tobiasztj Napisano 16 Czerwiec 2020 Napisano 16 Czerwiec 2020 Może ktoś ma lepszy dostęp do danych bo wg katalogu ITS i homologacji zCEPiK to pojazd specjalny o przeznaczeniu podnośnik do prac konserwacyjnych posiada odstępstwo od warunków Cytuj
Paprock Napisano 16 Czerwiec 2020 Napisano 16 Czerwiec 2020 Nie odstępstwo od warunków, a bardziej idzie o to, że zamiast homologacji dostał dopuszczenie jednostkowe. Cytuj
danielg539 Napisano 16 Czerwiec 2020 Napisano 16 Czerwiec 2020 10 minut temu, Paprock napisał: zamiast homologacji dostał dopuszczenie jednostkowe. Wymiary i masy się pozmieniały zatem w przypadku nowego pojazdu nie pozostało nic innego jak nowe homo (nieopłacalne z racji zabudowy jednostkowej) lub dopuszczenie jednostkowe. Cytuj
tobiasztj Napisano 16 Czerwiec 2020 Napisano 16 Czerwiec 2020 15 minut temu, danielg539 napisał: w przypadku nowego pojazdu nie pozostało nic innego jak nowe homo Te odstępstwa są dla konkretnego numeru VIN, a takie firmy które montują takie urządzenia przedstawiają jeden pojazd do badań, a na resztę mają już papier. Tak mi się przynajmniej wydaje. Cytuj
bartekacprzak Napisano 16 Czerwiec 2020 Napisano 16 Czerwiec 2020 Dzięki panowie za dyskusję ( od wczoraj nie zaglądałem do tematu ) Tak sobie czytałem i myślałem co na samym początku napisał blakop . Propozycja dla klienta jest prosta (Jeśli pojazd oryginalnie tak został sprowadzony z zagranicy ) Ja opiszę pojazd jako specjalny , papiery z UDT są wiec nie ma problemu, jedynie dołączyć opinię rzeczoznawcy aby były nowe dane w DR i do DIP ) . Miejscowy WK też nie widzi problemu pod warunkiem , że będzie opinia rzeczoznawcy przedłożona u nich wraz z OBT i DIP. Jedyny problem - właściciel - chce mieć zwykły ciężarowy furgon w DR . No i bądź tu mądry , jedni by chcieli mieć specjalny a nie mogą inni muszą a nie chcą . pozdrawiam Cytuj
michal_k Napisano 16 Czerwiec 2020 Napisano 16 Czerwiec 2020 34 minuty temu, tobiasztj napisał: Te odstępstwa są dla konkretnego numeru VIN To nie są odstępstwa. Cytuj
danielg539 Napisano 16 Czerwiec 2020 Napisano 16 Czerwiec 2020 28 minut temu, bartekacprzak napisał: No i bądź tu mądry , jedni by chcieli mieć specjalny a nie mogą inni muszą a nie chcą Taki live Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi