wiesław Napisano 20 Marzec 2012 Napisano 20 Marzec 2012 pojazd sprowadzony ,brak tabliczki znamionowej ,wynik negatywny ,wydane zaświadczenie do WUK celem uzyskania decyzji na wykonanie zastępczej, czy potrzeba wypisywać DIP PRZY BADANIU NEGATYWNYM ? Cytuj
darkdog Napisano 20 Marzec 2012 Napisano 20 Marzec 2012 czy potrzeba wypisywać DIP PRZY BADANIU NEGATYWNYM ? ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY1) z dnia 18 września 2009 r. w sprawie zakresu i sposobu przeprowadzania badań technicznych pojazdów oraz wzorów dokumentów stosowanych przy tych badaniach 5. Wykonując okresowe badanie techniczne, o którym mowa w art. 81 ust. 3 ustawy, uprawniony diagnosta wystawia dokument identyfikacyjny badanego pojazdu, który stanowi załącznik do zaświadczenia o przeprowadzonym badaniu technicznym. Cytuj
Qnick Napisano 20 Marzec 2012 Napisano 20 Marzec 2012 pojazd sprowadzony ,brak tabliczki znamionowej ,wynik negatywny ,wydane zaświadczenie do WUK celem uzyskania decyzji na wykonanie zastępczej, czy potrzeba wypisywać DIP PRZY BADANIU NEGATYWNYM ? Ja wypisuję, jak wróci po TZ to już mam gotowy tylko wydrukować do poprawkowego badania Cytuj
Psuj Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 Ja wypisuję, jak wróci po TZ to już mam gotowy tylko wydrukować do poprawkowego badania Wypisuję, bo na tej podstawie wypełnią rubryki w czasówce i systemie. Poprawkowe daję już samo zaświadczenie. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
JANUSZ60 Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 czy potrzeba wypisywać DIP PRZY BADANIU NEGATYWNYM ? Tak, odpowiedź jest poniżej ,,, 5. Wykonując okresowe badanie techniczne, o którym mowa w art. 81 ust. 3 ustawy, uprawniony diagnosta wystawia dokument identyfikacyjny badanego pojazdu, który stanowi załącznik do zaświadczenia o przeprowadzonym badaniu technicznym. Cytuj
Qnick Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 bo na tej podstawie wypełnią rubryki w czasówce i systemie A u mnie nie dają czasówek i PC Normalnie jedna Polska jedne przepisy a jest tak jak masz w podpisie "To jest Polska, stary, tu się ciężko oddycha..." Cytuj
michal_k Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 A u mnie nie dają czasówek i PC Normalnie jedna Polska jedne przepisy a jest tak jak masz w podpisie "To jest Polska, stary, tu się ciężko oddycha..." Proste - gość składa wniosek o PC albo nie składa. Jak złoży - dostanie; jeśli nie - nikt go nie zmusza. WK nie wydaje PC i tablic tymczasowych z urzędu tylko na wniosek strony. Cytuj
Qnick Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 Proste - gość składa wniosek o PC albo nie składa No proste tylko jak ma dojechać na SKP ale to jego sprawa zawsze taniej bez PC Cytuj
JANUSZ60 Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 A u mnie nie dają czasówek i PC Proste - gość składa wniosek o PC albo nie składa. A ja myślę, że po prostu nie zrozumieliście "Psuja" Wypisuję, bo na tej podstawie wypełnią rubryki w czasówce i systemie. Tylko nie wszystkie WK uruchomią procedurę rejestracji mając badanie z wynikiem N,,, ja w każdym razie wypisuję DIP przy pierwszej wizycie a w poprawce tylko nowe zaświadczenie ,,, Cytuj
michal_k Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 No proste tylko jak ma dojechać na SKP ale to jego sprawa zawsze taniej bez PC To już nie moje ani Twoje zmartwienie [ Dodano: 21-03-2012, 10:40 ] Tylko nie wszystkie WK uruchomią procedurę rejestracji mając badanie z wynikiem N,,, Rozpoczną, ale tylko czasową na wniosek w celu dojazdu na badanie, a nie każdy tak chce. Cytuj
Qnick Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 ja w każdym razie wypisuję DIP przy pierwszej wizycie a w poprawce tylko nowe zaświadczenie Może i nie zrozumiałem Psuja, ale postępuję prawie tak samo jak Ty JANUSZ60, wystawiam DIP przy pierwszej wizycie a przy drugiej na poprawce też, a co mi szkodzi trudu z tym nie ma zwłaszcza że program "pamięta" DIP do każdego pojazdu wystarczy tylko zaznaczyć i wydrukować oraz ewentualnie poprawić jak coś trzeba w DIP'ie Cytuj
janmarek Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 Ciekawe co wpisujecie do dipu w numerze 38 /Miejsce mocowania tabliczki/ Cytuj
pentagram Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 Ciekawe co wpisujecie do dipu w numerze 38 /Miejsce mocowania tabliczki Jak to co, BRAK TZ - przy ponownym sprawdzeniu wpiszę miejsce mocowania TZZ . Cytuj
JANUSZ60 Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 Ciekawe co wpisujecie do dipu w numerze 38 /Miejsce mocowania tabliczki/ W tym konkretnym przypadku DIP-a wydasz dwa razy, gdyż dane się zmienią, żaden problem ,,, Cytuj
drogba Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 w poprawce podaję miejsce mocowania tabliczki , nic więcej nie dukuję Cytuj
janmarek Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 To jakby do tego nie podejść to DIP powinniśmy drukowac dwa razy I zipa dumna Cytuj
Marek1 Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 w poprawce podaję miejsce mocowania tabliczki , nic więcej nie dukuję A przy braku tabliczki to skąd wiesz gdzie ta zastępcza zostanie umieszczona Cytuj
Regan55 Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 Ja wypisuję, jak wróci po TZ to już mam gotowy tylko wydrukować do poprawkowego badania Wypisuję, bo na tej podstawie wypełnią rubryki w czasówce i systemie. Poprawkowe daję już samo zaświadczenie. Robię tak samo.Nie widzę podstawy zeby DIP powielac.Czy nabicie TZ cos zmienia... Cytuj
Marek1 Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 Robię tak samo.Nie widzę podstawy zeby DIP powielac.Czy nabicie TZ cos zmienia... J.w. miejsce w którym zostanie umieszczona... Cytuj
Regan55 Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 miejsce w którym zostanie umieszczona... Zeby w zyciu były takie tylko problemy... Cytuj
Psuj Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 J.w.miejsce w którym zostanie umieszczona... To zostaje odnotowane, w zaświadczeniu z nadania cechu identyfikacyjnej. Szkoda papieru na nowy dip. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
JANUSZ60 Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 To zostaje odnotowane, w zaświadczeniu z nadania cechu identyfikacyjnej. Szkoda papieru na nowy dip. Jednak zbyt poważna to rozbieżność, wiedząc, iż niektóre WK czytają tylko DIP ja wystawiłbym go ponownie ,,, Cytuj
Marek1 Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 To zostaje odnotowane, w zaświadczeniu z nadania cechu identyfikacyjnej. Szkoda papieru na nowy dip. Tylko że to zaświadczenie nie wraca do WK a w DIPie nadal masz wpisany brak TZ.... Cytuj
Psuj Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 Tylko że to zaświadczenie nie wraca do WK a niby dla kogo jest wystawiane i gdzie idzie???? Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
ketiw38 Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 Pewno jest zużywane do wyższych celów, a diagnosta nie miał co robić to wypisał poprawkowe z pozytywem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi