Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam pytanko do kolegów. Przyjechał do mnie na stacje klient galf 4 zatrzymano mu dowód za brak badania. Na stacje przyjechał 12.lipca zrobiłem mu okresówke ustaliłem termin nastepnego badania na rok wystawiłem zaświadczenie do wydziału komunikacji.

20 lipca wydział komunikacji oddał klientawi dowód rejestracyjny i klient przyjechał do mnie po wpis w dowód. i co teraz mam mu wpisać jakie daty?

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• michal_k

7

• mirek.g

6

• Qnick

4

• JANUSZ60

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Na górze temin badania z zaświadczenia a na dole datę dokonania wpisu czyli:

12.07.2013 i 20.07.2012 na dole :)

Napisano

+ 1zł OE z datą 20 07 2012

:cool:

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano
12.07.2013 i 20.07.2012 na dole

Dla mnie to coś nowego,ja wpisuję w tym przypadku,na" dole 12.07.2012 na górze 12.07.2013 "

Napisano
Dla mnie to coś nowego,ja wpisuję w tym przypadku,na" dole 12.07.2012 na górze 12.07.2013 "

To poświadczasz nieprawdę bo kiedy dokonujesz wpisu 12.07 czy 20.07 :P No ładnie czerwona belka pod nickiem i takie numery :D:D:D

Napisano
Na górze temin badania z zaświadczenia a na dole datę dokonania wpisu czyli:

12.07.2013 i 20.07.2012 na dole :)

+ 1zł OE z datą 20 07 2012

:ok

Napisano
Wydaje mi się,że na "dole" to jest data badania.

Nie kojarzę, żeby przepisy określały to jednoznacznie. Jest po prostu rubryka DATA. W tym układzie uważałbym to w domyśle za rubrykę "DATA BIEŻĄCA".

Napisano

Myślę że wszystko jest jasne i można zamknąć temat nowy moderatorze :D:D:D

Napisano
Jest po prostu rubryka DATA

No tak ale jak WK wydaje DR to na dole jest data wydania DR a na górze NTB :P Zgadza się Blakopiku :-D

Napisano
No tak ale jak WK wydaje DR to na dole jest data wydania DR

Data wydania DR jest chyba pod poz. I a tam jest data postawienia stempelka pod datą badania tak dla uściślenia :):):)

Napisano
Nie kojarzę, żeby przepisy określały to jednoznacznie. Jest po prostu rubryka DATA.

Tak samo jak z dokumentem odpowiadającym DR . :D

Dla mnie wpis w DR ma odzwierciedlać to co jest rejestrze badań .

Dopóki nie będzie napisane że jest to data wpisu dla mnie jest to data wykonania badania.

Napisano
Nie kojarzę, żeby przepisy określały to jednoznacznie. Jest po prostu rubryka DATA. W tym układzie uważałbym to w domyśle za rubrykę "DATA BIEŻĄCA"

Jednak, jeśli jest to data bieżąca (wpisu) to nie można ustalić, czy termin badania został wyznaczony prawidłowo.

Napisano

A ja mam takie pytanie.

Przyjezdza klient na badanie 03.07.2012 dostaje negatyw ( amortyzatory) dostaje N, wymienil amorki przyjezdza 10.07.2012 . I co wtedy robicie?

Data badania 10.07.2012 i nastepne badanie 10.07.2013 ? czy moze data badania 10.07.2012 a termin nastepnego badania 03.07.2013 ?

Napisano
negatyw ( amortyzatory) dostaje N,

A dlaczego za amorki N :shock: skoro na OBT ich niesprawdzamy no chyba że za wycieki no to rozumiem

Data badania 10.07.2012 i nastepne badanie 10.07.2013

Jak najbardziej

[ Dodano: 20-07-2012, 21:10 ]

No tak ale jak WK wydaje DR to na dole jest data wydania DR

Data wydania DR jest chyba pod poz. I a tam jest data postawienia stempelka pod datą badania tak dla uściślenia :):):)

O właśnie Qnick żle to ująłem ::hey

Napisano

mam takie pytanko odnośnie pierwszego postu. czy jak klient przyjeżdza tego 20 lipca do was spowrotem na stacje to w programie norcom robicie nowe badanie czy wchodzicie w edycje starego badania i zaznaczacie cepik.

Napisano
czy jak klient przyjeżdza tego 20 lipca do was spowrotem na stacje to w programie norcom robicie nowe badanie czy wchodzicie w edycje starego badania i zaznaczacie cepik.

Wchodzę w edycje zaznaczam cepik :) i kasuję 1 zł

Napisano

Wchodzę w edycje zaznaczam cepik :) i kasuję 1 zł

Poprawiasz nr dok. np skierowanie na nr DR?

Napisano

Jednak, jeśli jest to data bieżąca (wpisu) to nie można ustalić, czy termin badania został wyznaczony prawidłowo.

Mając dostęp do rejestru badań można ustalić, a niezainteresowanych nie powinno to interesować ,,,

Napisano
Mając dostęp do rejestru badań można ustalić, a niezainteresowanych nie powinno to interesować ,,,

Miałem na myśli np. kontrolę drogową policji. Jednym z powodów zatrzymania DR może być nieprawidłowe wyznaczenie terminu. Często nie znając daty badania policjant nie będzie w stanie stwierdzić, czy termin ten wyznaczono prawidłowo. Ale z drugiej strony to nie jest problem właściciela :cool:

Napisano
Poprawiasz nr dok. np skierowanie na nr DR

tak

Napisano
Miałem na myśli np. kontrolę drogową policji. Jednym z powodów zatrzymania DR może być nieprawidłowe wyznaczenie terminu. Często nie znając daty badania policjant nie będzie w stanie stwierdzić, czy termin ten wyznaczono prawidłowo. Ale z drugiej strony to nie jest problem właściciela

W tym przypadku termin będzie zawsze krótszy niż zgodny z ustawą,a w tym zapisie to raczej chodzi o termin przedłużony ,niezgodny z ustawą.Tak sądzę.

Napisano
Miałem na myśli np. kontrolę drogową policji.

Ponoć policjant do Cep-a dostęp ma, a jeśli korygując badanie wpiszę nr DR, oraz w uwagach, " w dniu x dokonano wpisu w DR oraz pobrano OE" to chyba więcej nie trzeba,,,

Jeśli jednak widzę obecnie, iż nie wszystkie WK i SKP stosują zmiany z roku 2009 i kraj się nie zawalił to jakoś przestaję się tym przejmować ,,,