Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Mam na kanale Mana TGX 18.400 klient chce przegląd ADR, auto jest z tego roku zarejestrowane 22.05.2012.Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób rozwiązać następujące pytania:

1.Badanie okresowe plus dodatkowe, czy same dodatkowe

2.Jeżeli okresowe z dodatkowym czy wbijam pieczątkę do dowodu, czy wcześniej musi odwiedzić TDT

Napisano

Samo dodatkowe ADR z terminem badania do dnia okresowego :D (taki wymysł TDT, przynajmniej u mnie :x )

Napisano

Tyle , że rzeczywiście bez protokołu TDT , nie podchodzisz do tematu.

Napisano
Tyle , że rzeczywiście bez protokołu TDT , nie podchodzisz do tematu.

Pod warunkiem że jest to cysterna a tego nie wiemy jak narazie :P

Napisano
2.Jeżeli okresowe z dodatkowym czy wbijam pieczątkę do dowodu, czy wcześniej musi odwiedzić TDT
- Z tego wywnioskowałem, że to cysterna, ale........ mogę się mylić.

Najlepiej jak sam poda więcej danych.

Napisano
Mi wygląda to na ciągnik siodłowy.

Jeśli ciągnik to czy producent nie wpisuje w wyciągu ze świadectwa homologacji że dany typ pojazdu spełnia wymagania ADR. Co innego samochód ciężarowy który został poddany zabudowie, na podwozie jest wycią ze ŚH a po zabudowie trzeba zrobić badanie, ale wtedy to i okresowe i dodatkowe. :lol:

Napisano
Jeśli ciągnik to czy producent nie wpisuje w wyciągu ze świadectwa homologacji że dany typ pojazdu spełnia wymagania ADR.

Wpisuje, ale to nie zwalnia z obowiązku wykonania dodatkowego BT. TDT nie honoruje wyciągu z homo.

Napisano
TDT nie honoruje wyciągu z homo.

No jak zwykle państwo w państwie :D

Napisano
To jest ciągnik samochodowy

No to samo dodatkowe ADR, z terminem następnego badania :evil::evil::evil: