Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koledzy zaczynam w tym zawodzie i mój zmiennik namieszał mi w głowie. Jutro jadę do pracy, a jest to praca dodatkowa więc robię tylko z doskoku w soboty. Jutro jadę i mam dylemat odnośnie okresowego z gazem. Mój zmiennik twierdzi że trzeba zrobić najpierw okresowe i poz. 1.2 w cenniku, a następnie okresowe z gazem i poz. 1.15. Według mnie należy zrobić okresowe z gazem i w cenniku dodać pozycję 1.2 i 1.15. Uważa również że w razie wydruku zaświadczenia należy wydrukować dwa. Mówi że tak robi i jest dobrze. Przecież w rejestrze zapiszą się dwa badania okresowe, a skasowane będzie za jedno i gaz. Mówił również że nie można zrobić okresowego razem z dodatkowym tylko oddzielnie. Na stacji mamy program Patronat. Proszę Was o szybkie rozjaśnienie tematu. Z góry DZIĘKUJĘ.

Napisano

Normalnie robisz jedno badanie okresowe i do rejestru wpisujesz pod jedną pozycją.

Żadnych dodatkowych nie odklikuj. Pozycje do rachunku (zapłaty) dwie; okresowe + gaz.

Żadnych starych zaświadczeń o gazie jak zalegają w systemie nie wypełniaj.

Resztę znasz. Numer decyzji TDT na zbiornik LPG do uwag i sprawa jasna.

No chyba, że jakieś inne pozycję do odhaczenia w programie masz, aby zapisał się pojazd wyposażony w gaz.

Miłej soboty :)

TEGO JUŻ NIE MA!!!(patrz załącznik)

t_2012_11_20_858_672.jpg.ae696e7c582ebc5e7689c69db74003a6.jpg

Napisano

Znaczy w badaniach zaznaczam okresowe z gazem bo jest taka pozycja?

Napisano

Pracuje na Patronacie, robisz jedno badanie. Co ten twój kolega wymyśla ???

[ Dodano: 30-11-2012, 19:09 ]

Możesz zaznaczyć Okresowe + Gaz

Napisano
Pracuje na Patronacie, robisz jedno badanie. Co ten twój kolega wymyśla ???

Kolego właśnie nie wiem. Ja dopiero zaczynam w tym zawodzie i ostro mi namieszał dlatego pytam dla pewności tutaj. Najlepsze jest to że on twierdzi że przy kontroli było dobrze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.