Skocz do zawartości
Marek1

Problem z kalibracją czujnika ciśnienia Atego II

Rekomendowane odpowiedzi

Marek1

Atego po kalibracji czujnika ciśnienia w zawieszeniu ECAS wykazuje nadal "wartość nieprawodłową"

Kalibracja wykonywana przy okazji regulacji poziomu zawieszenia.

Obecnie wskazuje "wartość nieprawidłową" dla wszystkich wartości ciśnienia w zawieszeniu.

Może ma ktoś informacje nt. takiego przypadku?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gee

Spróbuj wielokrotnie kalibrować...każdym razem podając inna odległość od podloża...Jednym slowem spróbuj na wyczucie min -max...Napewno coś poczujesz-moment kiedy sterownik pracuje w miare oki... czyli nie zapisuje błedu i autopoziomuje.

;)

Niekoniecznie połozenie automatyczne...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Marek1
spróbuj na wyczucie min -max...Napewno coś poczujesz-moment kiedy sterownik pracuje w miare oki.

 

No bo tak się właśnie kalibruje... 8)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
darkdog
Dzięki Dark!

To też znam i nie tylko to.

ale zawsze coś ::hey

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
IVVO

jak przyjdzie masz mechanik to podam coś więcej

 

[ Dodano: 20-12-2012, 08:44 ]

czym to robisz start diagnozą czy kts

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Marek1
[ Dodano: 20-12-2012, 08:44 ]

czym to robisz start diagnozą czy kts

 

To "cudo" to fabryczne Delphi tylko że w tej procedurze to się coś wykrzaczyło..

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
IVVO

W pierwszej kolejności sprawdź czujniki na poduszkach /l i p/i zobacz czy w poduszkach po opuszczenie na dół nie zostaje ciśnienie, musi być pusto jak coś zostanie to nie skalibrujesz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Marek1
W pierwszej kolejności sprawdź czujniki na poduszkach /l i p/i zobacz czy w poduszkach po opuszczenie na dół nie zostaje ciśnienie, musi być pusto jak coś zostanie to nie skalibrujesz

 

Poduchy aż pomarszczone od braku w nich powietrza, jednak nie przyjmuje nowego nastawienia z tego Delphiego.

Wyświetla błąd sumy kontrolnej 1014.

I wskazania ciśnienia wszystkich czujników określa jako "nieprawidłowe"

włącznie z ciśnieniem zasilania.

Przed kalibracją nie było z tym problemów.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.