Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szanowne Grono.

Taki temat. Auto sprowadzone z włoch. Tablice te same co na włoskim dr. Ważne ubezpieczenie. Natomiast nie ważne jest BT.

Można zrobić POBT czy nie ? DOŚĆ PILNE.

Czy po tymczasowe ?

Napisano
Natomiast nie ważne jest BT.

Gdyby miał ważne włoskie BT to po co robić u nas BT. A jak włoski DR jest do tych tablic na aucie to możesz bez kłopotu robić BT.

Napisano
Taki temat. Auto sprowadzone z włoch. Tablice te same co na włoskim dr.

Dla mnie ściema, tablice "dorobione" do włoskiego DR. W Italii każdy pojazd sprzedany (np. do Polski) musi być wyrejestrowany, co wiąże się ze zwrotem oryginalnych TR.

Napisano
Dla mnie ściema, tablice "dorobione" do włoskiego DR.

dokładnie,ostatnio miałem takie auto z włoch a TR to taka ściema że ja to bym się wstydził coś takiego mieć i przyjechać na BT :? normalnie żenada :razz:

Napisano

włosi zabierają tablice :( a na pewno jakiś mądry |Polak dorobił je z plastyku ja wysyłam do wk po numery :)

Napisano
włosi zabierają tablice

No to coś więcej wiem. Ja przeważnie robię z Włoch badania ciężarówek dla pewnej Firmy która ma oddział w Polsce i jak ich auta z Włoch idą do polskiego oddziału to nie wyrejestrowują tego we Włoszech, dlatego mam oryginalne włoskie TR i włoski DR i nie ma problemu w WK.

Napisano

Panowie mają wiedzę jak wyglądają włoskie , "dorobione" tab. rej.???

Ja osobiście nie pamiętam oryginałów!!!

Napisano

Dzięki Qnick.

Zdarzyło Ci się zarejestrować na nie ważnych TR?

Jakoś nie miałem problemów. Co to ma do rzeczy u nas?

Jak ma nr rej. z tablic wpisany w "ichni" DR , to co mnie to.....

Napisano
Zdarzyło Ci się zarejestrować na nie ważnych TR?

U mnie układ jest taki:

Jak pojazd ma oryginalne zagraniczne TR i DR z tymi tablicami to robimy badanie. Przeterminowane zjazdówki mogą być, ale TR pisane pisakiem do CD (Holandia) itp. wynalazki drukowane na drukarkach, robione ręcznie w komisach nie wchodzą w grę, wówczas klient jedzie po PC i "czerwone blachy".

A co do pytania to chyba mi się nie zdarzyło choć pewności nie mam :) , ale jeszcze żaden WK nie dzwonił z pretensjami.