massa17 Napisano 9 Maj 2013 Napisano 9 Maj 2013 Witam Pisze bo mam problem kupiłem nie dawno przyczepę ZPC-Świdnik i mam problem ją zarejestrować a chodzi o to ze przyczeka jest juz zarejestrowana tylko ze jest zarestrowana jako przyczepka ciężarowa a jest to przyczepka leeką firma ZPC- Świdnik dał złą homologacje do tej przyczepi Wdowodzie sa numery typ 20.50 a ma być 23,50 nr homologacji w dowodzie Pl*0420*00 a na przyczepce jest PL*04*13*00 Czy jest możliwośc przesłania takiej homologacji do tej przyczepki?? Juz wszystkiego próbowałem i już nie wiem co zrobić Z góry dziekuje Cytuj
Psuj Napisano 9 Maj 2013 Napisano 9 Maj 2013 Czy jest możliwośc przesłania takiej homologacji do tej przyczepki?? Ale to musisz uderzyć tam: ZPC-Świdnik http://www.baza-firm.com.pl/przyczepy-naczepy/%C5%9Bwidnik/zak%C5%82ad-produkcji-cywilnej-w-%C5%9Bwidniku-sp-z-oo/pl/24879.html Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Olga Napisano 9 Maj 2013 Napisano 9 Maj 2013 Juz wszystkiego próbowałem i już nie wiem co zrobić Wszystkiego??? tzn. co? Cytuj
massa17 Napisano 10 Maj 2013 Autor Napisano 10 Maj 2013 Juz wszystkiego próbowałem i już nie wiem co zrobić Wszystkiego??? tzn. co? Ta firma już nie istnieje więc problem. Mam zrobiony przegląd jest pismo które wszystko wyjaśnia że jest pomyłka w dowodzie rejestracyjnym, ale w wydziale komunikacji nie przerejestrują tego bo nie ma do tego Homologacji. I w tym jest problem że jest pomyłka w homologacji a firma już nie istnieje więc nie ma kto wystawić nową. Co teraz zrobić?? Cytuj
massa17 Napisano 10 Maj 2013 Autor Napisano 10 Maj 2013 PL*04*13*00 Chyba raczej PL*0413*00 ? Dokładnie taka ma być Cytuj
blakop Napisano 10 Maj 2013 Napisano 10 Maj 2013 jest pismo które wszystko wyjaśnia A to pismo kto wystawił? Cytuj
danielg539 Napisano 10 Maj 2013 Napisano 10 Maj 2013 Skoro przyczepa jest zarejestrowana to zapisy z homologacji nie są już wiążące, bo mogły być wykonane zmiany konstrukcyjne. Cytuj
massa17 Napisano 10 Maj 2013 Autor Napisano 10 Maj 2013 Jakie pismo??? Homologacja jest ogólnie złą wydana nie do tej przyczepki Co mam zrobić [ Dodano: 10-05-2013, 23:32 ] jest pismo które wszystko wyjaśnia A to pismo kto wystawił? Pismo które wystawił w Stacji Kontroli Pojazdów i jest tam wszystko wyjaśnione Cytuj
blakop Napisano 10 Maj 2013 Napisano 10 Maj 2013 Pismo? Chyba zaświadczenie z badania masz na myśli, co?? Cytuj
massa17 Napisano 10 Maj 2013 Autor Napisano 10 Maj 2013 Pismo? Chyba zaświadczenie z badania masz na myśli, co?? Chyba tak nie znam się na tych sprawach. I co mam zrobić?? Cytuj
blakop Napisano 10 Maj 2013 Napisano 10 Maj 2013 No to nie masz żadnego pisma od wystawcy homologacji/sprzedawcy... A to znaczy, że masz niewiele... Może dobrze masz zarejestrowane? Skąd wiesz, że źle? Cytuj
massa17 Napisano 11 Maj 2013 Autor Napisano 11 Maj 2013 No to nie masz żadnego pisma od wystawcy homologacji/sprzedawcy... A to znaczy, że masz niewiele... Może dobrze masz zarejestrowane? Skąd wiesz, że źle? Bo jest zarejestrowana jako przyczepka ciężarowa do przewozu pojazdu, a jest to przyczepka lekka a przyczepka ma wymiary 170cm na 130cm i ładownosc ma 500kg a nie tak jak w dowodzie 1500kg i na przyczepce jest tabliczka znamionowa i tam pisze typ przyczepki numer homologacji i nic sie nie zgadza tak jak w dowodzie Cytuj
Olga Napisano 11 Maj 2013 Napisano 11 Maj 2013 A kiedy była pierwsza rejestracja tej przyczepki? Dawno? Nikt wcześniej takiej różnicy nie zauważył? Poprzedniemu właścicielowi to nie przeszkadzało? Przecież mając tak zarejestrowaną przyczepę, miał w dowodzie rejestracyjnym wskazany termin następnego badania technicznego. Było już robione wcześniej badanie techniczne? Cytuj
massa17 Napisano 11 Maj 2013 Autor Napisano 11 Maj 2013 A kiedy była pierwsza rejestracja tej przyczepki? Dawno?Nikt wcześniej takiej różnicy nie zauważył? Poprzedniemu właścicielowi to nie przeszkadzało? Przecież mając tak zarejestrowaną przyczepę, miał w dowodzie rejestracyjnym wskazany termin następnego badania technicznego. Było już robione wcześniej badanie techniczne? Pierwsza rejestracja byłą robiona w 2008 roku i przeglądu nie było jeszcze robionego. To był starszy Pan który miał ta przyczepke i on sam chyba nie wiedział co ma Cytuj
Olga Napisano 11 Maj 2013 Napisano 11 Maj 2013 W 2008 roku? To "świeżynka" Bez problemu można dotrzeć do dokumentów, na podstawie których była robiona I-sza rejestracja. W aktach, oprócz wyciągu ze świadectwa homologacji, jest też faktura zakupu, na której też są wpisane dane nabywanego pojazdu, czyli: marka, typ, masy itd. To dużo może wyjaśnić. Jeśli to faktycznie pomyłka z wydaniem tej homologacji, to trudno mi uwierzyć, że na fakturze też błędnie wpisane zostały dane tej przyczepki. Cytuj
Psuj Napisano 12 Maj 2013 Napisano 12 Maj 2013 A może to nie ta przyczepka... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
massa17 Napisano 12 Maj 2013 Autor Napisano 12 Maj 2013 W 2008 roku? To "świeżynka" Bez problemu można dotrzeć do dokumentów, na podstawie których była robiona I-sza rejestracja. W aktach, oprócz wyciągu ze świadectwa homologacji, jest też faktura zakupu, na której też są wpisane dane nabywanego pojazdu, czyli: marka, typ, masy itd. To dużo może wyjaśnić. Jeśli to faktycznie pomyłka z wydaniem tej homologacji, to trudno mi uwierzyć, że na fakturze też błędnie wpisane zostały dane tej przyczepki. Wydział komunikacji ma homologację ale własnie tą zła do tej przyczepki. I nie wiem co teraz zrobić A przyczepka to ta bo numery ramy się zgadzają Cytuj
danielg539 Napisano 12 Maj 2013 Napisano 12 Maj 2013 A przyczepka to ta bo numery ramy się zgadzają Może komuś coś sie pomyliło podczas nabijania numeru - w małej firmie to całkiem możliwe. Cytuj
Olga Napisano 12 Maj 2013 Napisano 12 Maj 2013 W 2008 roku? To "świeżynka" Bez problemu można dotrzeć do dokumentów, na podstawie których była robiona I-sza rejestracja. W aktach, oprócz wyciągu ze świadectwa homologacji, jest też faktura zakupu, na której też są wpisane dane nabywanego pojazdu, czyli: marka, typ, masy itd. To dużo może wyjaśnić. Jeśli to faktycznie pomyłka z wydaniem tej homologacji, to trudno mi uwierzyć, że na fakturze też błędnie wpisane zostały dane tej przyczepki. Wydział komunikacji ma homologację ale własnie tą zła do tej przyczepki. I nie wiem co teraz zrobić A przyczepka to ta bo numery ramy się zgadzają Piszesz cały czas jak jest na wyciągu ze świadectwa homologacji, ale nie dałeś jeszcze odpowiedzi, co jest napisane na fakturze. Jeśli nie wiesz, to sprawdź. Jak dla mnie - prawidłowe zapisy na fakturze byłyby "punktem zaczepienia" w sytuacji, gdy faktycznie ta firma już nie istnieje. Cytuj
massa17 Napisano 13 Maj 2013 Autor Napisano 13 Maj 2013 W 2008 roku? To "świeżynka" Bez problemu można dotrzeć do dokumentów, na podstawie których była robiona I-sza rejestracja. W aktach, oprócz wyciągu ze świadectwa homologacji, jest też faktura zakupu, na której też są wpisane dane nabywanego pojazdu, czyli: marka, typ, masy itd. To dużo może wyjaśnić. Jeśli to faktycznie pomyłka z wydaniem tej homologacji, to trudno mi uwierzyć, że na fakturze też błędnie wpisane zostały dane tej przyczepki. Wydział komunikacji ma homologację ale własnie tą zła do tej przyczepki. I nie wiem co teraz zrobić A przyczepka to ta bo numery ramy się zgadzają Piszesz cały czas jak jest na wyciągu ze świadectwa homologacji, ale nie dałeś jeszcze odpowiedzi, co jest napisane na fakturze. Jeśli nie wiesz, to sprawdź. Jak dla mnie - prawidłowe zapisy na fakturze byłyby "punktem zaczepienia" w sytuacji, gdy faktycznie ta firma już nie istnieje. Będe musiał jechac do Pana co kupiłem bo ja faktury nie posiadam Cytuj
blakop Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 No przecież w Wydziale Komunikacji mają kopię. Mówisz, że ksero homologacji sprawdzali. No to niech też sprawdzą ksero faktury! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi