Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• kowal

13

• blakop

8

• Grzegorz Łódź

6

• biker100

5

Napisano

niestety,wśród naszych kolegów jest dalej znaczna część co robią przeglądy na ,,lewo".

W moim mieście na 30 stacji w 5 można dalej załawtić ,,sprawe".

Napisano
W moim mieście na 30 stacji w 5 można dalej załawtić ,,sprawe".

Podaj miasto, zgłoś to odpowiednim służbom ale nie pisz tak ogólnie bo rzucasz złe światło na całe środowisko diagnostów.

Napisano
Fałszowali dokumenty z przeglądu stanu technicznego samochodów

Jak zwykle chwytliwy tytuł. Sfałszowany dokument to z reguły podrobiony dokument a diagności nie podrabiali. Nie zmienia to faktu, że się doigrali. I bardzo dobrze.

Napisano

Mieszkam nie daleko i wszyscy wiedzieli dobrze ,że jak tam pojedziesz masz wszystko załatwione . :shock:

Napisano

a nie szukasz pracy ? :)

[ Dodano: 15-05-2013, 09:41 ]

takich skp.jest dużo i dopóki nic się nie zmieni w temacie badań będa takie sytuację , diagnostów przybywa . skp. też i jedna będzie zastępować drugą i robić to samo ,bo liczy się kasa . w opisach pisze że konkurencja ich załatwiła , nie ładnie :( najlepiej jest robić swoje i nie interesować się innymi , bo jeśli nie ma konkurencji to też nie dobrze :) a pod.......nie może się czkawką odbić . :(

Napisano
Mieszkam nie daleko i wszyscy wiedzieli dobrze ,że jak tam pojedziesz masz wszystko załatwione

Masz szansę to zmienić, złóż podanie o pracę i udowodnij, że badanie bez pojazdu jest niemożliwe :evil: .

Napisano
złóż podanie o pracę
na razie chyba nie szukają :lol:
Napisano
na razie chyba nie szukają

Liczą, że wróci stara kadra,,,

Napisano

Jacuś ...."bierz co chcesz, wszystko weź......." hehe ::D

Napisano
Mieszkam nie daleko i wszyscy wiedzieli dobrze ,że jak tam pojedziesz masz wszystko załatwione . :shock:

Ty też wiedziałeś? I nie powiadomiłeś nikogo?

A wiesz, że na to tez jest paragraf? Więc sugeruje nieco więcej przemyślenia zanim się jednak bądź co bądź publicznie coś takiego napisze...

Napisano

40 km , to może nie daleko. :D

O wielu stacjach wiemy , że coś jest nie tak i co możemy zrobić . Jak władza wie i nic nie robi

Napisano
O wielu stacjach wiemy , że coś jest nie tak

panowie czy za mało mamy kłopotów :razz: po co rozdrapywać rany :cry:

Napisano

Trzeba się dobrze zastanowić, kogo i jak powiadomić, zważywszy, iż prawie wszyscy w środowisku o tym wiedzą,,,

Napisano

Właśnie o to chodzi , że wszyscy wiedzą gdzie mozna zrobić przegląd bez problemów , może bez samochodu gdzie diagnosta jest głuchy i ślepy , przecież nic siebie da ukryć i co i nic -dlatego gadanie , dlaczego nic nie zrobiłeś , a wiedziales - w tym kraju są do tego odpowiednie organy którym powinno na tym zależeć , aby naprawić ten system

Napisano

Ja raz wyłapałem lewą pieczątkę naszej stacji, wyglądała jak z małego drukarza (taka zabawka dla pociech), powiadomiłem służby i co i po pewnym czasie służby zaczęły sugerować że to może ja rok wcześniej na lewo klepnąłem to badanie bo właściciel twierdzi że zawsze u nas robi badania i on nic nie wie na ten temat. A u nas w systemie gościa brak. Więc pan komisarz stwierdził że to może ja na boczku klępę.

Napisano
Właśnie o to chodzi , że wszyscy wiedzą gdzie mozna zrobić przegląd bez problemów , może bez samochodu gdzie diagnosta jest głuchy i ślepy , przecież nic siebie da ukryć i co i nic -dlatego gadanie , dlaczego nic nie zrobiłeś , a wiedziales - w tym kraju są do tego odpowiednie organy którym powinno na tym zależeć , aby naprawić ten system

znam taką historie :razz: przyjeżdża klient na BT i prosi o BT bezstresowe :shock:

[ Dodano: 15-05-2013, 20:03 ]

Więc pan komisarz stwierdził że to może ja na boczku klępę.

na boczku :D to jajecznice można sobie usmażyć :P, a nie BT

Napisano
Ja raz wyłapałem lewą pieczątkę naszej stacji, wyglądała jak z małego drukarza (taka zabawka dla pociech), powiadomiłem służby i co i po pewnym czasie służby zaczęły sugerować że to może ja rok wcześniej na lewo klepnąłem to badanie bo właściciel twierdzi że zawsze u nas robi badania i on nic nie wie na ten temat. A u nas w systemie gościa brak. Więc pan komisarz stwierdził że to może ja na boczku klępę.

No i chciej tu być uczciwy :razz: k...wa, chcesz coś z tym syfem począć to zaraz jesteś podejrzany ( ale dobre i logiczne myślenie prokuratora "doniósł sam na siebie" ) , normalnie rzygać się chce :razz: i pojawia się stara zasada żeby lepiej nic nie widzieć jak nie chcesz się po sądach szlajać :razz: Przykre ale prawdziwe.

• 2 weeks later...
Napisano
No i chciej tu być uczciwy k...wa, chcesz coś z tym syfem począć to zaraz jesteś podejrzany ( ale dobre i logiczne myślenie prokuratora "doniósł sam na siebie" ) , normalnie rzygać się chce i pojawia się stara zasada żeby lepiej nic nie widzieć jak nie chcesz się po sądach szlajać Przykre ale prawdziwe.

Otóż to. Najlepiej robić swoje i za dużo się nie rozglądać na innych bo można się przejechac. :razz:

• 1 year later...
Napisano

No i końcu sprawa się zakończyła w ORNECIE i wyrwano 3 chwasty - piszę chwasty ,bo nie pierwszy raz toczyły się sprawy przeciwko tym panom i w końcu znaleziono dowody przeciwko ich pracy i klepaniu badań bez pojazdów i innych szwindli :shock::shock:

Napisano

Ciekawi mnie co z właścicielem stacji. Zapewne szuka lub znalazł nowych.

Napisano
Ciekawi mnie co z właścicielem stacji.

A to wspólnicy byli?? Czuję zwolennika dP... ;)

Ja bym jeszcze dla pewności posadził żonę tego właściciela i jego dzieci. Na pewno też współuczestniczyli... jestem tego pewien nawet nie znając szczegółów sprawy... :cool:

Napisano
A to wspólnicy byli?? Czuję zwolennika dP... ;)
aż ciśnie się na usta "— No, i cóż, drogi blakop? Co pan myślisz o tej sprawie? Jakie wyprowadzasz wnioski?" :P

Watsonie.

Napisano
A to wspólnicy byli?? Czuję zwolennika dP...
po te sarkazmy

parę postów wcześniej pisałeś

A wiesz, że na to tez jest paragraf? Więc sugeruje nieco więcej przemyślenia zanim się jednak bądź co bądź publicznie coś takiego napisze...

a teraz nagle stałeś się dobry dla ludzi którzy w perfidny sposób wykonywali badania bez pojazdów i to nie pierwsza sprawa była .Czy na tym ma to polegać - jak chcesz naprawić system nie elminując takiej patologi.

OSKP w bazie PKS - już działa dalej -ściągnęli na razie jednego diagnostę z innej stacji ,co do wyroków jeszcze dokładnie nie wiem ,ale jeden sam się poddał karze .Na pewno zaraz będzie wiadomo co i jak........