Skocz do zawartości

Ograniczniki w autach ciężarowych do 3,5t

Featured Replies

Napisano

Czy może ktoś słyszał o nowym rozporządzeniu odnośnie wyposażenia nowych aut ciężarowych do 3,5t od 1 stycznia 2014 w ogranicznik do 120km/h

Napisano

Oprócz wzmianki zamieszczonej poniżej nic nie słyszałem na ten temat.

"Lekkie samochody dostawcze wyprodukowane po 1 stycznia 2014 roku będą musiały mieć zamontowane urządzenie ograniczające ich prędkość do 120 km/h. Odpowiednia poprawka została przegłosowana przez sejmową komisję - informuje "Fakt".

źródło:http://www.hotmoney.pl/Absurd-Chca-zamontowac-w-autach-ograniczniki-predkosci-a30482/2

Napisano

miejmy nadzieje że nie będzie to tyczyło się autek już zarejestrowanych bo nie chce mi się:

- wydawać na to kasy,

- jeżdżę tak do 140-150 czasami.

Napisano
  • Autor

Pytam bo dzisiaj w radio usłyszałem te nowinę, lecz nie słyszałema całości, wieć do końca nie wiem o co chodzi

Napisano
Pytam bo dzisiaj w radio usłyszałem te nowinę, lecz nie słyszałema całości, wieć do końca nie wiem o co chodzi

Z tego co czytałem, unia chce, aby wszystkie auta osobowe, produkowane od 2014, posiadały ograniczenie prędkości do 120 km/h.

Napisano
Z tego co czytałem, unia chce, aby wszystkie auta osobowe, produkowane od 2014, posiadały ograniczenie prędkości do 120 km/h

Przecież to to prędkość mniejsza niż dopuszczalna na autostradzie :?

Napisano
Przecież to to prędkość mniejsza niż dopuszczalna na autostradzie

nie wspominając o tych za Odrą ...

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano
Przecież to to prędkość mniejsza niż dopuszczalna na autostradzie :?

Ale unia, bezpieczeństwo... kasa dla producentów :D , pierwszy raz się cieszę, że nie stać mnie na nowe auto :D .

Napisano
Ale unia, bezpieczeństwo...
nie wspominając o tych za Odrą ...

Swego czasu partia zielonych chciała ograniczyć prędkośc pojazdów do 20 km/h, bo jest to bezpieczna prędkość dla owadów w przypadku zderzenia z pojazdem :D

Napisano
ograniczyć prędkośc pojazdów do 20 km/h

Jestem za. :D

• 7 months later...
Napisano

Tak przypuszczałem, że przepis głupoty tego kalibru mógł wyjść tylko od Unii. 120 km/h ? Na pewnych drogach to jak stanie w miejscu...