Arizona Napisano 3 Czerwiec 2013 Napisano 3 Czerwiec 2013 Witam, pod co podciągnąć negatywny wynik badania jeśli w samochodzie z 2010 roku (Mercedes-Benz) jest zły numer na podszybiu. Numer z dowodu rejestracyjnego zgadza się z TZ i z numerem VIN nabitym przy fotelu. Natomiast na podszybiu jest zupełnie inny. Czy ten numer na podszybiu jest dla nas obligatoryjny? Bo przecież nie zawsze jest nawet. Czy podchodzi ta sytuacja pod 0.2. c)Brak zgodności zapisów numeru identyfikacyjnego pojazdu (VIN) lub numeru nadwozia (podwozia/ramy) oraz numeru rejestracyjnego ze stanem faktycznym. Cytuj
eborg Napisano 3 Czerwiec 2013 Napisano 3 Czerwiec 2013 Moim zdaniem nie podchodzi pod 0.2. Natomiast ewidentnie jest "cóś" na rzeczy........... Cytuj
jjk1972 Napisano 3 Czerwiec 2013 Napisano 3 Czerwiec 2013 Nr na podszybiu jest nr kontrolnym. Podszybie może pochodzić z innego pojazdu. Nas w zasadzie zawsze interesuje nr VIN naniesiony na stałe - czyli rama, sciana grodziowa, podłoga, kielich amortyzatora. itd. Cytuj
JACEK GUZ Napisano 3 Czerwiec 2013 Napisano 3 Czerwiec 2013 Ktoś zmieniał szybę i zniszczył prawidłowy numer to przyczepił inny ale jeśli się zgadza ten umieszczony trwale to nie ma N tylko informacja dla klienta o zaistniałym fakcie Cytuj
Arizona Napisano 3 Czerwiec 2013 Autor Napisano 3 Czerwiec 2013 czyli tak jak uważałem, tylko wg słów klienta "walczę z Mercedesem w Niemczech o nowy samochód, bo chcą mi szybę wycinać i na podszybiu usuwać ten numer, a ja się nie zgadzam" i mu się kończy przegląd w tym roku. Czyli normalnie pozytywny i tyle. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 3 Czerwiec 2013 Napisano 3 Czerwiec 2013 Nr na podszybiu jest nr kontrolnym. Podszybie może pochodzić z innego pojazdu. Nas w zasadzie zawsze interesuje nr VIN naniesiony na stałe - czyli rama, sciana grodziowa, podłoga, kielich amortyzatora. itd. Widzę, że łatwo idziecie na "łatwiznę" , jeśli jest to ma być zgodny, a nie wolna amerykanka,,, Czyli normalnie pozytywny i tyle. Co najwyżej możesz tym kapkę zaszkodzić klientowi ,,, Cytuj
Marek1 Napisano 3 Czerwiec 2013 Napisano 3 Czerwiec 2013 Widzę, że łatwo idziecie na "łatwiznę" , jeśli jest to ma być zgodny, a nie wolna amerykanka,,, Czyli normalnie pozytywny i tyle. Co najwyżej możesz tym kapkę zaszkodzić klientowi ,,, Sobie też... Bo tak się robi klony pojazdu... Cytuj
pentagram Napisano 3 Czerwiec 2013 Napisano 3 Czerwiec 2013 Ktoś zmieniał szybę i zniszczył prawidłowy numer Moim zdaniem samochód miał wielkie bum i poleciały poduchy w przedniej konsoli, po czym wymieniono ją na używaną pochodzącą z innego pojazdu, tylko ktoś zapomniał "wymazać" numerek do niej przyczepiony . Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 3 Czerwiec 2013 Napisano 3 Czerwiec 2013 tylko ktoś zapomniał "wymazać" numerek do niej przyczepiony I cały misterny plan że samochód "100% bezwypadkowy" poszedł .... Cytuj
aboz Napisano 3 Czerwiec 2013 Napisano 3 Czerwiec 2013 tylko ktoś zapomniał "wymazać" numerek do niej przyczepiony I cały misterny plan że samochód "100% bezwypadkowy" poszedł .... wg słów klienta "walczę z Mercedesem w Niemczech o nowy samochód, bo chcą mi szybę wycinać i na podszybiu usuwać ten numer, a ja się nie zgadzam"Chyba wyszedł uszkodzony z salonu Cytuj
danielg539 Napisano 3 Czerwiec 2013 Napisano 3 Czerwiec 2013 jeśli jest to ma być zgodny, a nie wolna amerykanka,,, Cytuj
crackers Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 czyli tak jak uważałem, tylko wg słów klienta "walczę z Mercedesem w Niemczech o nowy samochód, bo chcą mi szybę wycinać i na podszybiu usuwać ten numer, a ja się nie zgadzam" i mu się kończy przegląd w tym roku. Czyli normalnie pozytywny i tyle.w/g mnie żaden wynik pozytywny,jakby nie było tego vin-u społecznego to i owszem,a w tym przypadku to bym tego ... ruszał,bynajmniej w tej konkretnej sytuacji,przecież sam klient podpowiada Tobie,że może być z tego niezłe bagno.pzdr Cytuj
eborg Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Cztery razy, bym się zastanowił......... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi