Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Zjawił się klient z pojazdem marki sam na podwoziu fiata 126P. DMC 780 kg masa własna 580 kg.W opinii rzeczoznawcy pojazd specjalny mobilna reklama.Nie miałem do czynienia nigdy z podobnym przypadkiem więc proszę o pomoc , na jakich zasadach można go zarejestrować??

5ae1a59c3193d_2013-06-1313_52_11.thumb.jpg.b1a1722d1bd1e84597bee21dff6a2454.jpg

• Odpowiedzi 89
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Qnick

11

• DARIO64

11

• Marek1

9

• michal_k

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano
W opinii rzeczoznawcy pojazd specjalny mobilna reklama

No to ja zasuwam za ścianę do gościa co okleja auta reklamami .Sie zrobi Poldka na specjalny . :D A i trzeba podpowiedzieć szefowi że może chłodnie da się przerobić . :D

Napisano

Heh podobnie pomyślałem i powiedziałem klientowi o "specjalności tego pojazdu". A jak sprawa rejestracji??

Napisano
(...).W opinii rzeczoznawcy pojazd specjalny mobilna reklama.

Ciekawe z którego DZU taki podział :lol:

A może miało być pojazd specjalny - wystawa :x I wejść można do tego - tylko co w środku oglądać :evil:

:nook:nook:nook

Napisano
tylko co w środku oglądać

Wyposażenie które staje się pomału unikatowe . :D

Napisano

Przejrzałem go i znalazło się jeszcze parę innych kwiatków.Poinformowałem o tym właściciela, no i się zaczęło że w Niemczech takie jezdżą i nie ma problemu, że to nie do jazdy tylko bardziej jako wystawa ,zabawka, na to odparłem że takową zabawkę równie dobrze można wozić lawetą i wtedy w ogóle już burza...Ehh ciężkie życie

Napisano

Trzeba mu było powiedzieć że skoro Ty się nie znasz to za tydzień wchodzi w życie dopuszczenie jednostkowe i wtedy na pewno ten pojazd przebadają fachowcy .

Napisano
to za tydzień wchodzi w życie dopuszczenie jednostkowe i wtedy na pewno ten pojazd przebadają fachowcy .

Dokładnie :D

Napisano
Dokładnie :D

A jacy? Bo chyba nie z jednostki upoważnionej, bo im SAM-y nie podlegają :cool::cool::cool:

Napisano
A jacy? Bo chyba nie z jednostki upoważnionej, bo im SAM-y nie podlegają

no chyba raczej samy,bo zmiany kon.zostają po staremu :)

Napisano
na jakich zasadach można go zarejestrować??
jako samochód osobowy

W opinii rzeczoznawcy pojazd specjalny mobilna reklama

to dziwne, że jeszcze takich nie przerejestrowują ... :evil:

160_b_reklama_na_srodkach_komunikacji_miejskiej.jpg

bilde?Site=GS&Date=20070121&Category=SZCZECIN&ArtNo=70121019&Ref=AR&MaxW=580&border=0&title=1

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano
W opinii rzeczoznawcy pojazd specjalny mobilna reklama.

Kolejny dowód na to, że gdyby nie było opinii rzeczoznawców, żyłoby się nam lżej,,,

Napisano
że gdyby nie było opinii rzeczoznawców, żyłoby się nam lżej,,,

Oj tam... po prostu trzeba mu zabrać uprawnienia na 5 latek...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Ale rzeczoznawca wpisał mu ograniczenie prędkości do 105 km/h... :shock:

Napisano
Ale rzeczoznawca wpisał mu ograniczenie prędkości do 105 km/h..

Bo to ma być "mobilna reklama"-ograniczył prędkość ze względu na czytelność. ;)

Napisano
Ale rzeczoznawca wpisał mu ograniczenie prędkości do 105 km/h...

No to maluch więcej i tak nie za bardzo się rozbuja :razz:

Napisano
Witam. Zjawił się klient z pojazdem marki sam na podwoziu fiata 126P. DMC 780 kg masa własna 580 kg.W opinii rzeczoznawcy pojazd specjalny mobilna reklama.Nie miałem do czynienia nigdy z podobnym przypadkiem więc proszę o pomoc , na jakich zasadach można go zarejestrować??

Wrzuć na forum opinię tego rzeczoznawcy. Jaki miał nr RS ?

Napisano
Jaki miał nr RS ?

Chcesz wytłumaczyć koledze, że pewnych rzeczy robić nie należy? :D

Napisano

Opinie miałem tylko chwile w reku po czym z klientem odjechała w siną dal.Rzeczoznawcę znam dobrze, bo co róż widuję "dziwne" opinie od niego.Zazwyczaj jak zobaczę że to od niego, to wiem że coś pewnie będzie nie tak , i jak do tej pory się nie pomyliłem.

Napisano
Rzeczoznawcę znam dobrze, bo co róż widuję "dziwne" opinie od niego.Zazwyczaj jak zobaczę że to od niego, to wiem że coś pewnie będzie nie tak , i jak do tej pory się nie pomyliłem.

Może najwyższy czas powiadomić stowarzyszenie w którym jest zrzeszony i postawić go trochę do pionu?

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Może najwyższy czas powiadomić stowarzyszenie w którym jest zrzeszony i postawić go trochę do pionu?

Jest jakaś możliwość, bo ja też mam takiego rzeczoznawcę który pisze co chce klient a czasem to takie głupoty są popisane że aż miło i nie wnika w nic. Rozumiem że to jest starszy Pan ten rzeczoznawca i może już mu to wisi i w ogóle się nie boi :shock: .

Napisano
może już mu to wisi i

na dole opinii małym druczkiem :

... nie odpowiada za to co podpisał ... :razz:

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano
na dole opinii małym druczkiem :

... nie odpowiada za to co podpisał ..

Co nie znaczy, że tak jest. Jak taki zapis zrobię na zaświadczeniu z btp to też nie będę odpowiadał?