Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.Dziś jestem umówiony na przegląd przyczepki SAM a rejestracje w moim wydziale mam po 22.06 i moje pytanie jest czy będzie ona rejestrowana po nowych zasadach czy może załapie się jeszcze na stare przepisy skoro przegląd był robiony wcześniej?

Napisano

Wg mnie WK nie powinien przyjąć dokumentów po 21.06.Decyduje data rejestracji.

Napisano
Dzwoniłem do naszego i jest jak wyżej napisalem.

U mnie również w piątek ostatni dzień :)

Napisano

Dopóki minister nie wyda rozporządzenia zmieniającego - to nie da się odpowiedzieć.

Napisano
Decyduje data rejestracji.

Nie data rejestracji, tylko data złożenia wniosku, który wszczyna postępowanie. :)

W projekcie rozporządzenia w spr. rejestracji... mamy tak:

Do postępowań wszczętych i niezakończonych przed dniem wejścia w życie niniejszego rozporządzenia stosuje się przepisy dotychczasowe.

Napisano
Do postępowań wszczętych i niezakończonych przed dniem wejścia w życie niniejszego rozporządzenia stosuje się przepisy dotychczasowe.

No to teraz wersja warszawska(przynajmniej do zeszłej niedzieli ) :w przypadku wydania PC np.14.06 to jeżeli klient przyjedzie po 22,stacja ma wykonać badanie .

Napisano

No to teraz wersja warszawska(przynajmniej do zeszłej niedzieli ) :w przypadku wydania PC np.14.06 to jeżeli klient przyjedzie po 22,stacja ma wykonać badanie .

DARIO tu zapewne nie tyle chodzi o wydanie PC, tylko o datę wydania decyzji na wybicie numerów i wykonanie TZ. :)

Zwrócić należy uwagę, że w DZ. U. z 2012 r. poz. 1448 również jest zapis:

Art. 12 ust. 1 Przepisy dotychczasowe stosuje się do:

pkt 1 spraw wszczętych, a niezakończonych przed dniem wejścia w życie ustawy;

Czy można zatem uznać, według Was, że wydanie decyzji na wybicie numerów jest właśnie tym momentem "wszczęcia sprawy"?

Napisano
w przypadku wydania PC np.14.06 to jeżeli klient przyjedzie po 22,stacja ma wykonać badanie .

Ja bym nie wykonał - takie badanie 22 czerwca znika.

Napisano
DARIO tu zapewne nie tyle chodzi o wydanie PC

Właśnie o tym była mowa .A że decyzję na numery pewnie dostaje razem z PC to już inny temat .

Ja bym nie wykonał - takie badanie 22 czerwca znika.

I jakie dokumenty wydać ,skoro będą nowe wersje programów.

Napisano
I jakie dokumenty wydać ,skoro będą nowe wersje programów.

Żadne - takie badanie nie będzie istniało :)

Napisano
ie data rejestracji, tylko data złożenia wniosku, który wszczyna postępowanie. :)

W projekcie rozporządzenia w spr. rejestracji... mamy tak:

Na to czekałem.
Napisano

Olga ,czyli wg Ciebie ,jeśli ktoś wykonał badanie przed 21.06 to może dokonać rejestracji po 21.06 ?

Napisano

mirek.g, jeżeli postępowanie zostało w WK wszczęte przed tym terminem, to ma zostać dokończone na starych zasadach. Dotyczy to urzędu nie nas. Jak się ktoś nie wyrobi z odwiedzeniem SKP to ma problem.

Napisano

Wszystko zależy od tego czy klient dostał PC+ decyzję czy tylko decyzję na wykonanie numeru. Ostatnio widzę że klienci mają PC pewnie po to aby ludzie zdążyli pozałatwiać.

Napisano

Wszystko zależy od tego co przyjmiemy za moment rozpoczęcia procedury. Czy już złożenie wniosku o nadanie?? Trudno powiedzieć. Dla klienta byłoby to korzystne, ale trzeba też mieć na uwadze, że faktycznie samo nabicie numerów aż tak bezpośrednio z samą rejestracją się nie wiąże... Zapewne każdy WK rozwiąże tą sprawę indywidualnie...

Napisano

1. Czy w dniu dzisiejszym t.j. 22.06 lub po 24.06, mając w dniu 21.06 wystawione PC i TTR w WK i zgodę na nabicie nr ramy dla przyczepy SAM, będzie możliwe dokonanie badania technicznego?

----------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Czy jak ktoś przeprowadził wczoraj badanie techn. na pojazd marki SAM, to czy po 24.06 będzie mógł spokojnie złożyć wniosek o rejestrację z urzędu?

===========================================================

3. Czy wszystkie badania przeprowadzone przed 22.06 zachowują ważność, i w związku z tym po 24.06 można złożyć spokojnie komplet dokumentów o rejestrację z urzędu?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napisano
1. Czy w dniu dzisiejszym t.j. 22.06 lub po 24.06, mając w dniu 21.06 wystawione PC i TTR w WK i zgodę na nabicie nr ramy dla przyczepy SAM, będzie możliwe dokonanie badania technicznego?

Jeśli myślisz o badaniu zgodności - to nie ma takiej możliwości (takie badanie już nie istnieje).

2. Czy jak ktoś przeprowadził wczoraj badanie techn. na pojazd marki SAM, to czy po 24.06 będzie mógł spokojnie złożyć wniosek o rejestrację z urzędu?

Moim zdaniem nie bardzo, bo przepisy dotychczasowe stosuje się do postępowań wszczętych przed 22.06. Jeśli wniosek o rejestrację nie został złożony to ciężko mówić o wszczęciu postępowania.

3. Czy wszystkie badania przeprowadzone przed 22.06 zachowują ważność, i w związku z tym po 24.06 można złożyć spokojnie komplet dokumentów o rejestrację z urzędu?

j/w - moim zdaniem powinna decydować data złożenia wniosku jako data wszczęcia postępowania

Napisano

Po paru godzinach dnia dzisiejszego stwierdzam że idzie zrobić przegląd SAM-a po staremu i zarejestrować . :x

Napisano
stwierdzam że idzie zrobić przegląd SAM-a po staremu i zarejestrować . :x

Może coś więcej na ten temat :)

Napisano
Niewiedza.

Jestem pewny że nie z Twojej strony :)

Ale już nie wnikam :)