biker100 Napisano 26 Czerwiec 2013 Napisano 26 Czerwiec 2013 Według mnie z homologacji jestem tego samego zdania co Grzegorz. Cytuj
Stoned44 Napisano 26 Czerwiec 2013 Autor Napisano 26 Czerwiec 2013 OK zgadzam się z tym. Jednak wiąże się to z wizytą u przedstawiciela producenta i opłata za uzyskanie wyciągu. Z tego co mi się obiło o uszy opłata za taki dokument kosztuje 70 zł. Jednak parę już razy zdarzyło mi się że przedstawiciele producenta sprawiają trudności w uzyskaniu takiego dokumentu. Czy istnieje inna droga postępowania ? (poza rzeczoznawcą) Cytuj
blakop Napisano 26 Czerwiec 2013 Napisano 26 Czerwiec 2013 Czy istnieje inna droga postępowania ? (poza rzeczoznawcą) Nie istnieje. A i rzeczoznawca niewiele tu pomoże. Ten sam pojazd może być zakwalifikowany do różnych podrodzajów - leży to tylko w gestii tego, jak producent to zgłosi, więc tylko dokument producenta jest miarodajny. Cytuj
Stoned44 Napisano 26 Czerwiec 2013 Autor Napisano 26 Czerwiec 2013 Czyli bez wyciągu ze świadectwa homologacji wydanego przez przedstawiciela producenta ani rusz Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 26 Czerwiec 2013 Napisano 26 Czerwiec 2013 W temacie było jak najskuteczniej ustalić podrodzaj pojazdu.A podrodzaj ustala producent. Zostaje więc tylko dokument producenta jest miarodajny. Cytuj
Stoned44 Napisano 26 Czerwiec 2013 Autor Napisano 26 Czerwiec 2013 I o to właśnie chodziło. Dzięki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi