arafal25 Napisano 1 Lipiec 2013 Napisano 1 Lipiec 2013 Jak podejść do tematu na obecną chwilę mam na badaniu ciągnik rolniczy kopiony w Holandi bez DR tylko na umowę kupna - sprzedaży ( INTERNATIONAL 533 ) podobno potrzebna jest homologacja ........ale skąd ją wziąść????? Cytuj
darkdog Napisano 1 Lipiec 2013 Napisano 1 Lipiec 2013 BT z wynikiem N do WK po PC I TR i znów do ciebie po BT z wynikiem P Cytuj
darkdog Napisano 1 Lipiec 2013 Napisano 1 Lipiec 2013 I Zarejestrują????????? a czemu nie w angli też nie które traktory są nie rejestrowane i na podstawie umowy kupna i obt można go zarejestrować Cytuj
blakop Napisano 1 Lipiec 2013 Napisano 1 Lipiec 2013 a czemu nie w angli też nie które traktory są nie rejestrowane i na podstawie umowy kupna i obt można go zarejestrować darkdog - poczytaj forum trochę najpierw, ok?? Było już kilka wpisów, że WK nie rejestrują, tylko wymagają dopuszczenia jednostkowego, więc... Oczywiście droga odwoławcza czeka - i nawet realne szanse na to... Generalnie jednak Kolego arafal25 pytanie chyba do WK, a nie na forum... Skąd mamy wiedzieć, co tam u Ciebie w trawie piszczy?? Cytuj
arafal25 Napisano 1 Lipiec 2013 Autor Napisano 1 Lipiec 2013 a czemu nie w angli też nie które traktory są nie rejestrowane i na podstawie umowy kupna i obt można go zarejestrować darkdog - poczytaj forum trochę najpierw, ok?? Było już kilka wpisów, że WK nie rejestrują, tylko wymagają dopuszczenia jednostkowego, więc... Oczywiście droga odwoławcza czeka - i nawet realne szanse na to... Generalnie jednak Kolego arafal25 pytanie chyba do WK, a nie na forum... Skąd mamy wiedzieć, co tam u Ciebie w trawie piszczy?? no chyba w Polsce jedno prawo mamy???? Cytuj
michal_k Napisano 1 Lipiec 2013 Napisano 1 Lipiec 2013 no chyba w Polsce jedno prawo mamy???? Dobrze powiedziane - CHYBA Prawo jedno, interpretacji kilka nawet w obrębie jednego urzędu. Zawołaj od właściciela PC - jak mu wydadzą to zrobisz OBT. Cytuj
Nikita_Bennet Napisano 2 Lipiec 2013 Napisano 2 Lipiec 2013 no i sprawdź najpierw czy ma na umowie dopisane że pojazd w królestwie holandii nie podlegał rejestracji i przyjechał bez DR i TR. Ewentualnie musi mieć chyba kwit z ambasady o tym że takie pojazdy w takich a takich latach nie podlegały rejestracji. Tak wiem że to nie Twoja sprawa a doinformowany klient wraca. Cytuj
markes30 Napisano 2 Lipiec 2013 Napisano 2 Lipiec 2013 no i sprawdź najpierw czy ma na umowie dopisane że pojazd w królestwie holandii nie podlegał rejestracji i przyjechał bez DR i TR.Ewentualnie musi mieć chyba kwit z ambasady o tym że takie pojazdy w takich a takich latach nie podlegały rejestracji. Tak wiem że to nie Twoja sprawa a doinformowany klient wraca. A nie jest przypadkiem tak, że w Holandii ciągniki rolnicze i przyczepy mogły być rejestrowane ale nie musiały? Cytuj
Nikita_Bennet Napisano 2 Lipiec 2013 Napisano 2 Lipiec 2013 bij zabij ale nie pamiętam. Widziałem tutaj jedynie jakieś pismo o motorowerach z NL. Cytuj
wadi Napisano 2 Lipiec 2013 Napisano 2 Lipiec 2013 Na moim terenie jeżeli pojazd nie był dotychczas rejestrowany-brak DR to już nie będzie ,chyba że wykopie się homologacja albo dopuszczenie jednostkowe. Tak przy okazji jest jakaś nowelizacja ,że ostatnio WK wydało PC na 10 dni. Cytuj
blakop Napisano 2 Lipiec 2013 Napisano 2 Lipiec 2013 Tak przy okazji jest jakaś nowelizacja ,że ostatnio WK wydało PC na 10 dni. Przeczy to temu co napisałeś wyżej... Po co to PC?? Cytuj
DARIO64 Napisano 2 Lipiec 2013 Napisano 2 Lipiec 2013 Skąd mamy wiedzieć, co tam u Ciebie w trawie piszczy?? Podejrzewam że pójdzie bez problemu -biorąc pod uwagę stary podział administracyjny , łykają wszystko , rafał25 to prawie ziomal . .ale skąd ją wziąść????? Nawet jeżeli będą wymagali ,to nie nasz problem . Rypło się sprowadzanie traktorów które się odmaładzało o 5-10 lat . Cytuj
blakop Napisano 2 Lipiec 2013 Napisano 2 Lipiec 2013 Ty uważaj Dario.... Najbliższe dwa dni jestem na Twoim terenie - żebym Cię nie musiał uspokoić Cytuj
DARIO64 Napisano 2 Lipiec 2013 Napisano 2 Lipiec 2013 Najbliższe dwa dni jestem na Twoim terenie Zamawiałem tego http://pl.wikipedia.org/wiki/Mamed_Chalidow żeby mi ściany wyrównał ale nie dotarł ,jak się trafisz to szykuj się na tarcie . A gdzie będziesz ,szczegóły na PW . Jak się okaże że jesteś u mnie a ja o tym nic nie wiem,to się wnerwię . Cytuj
Olga Napisano 2 Lipiec 2013 Napisano 2 Lipiec 2013 Tak przy okazji jest jakaś nowelizacja ,że ostatnio WK wydało PC na 10 dni. Czy chodzi Ci o to, że na 10 dni, a nie na 30? PC wydaje się max na 30 dni, ale można na mniej -np. jeśli tak zażyczy sobie klient składając wniosek o wydanie PC i TT. U nas dość często takie PC jest na 7, czy 14 dni. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 3 Lipiec 2013 Napisano 3 Lipiec 2013 PC wydaje się max na 30 dni, ale można na mniej -np. Bardzo często na tyle, ile jest jeszcze ważne OBT ,,, Cytuj
biker100 Napisano 3 Lipiec 2013 Napisano 3 Lipiec 2013 Bardzo często na tyle, ile jest jeszcze ważne OBT ,,, jeżeli okres ten nie przekracza 44 dni:Powolenie czasowe do stałych tablic rejestracyjnych jest wydawane na okres 30 dni z możliwością jednorazowego przedłużenia o 14 dni. Pozwolenie czasowe i tablice tymczasowe na wniosek strony są wydawane na okres niezbędny do załatwienia sprawy, jednak nie dłużej niż 30 dni. Można ubiegać się o jednorazowe przedłużenie terminu czasowej rejestracji o dalsze 14 dni. Tablice tymczasowe stanowią własność Urzędu i wraz z Pozwoleniem Czasowym podlegają zwrotowi niezwłocznie po upływie terminu ich ważności. Cytuj
arafal25 Napisano 3 Lipiec 2013 Autor Napisano 3 Lipiec 2013 Skąd mamy wiedzieć, co tam u Ciebie w trawie piszczy?? Podejrzewam że pójdzie bez problemu -biorąc pod uwagę stary podział administracyjny , łykają wszystko , rafał25 to prawie ziomal . .ale skąd ją wziąść????? Nawet jeżeli będą wymagali ,to nie nasz problem . Rypło się sprowadzanie traktorów które się odmaładzało o 5-10 lat . co miałeś na myśli pisząc na mój temat i co ma stary i nowy podział polski??? Cytuj
danielg539 Napisano 3 Lipiec 2013 Napisano 3 Lipiec 2013 co ma stary i nowy podział polski??? Pracowaliście w tym samym województwie a dawniej wojewoda wydawał stemole. Cytuj
Ireneusz1969r. Napisano 10 Grudzień 2014 Napisano 10 Grudzień 2014 Jak podejść do tematu na obecną chwilę, ciągnik rolniczy kopiony w Holandii, bez DR tylko na umowę kupna - sprzedaży, (INTERNATIONAL 423) brak TZ. WK wydał PC i tablice. Cytuj
Ireneusz1969r. Napisano 10 Grudzień 2014 Napisano 10 Grudzień 2014 To wiem, ale co z rejestracją bez homologacji? Cytuj
Nikita_Bennet Napisano 10 Grudzień 2014 Napisano 10 Grudzień 2014 pojazd przecież używany od jakiegoś czasu. Tam (NL) nie ma obowiązku rejestracji i wydawania tablic dla ciągnika rolniczego. Coś mi świta o 6 miesięcach od zakupu i 6 tys km i pojazd nie jest pojazdem nowym a używanym - niech ktoś tylko podrzuci linka z tego forum gdzie to było opisywane. Cytuj
michal_k Napisano 10 Grudzień 2014 Napisano 10 Grudzień 2014 To wiem, ale co z rejestracją bez homologacji? Skoro WK wydał PC to oznacza, że homologacja nie jest wymagana. [ Dodano: 10-12-2014, 17:06 ] Coś mi świta o 6 miesięcach od zakupu i 6 tys km i pojazd nie jest pojazdem nowym a używanym To dotyczy podatku VAT, a nie rejestracji. Natomiast PORD definiuje pojazd nowy jako fabrycznie nowy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi