benz13 Napisano 26 Listopad 2013 Napisano 26 Listopad 2013 Witam mam pytanko gdy w aucie skończyła się ważność butli i została wymieniona na używaną z ważnym protokołem TDT to nie ważne że pochodzi z auta powypadkowego czy z rozbiórki ?. Moim zdaniem to mamy sprawdzić ważność protokołu i poprawność montażu ,ale miałem dziś auto które nie dostało przeglądu na innej stacji bo diagnosta stwierdził że ma być nowa butla. Ciekawe jest to jak stwierdził że butla pochodzi z innego auta ( protokół czysty brak wpisu nr rej. bo czasami WK wbija) ?
ketiw38 Napisano 26 Listopad 2013 Napisano 26 Listopad 2013 Bardzo ciekawe zagadnienie. została wymieniona na używaną z ważnym protokołem TDT to nie ważne że pochodzi z auta powypadkowego czy z rozbiórki ?. Odpowiem przewrotnie: Tak najlepiej ze złomu Moim zdaniem to mamy sprawdzić ważność protokołu i poprawność montażu ,ale miałem dziś auto które nie dostało przeglądu na innej stacji bo diagnosta stwierdził że ma być nowa butla.Ciekawe jest to jak stwierdził że butla pochodzi z innego auta ( protokół czysty brak wpisu nr rej. bo czasami WK wbija) ? Jak widzisz, jest jeszcze intuicja diagnosty. Można sprawdzając datę wpisu do DR porównać z datą wydania protokołu A diagnosta po powzięciu podejrzenia, że butla jest z demontaż, a nie nowa nie chciał wykonać badania Nazywają to: Dmuchał na zimne
danielg539 Napisano 26 Listopad 2013 Napisano 26 Listopad 2013 A diagnosta po powzięciu podejrzenia, że butla jest z demontaż, a nie nowa nie chciał wykonać badania Nazywają to: Dmuchał na zimne Ja bardziej nazwał samowolą bo czym innym jest działanie bez podstawy prawnej.
Jacdiag Napisano 26 Listopad 2013 Napisano 26 Listopad 2013 http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=10761 Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Rekomendowane odpowiedzi