robertos Napisano 20 Grudzień 2013 Napisano 20 Grudzień 2013 Czy zmieniając nazwe firmy muszę zgłosić się po nową kartę ? Zmieniona zostaje tylko nazwa . Własciciel , NIP i cała reszta pozostaje bez zmian. Cytuj
Qnick Napisano 20 Grudzień 2013 Napisano 20 Grudzień 2013 Czy zmieniając nazwe firmy muszę zgłosić się po nową kartę ? U mnie w tamtym roku była podobna zmiana i trzeba było załatwiać w Cepiku ale akurat zbiegło się to z odnowieniem certyfikatu i nowy przyszedł na nową nazwę. Cytuj
Tomek D Napisano 20 Grudzień 2013 Napisano 20 Grudzień 2013 A czy taką zmianę trzeba zgłaszać do TDT ? Cytuj
mirek.g Napisano 20 Grudzień 2013 Napisano 20 Grudzień 2013 czy taką zmianę trzeba zgłaszać do TDT ? Wg mnie trzeba,Należy zmienić nazwę również w decyzji wydanej przez TDT. Cytuj
JACEK GUZ Napisano 20 Grudzień 2013 Napisano 20 Grudzień 2013 Z tego co wiem to tak,decyzję z TDT masz na konkretną nazwę firmy więc po zmianie nazwy poinno sie to zgłosić Cytuj
Paprock Napisano 20 Grudzień 2013 Napisano 20 Grudzień 2013 Najpierw TDT, później CEP. Nie pamiętam już czy nową kartę dostaliśmy. Jakiś pin, nik zmienił się. Cytuj
mirek.g Napisano 20 Grudzień 2013 Napisano 20 Grudzień 2013 ie pamiętam już czy nową kartę dostaliśmy Karta może być ta sam tylko dane trzeba zmienić. Cytuj
markes30 Napisano 20 Grudzień 2013 Napisano 20 Grudzień 2013 Najpierw TDT, później CEP.Nie pamiętam już czy nową kartę dostaliśmy. Jakiś pin, nik zmienił się. 1. TDT 2. WK 3. CEPIK z nowym zaświadczeniem o wpisie do EPPSKP Cytuj
Paprock Napisano 20 Grudzień 2013 Napisano 20 Grudzień 2013 No więc było tak... wiem, wiem... nie zaczyna się od "więc". Po uzgodnieniach telefonicznych z TDT naskrobaliśmy pismo/oświadczenie, że od dnia... została zmieniona nazwa Stacji Kontroli Pojazdów z... na... Do tego poszły zapewne jakieś odpisy NIPÓW, REGONÓW, KAERESÓW. Wysłaliśmy to poleconym i po kilku dniach przyszła decyzja. Jutro sprawdzę czy ta sama tylko ze zmienioną nazwą SKP, czy pod innym numerem, ale to i tak mało istotne jest. Następnie należało odwiedzić Urząd i złożyć wzór nowej pieczęci no i CEP. Z tym CEPEM cholera już nie pamiętam, czy poleconym, czy emailem zrobiło się... Trudno Bilobil jako suplement diety kłania się. Trza podzwonić i dowiedzieć się. Cytuj
robertos Napisano 21 Grudzień 2013 Autor Napisano 21 Grudzień 2013 Dzięki . Mam już schemat działania. W poniedziałek obdzwonię wymienione instytucje. Cytuj
Paprock Napisano 18 Luty 2014 Napisano 18 Luty 2014 A mnie interesuje co z działalnością SKP od czasu zmiany nazwy do nowej decyzji TDT. Wiadomo, że to trochę trwa w czasie, a to nowy KRS i takie tam inne papierzyska, nagłówki w dokumentach, pieczątki. Stacja może jechać, czy zamknąć i na decyzję czekać? Zmianie ulega tylko nazwa firmy. Cała reszta jak lokalizacja, adres pozostaje bez zmian. Cytuj
IVVO Napisano 18 Luty 2014 Napisano 18 Luty 2014 Jeśli zmiana wynikała z przepisów np skarbowych zmiana z sp z na SJ to stacja może pracować zaznaczając, iż podmiot prowadzący stację został ten sam a zmieniła się forma działalności Cytuj
mirek.g Napisano 18 Luty 2014 Napisano 18 Luty 2014 U nas byla zmiana firmy,wszystko jak przy otwarciu nowej SKP,odbiór TDT ,kwity do WK i "staliśmy ok. 3 tygodnie.PS.Nowy rejestr badań. Cytuj
Paprock Napisano 18 Luty 2014 Napisano 18 Luty 2014 Jeśli zmiana wynikała z przepisów np skarbowych zmiana z sp z na SJ Była spółka jawna i po zmianach też będzie spółka jawna, se tylko do nazwy dodatkowy podmiot dodali. Cytuj
IVVO Napisano 18 Luty 2014 Napisano 18 Luty 2014 Była spółka jawna i po zmianach też będzie spółka jawna, se tylko do nazwy dodatkowy podmiot dodali. To raczej trzeba będzie wszystko od nowa. Zmianę naszej firmy wymusiła ustawa a konkretnie jej zmiana, nie wchodzę w szczegóły ale zmieniliśmy tylko pieczątki i nagłówek w rejestrze Cytuj
max72 Napisano 20 Luty 2014 Napisano 20 Luty 2014 U nas byla zmiana firmy,wszystko jak przy otwarciu nowej SKP,odbiór TDT ,kwity do WK i "staliśmy ok. 3 tygodnie.PS.Nowy rejestr badań. znowu się kłania interpretacja przepisów przez różne starostwa, pracowałem kiedyś w innym starostwie, po miesiącu nastąpiła zmiana właściciela a co za tym idzie NIP kasa fiskalna i co tam jeszcze, mówię szefowi że jest potrzebny nowy odbiór TDT, nie mam teraz przed sobą decyzji ale bodajże jest tam zapis że w przypadku zmiany istotnych danych decyzja traci ważność (jak źle napisałem to proszę mnie poprawić), boss poszedł do starostwa i tam dowiedział się że żaden nowy odbiór nie jest potrzebny Cytuj
Paprock Napisano 20 Luty 2014 Napisano 20 Luty 2014 boss poszedł do starostwa i tam dowiedział się że żaden nowy odbiór nie jest potrzebny No i tak jest! Stacja wysłała pismo do TDT i jedzie jak jechała wyczekując listonosza. Przyjdzie nowa decyzja to oprawi się w ramkę jak obrazek i wywiesi na kafelkowanej ścianie. Cytuj
nesiasps Napisano 10 Luty 2025 Napisano 10 Luty 2025 Odświeżam - może ktoś to ćwiczył ostatnio - odszedł jeden ze wspólników i wypadło jedno nazwisko z nazwy firmy / reszta danych bez zmian - czekają na decyzję o wykreśleniu wspólnika / zgłoszono w Starostwie - czy nowe wnioski o certyfikaty VPN/SSL (dopiero co instalowane miesiąc temu) czy gdzieś zgłaszć w CEPIKu ? Odbioru TDT nie potrzeba Cytuj
cezary Napisano 10 Luty 2025 Napisano 10 Luty 2025 6 minut temu, nesiasps napisał: Odbioru TDT nie potrzeba Jak do tego nie zmieni się nr rozpoznawczy stacji to w/g mnie certyfikaty zachowują ważność. Zmienić tylko nazwę firmy w programie żeby na wydrukach było ok i po sprawie, ale to tylko moje zdanie. Cytuj
Solaris Napisano 10 Luty 2025 Napisano 10 Luty 2025 Właśnie o to chodzi. Czy w Starostwie jedna firma nie będzie musiała wykreślić się z rejestru przedsiębiorców po to by firma pod nową nazwą dopisała się do rejestru przedsiębiorców prowadzących SKP. I czy Starostowo nie dałoby wtedy nowego wyróżnika SKP Cytuj
nesiasps Napisano 10 Luty 2025 Napisano 10 Luty 2025 (edytowane) tu już padły decyzje w Starostwie, że nie zmienia się wyróżnik stacji (zostaje minimum dwóch wspólników) ale pytanie co z CEPIKiem - dzwoniłem tam i odsyłają mnie do coraz to innej persony, aż w końcu mija magiczna godzina 13ta i tam już nikt nie pracuje - chyba to zostawimy jak jest, a we wnioskach o nowe certyfikaty /za dwa lata/ wpiszemy właściwą nazwę firmy i tyle. Edytowane 10 Luty 2025 przez nesiasps Cytuj
aboz Napisano 10 Luty 2025 Napisano 10 Luty 2025 Jeśli nie zmienia się NIP, to mamy do czynienia z tym samym podmiotem. Cytuj
pawel87 Napisano 12 Luty 2025 Napisano 12 Luty 2025 Ja zmieniałem ostatnio nazwę firmy. U mnie wyglądało to tak że, stare certyfikaty - wniosek do cepiku o unieważnienie i wniosek o nowe certyfikaty z nową nazwą firmy plus zaświadczenie ze starostwa. Cytuj
yogi1984 Napisano 12 Luty 2025 Napisano 12 Luty 2025 W dniu 10.02.2025 o 14:24, nesiasps napisał: chyba to zostawimy jak jest, a we wnioskach o nowe certyfikaty /za dwa lata/ wpiszemy właściwą nazwę firmy i tyle. Dokładnie tak też mieliśmy i zrobiliśmy. Cytuj
DARIO64 Napisano 12 Luty 2025 Napisano 12 Luty 2025 TDT przy kolejnym odbiorze nie pytał się od kiedy firma "X" jest właścicielem urządzeń ? Naście lat temu stanowisko było takie, że powinien być nowy odbiór zrobiony. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi