Robert27 Napisano 8 Styczeń 2014 Napisano 8 Styczeń 2014 Jak w temacie czy mogą takie być pojazd sprowadzony z Austrii ozn na Lampach to D8 moc 23W gdzies tam znalazłem że takie swiała nie musza mieć spryskiwaczy Proszę o pomoc Cytuj
Tomek D Napisano 8 Styczeń 2014 Napisano 8 Styczeń 2014 DC to jest ksenonowe mijania Jak na razie w przepisach nic niema o odstępstwach Cytuj
Psuj Napisano 8 Styczeń 2014 Napisano 8 Styczeń 2014 Jak w temacie Podaj pełny vin tego galaksiaka... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Robert27 Napisano 8 Styczeń 2014 Autor Napisano 8 Styczeń 2014 WF0MXXGBWM7901562 A czytałem artykuł w gazecie Serwis motoryzacyjny nr 12/2013 i akurat taki wóz się trafił z takimi światłami Cytuj
JANUSZ60 Napisano 8 Styczeń 2014 Napisano 8 Styczeń 2014 gdzies tam znalazłem że takie swiała nie musza mieć spryskiwaczy CYTAT "Zgodnie z przepisami lampy samochodowe, które emitują światło o wartości większej niż 2000 lm, muszą być wyposażone w system automatycznego samopoziomowania i spryskiwaczy, " http://moto.wp.pl/kat,92714,title,Tansze-ksenony-tak-oszukuja-nas-producenci,wid,16116646,wiadomosc.html?ticaid=111fcb Cytuj
Robert27 Napisano 8 Styczeń 2014 Autor Napisano 8 Styczeń 2014 dokładnie tak jak Janusz mówisz tylko ze te swiatła wyglądały na orginał "samopoziom" miały tylko teraz mnie te lm zastanawiają? [ Dodano: 08-01-2014, 18:30 ] CYTAT z gazety "Należy pamiętać że ksenony tzw 25 W bez spryskiwacza (max23-25W) dają strumień nie większy niż 2000lm ,natomiast 35 Watowe emitują strumień o wartości ok 3000lm" koniec cytatu czyli te swiatła były w porządku? Cytuj
danielg539 Napisano 8 Styczeń 2014 Napisano 8 Styczeń 2014 CYTAT z gazety "Należy pamiętać że ksenony tzw 25 W bez spryskiwacza (max23-25W) dają strumień nie większy niż 2000lm ,natomiast 35 Watowe emitują strumień o wartości ok 3000lm" koniec cytatu czyli te swiatła były w porządku? Trafiłeś w sedno sprawy, bo ksenony o mocy 23W, to takie "pseudo" ksenony śiecące porównywalnie z żarówkami H7 i nie wymagają urządzenia do samoczyszczenia. Wartość strumienia świetlnego emitowanego przez reflektor zakodowana jest w oznaczeniu na kloszu lub obudowie. Cytuj
Psuj Napisano 9 Styczeń 2014 Napisano 9 Styczeń 2014 WF0MXXGBWM7901562 Etis forda nie przyjmuje tego numeru. Na pewno jest poprawny? Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Rekomendowane odpowiedzi