seba666 Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Witam mam pytanie jak wyglada egzamin praktyczny od stycznia 2014 czy coś sie zmieniło po ile osób sie wchodzi itp. Cytuj
Rafał9 Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Chyba nikt Ci nie powie bo pierwszy termin w tym roku dopiero przed nami - jutro Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 To też,ale z drugiej strony to co niby miałoby się zmienić Przecież rozporządzenie odnośnie egzaminowania się nie zmieniło.A druga sprawa to sam sposób przeprowadzania egzaminu różni się w zależności od miejsca w którym się zdaje.Np.w Warszawie jest tak,a w Poznaniu może już być trochę inaczej.A po trzecie to czy ważne po ile osób się wchodzi? Ważne żeby wszyscy wyszli z zaliczonym egzaminem Cytuj
piotrekcyba Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Witam to moj pierwszy post ale poczytałem forum i nie mogę znaleź informacji na temat egzaminów praktycznych w Warszawie. Chodzi mi czy ktos moze podzieli sie wiadomościami jakie samochody tam podstawiają jakie ulubione pytania egzaminatorów może kilka przykładowych pytan z Warszawy bo wszyscy pisza tylko o Krakowie jakby ktos chciał sie podzielić wiedzą bede wdzięczny pozdrawiam Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Witam to moj pierwszy post ale poczytałem forum i nie mogę znaleź informacji na temat egzaminów praktycznych w Warszawie Witaj! Chyba coś Ci umknęło Jest np.tutaj http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=13246&highlight=egzamin+warszawa Cytuj
IVVO Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 ,a w Poznaniu może już być trochę inaczej Dokładnie, jak byłem w Poznaniu na praktycznym, to było tak, że wchodził jeden i pytania zadawało mu 3 Panów z TDT, a w tym samym czasie w Krakowie było też 3 egzaminatorów ale każdy miał swojego "sztyfta" do pytania Cytuj
Mecher Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 ,a w Poznaniu może już być trochę inaczej Dokładnie, jak byłem w Poznaniu na praktycznym, to było tak, że wchodził jeden i pytania zadawało mu 3 Panów z TDT, a w tym samym czasie w Krakowie było też 3 egzaminatorów ale każdy miał swojego "sztyfta" do pytania Ja zdawałem w Krakowie i do mnie podeszli wszyscy trzej, pytania dodatkowe zadawało mi dwóch. Cytuj
seba666 Napisano 29 Styczeń 2014 Autor Napisano 29 Styczeń 2014 Czyli męczą kazdego z osobna , a pytania sie losuje czy każdy egzaminator z innej beczki rzuca pytaniem? Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 30 Styczeń 2014 Napisano 30 Styczeń 2014 a pytania sie losuje Tak losuje.Ale egzaminator może też zapytać coś od siebie. Cytuj
crackers Napisano 30 Styczeń 2014 Napisano 30 Styczeń 2014 IVVO, Dokładnie, jak byłem w Poznaniu na praktycznym, to było tak, że wchodził jeden i pytania zadawało mu 3 Panów z TDT, a w tym samym czasie w Krakowie było też 3 egzaminatorów ale każdy miał swojego "sztyfta" do pytaniaja też swego czasu byłem w Poznaniu i było jak w Krakowie,każdy miał swojego "sztyfta",a było to 02-2012,widać,że egzaminują jak im w danej chwili czapka stoi Grzegorz Łódź Tak losuje.Ale egzaminator może też zapytać coś od siebiealbo lekko zmienić wylosowane pytanie,mi akurat ułatwił spoko gość był Cytuj
seba666 Napisano 30 Styczeń 2014 Autor Napisano 30 Styczeń 2014 Czy pamietacie jakies szczegółowe pytania panów egzaminatorów na których idzie sie przejechac. Wiadomo że swoje trzeba umieć ale podchwytliwe pytania pewnie padaja czesto? Cytuj
crackers Napisano 30 Styczeń 2014 Napisano 30 Styczeń 2014 największy nacisk na praktyce jest na wypisywanie zaświadczeń,jakie dokumenty są wymagane przy określonych badania(dozory TDT,UDT,NA BUS100,)teoria zaliczona,czyli prawie wszystko w głowie.W moim odczuciu troche łatwiej jak na teorii ,tylko trzeba opanować ten stresik Cytuj
aboz Napisano 30 Styczeń 2014 Napisano 30 Styczeń 2014 a pytania sie losuje Tak losuje.Ale egzaminator może też zapytać coś od siebie. Ja dostałem pytanie z "czapki", nic nie losowałem. Podobnie było z kolegami, którzy zdawali ze mną. Wszystko zapewne zależy od egzaminatorów. Cytuj
seba666 Napisano 2 Marzec 2014 Autor Napisano 2 Marzec 2014 Jeżeli kogoś interesuje jak wyglada praktyczny to trochę opowiem już jestem po egzaminie jest pozytywnie . Jedną osobe egzaminuje trzech egzaminatorów pytania zadaje każdy z panów ,początkowe pytanie sie losuje. Pytania mogą być podobne, lecz każde jest inne, plus możemy usłyszeć pytanie dodatkowe . Naprowadzanie na odpowiedz jakieś jest ze strony egzaminatorów wiadomo ze trzeba swoje umieć. Jeżeli nie wiesz co dokładniej jakie zdanie lub słowo znaczy to lepiej unikać takich zdan bo ciągną za jezyk do konca . Co do zdawalnosci to nie jest zła na 30 os. 8 niezaliczylo. Dodam jeszcze ze połowę czynnosci trzeba wykonac fizycznie czyli niektóre pomiary nie oopwiedziec tylko wybrac przyrzad i zrobic pomiar lub sprawdzic zawieszenie szarpakami pamietac ze uklad kierowniczy tylko sprawdzamy na zapalonym silniku czesto bylo dodatkowym pytaniem , by stracic luzy na przekladni pamietac. Jezeli mamcie jakies pytania chetnie pomoge . Pozdrawiam Cytuj
piodwo Napisano 2 Marzec 2014 Napisano 2 Marzec 2014 Witam!!! Jestem po praktycznym w Krakowie 27.02. Pytanie się losuje. W moim przypadku egzaminatorów było trzech. Pytania zadawało mi dwóch. Moje spostrzeżenia są takie, że goście nie są nastawieni żeby uwalić. Jeśli zadadzą pytanie trzeba na jego temat odpowiedz znać a jeśli w odpowiedzi czegoś brakuje to wtedy naprowadzają. Jeśli pytanie jest związane np. z badaniem zawieszenia to nie bójcie sobie ubrudzić rąk, oprócz omawiania należny wszystko pokazać i chwycić ręką, egzaminatorzy strasznie na to zwracają uwagę. Z rozmów z innymi zdającymi wynikało że bardzo często podkładają lewe kwity i na to trzeba zwracać szczególną uwagę. Na egzaminie były podstawione trzy auta: osobówka Chevrolet z gazem + mógł być jako "L", Star cysterna FL oraz autobus Renault turystyczny ale nie spełniał wymagań na 100. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi