Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

że tak zapytam, czy na podstawowej rozszeżonej można robić zmiany konstrukcyjne? stacja jest już na nowych zasadach

Napisano

No jak - jest podstawowa na nowych zasadach a ma rozszerzenia? Jakie?

Napisano

na starej gdzie pracowałem robiliśmy zmiany, a tu gdzie teraz jestem mamy ABT/cdeh

Napisano
mamy ABT/cdeh

to jest na starych zasadach

Nowe mają ABT i to wszystko w oznaczeniu

Napisano

no a małe literki? cdeh,

e - pojazdów skierowanych przez organ kontroli ruchu drogowego lub starostę, dla których wymagane jest specjalistyczne badanie, oraz pojazdów, w których dokonano zmian konstrukcyjnych lub wymiany elementów;

[ Dodano: 10-02-2014, 15:34 ]

ABT na pieczątce ok zgoda ale robimy auta sprowadzone również

[ Dodano: 10-02-2014, 15:34 ]

tak samo dodatkowe skierowane przez policję

Napisano
a tu gdzie teraz jestem mamy ABT/cdeh

Przeczytaj co pisze w decyzji TDT i zaświadczeniu ze starostwa, bo coś z tymi oznaczeniami waszej stacji nie halo

Napisano
ABT na pieczątce ok zgoda ale robimy auta sprowadzone również

Sprawdź w zezwoleniu, czy odbiór był na pewno po nowemu,,,

Albo małe literki i macie rozszerzenia do końca 2015 , albo po nowemu bez małych literek i nie robicie zmian konstrukcyjnych ,,,

Napisano

zaraz popatrze, bo na stronie startowej stacja 2008 mam małe cdeh

Napisano
bo na stronie startowej stacja 2008 mam małe cdeh

Zobacz na pieczątce i porównaj z decyzją

Napisano

a co z resztą zakresu literki e?

[ Dodano: 10-02-2014, 15:53 ]

a możecie podpowiedzieć który dziennik ustaw to określa?

[ Dodano: 10-02-2014, 15:54 ]

kiedyś były literki i nie było kłopotu, teraz gorzej mi sie połapać

Napisano

To "nowa stacja" podstawowa więc pojazdy do 3.5 t /osobowe, ciężarowe, traktory np C360, motory,motorowery + zasilanie gazem/ i koniec. Przeczytaj PoRD

Napisano
a możecie podpowiedzieć który dziennik ustaw to określa?

PoRD Art. 83 przeczytaj ze zrozumieniem i to wszystko,,,

Napisano
a auta sprowadzone i skierowane przez policję?

Tak do 3.5t /okresowe +dodatkowe / w zakresie stacji Przeczytaj uważnie 83 jak pisał JANUSZ

Napisano

czyli moge wszystko do 3,5t, ok, a hak,i ,,L", mam traktować jako zmianę w dowodzie?

[ Dodano: 10-02-2014, 16:20 ]

sorry ale, jakoś wybiłem się z tego co było dla mnie jasne do tej pory :razz:

[ Dodano: 10-02-2014, 16:26 ]

czyli stacja podstawowa o zakresie AB, może robić również auta sprowadzone i zatrzymane DR, jeżeli jest po nowemu, mam znajomego na takiej i starostwo powiedziało im że nie mają prawa do tego

Napisano

A co to znaczy sprowadzone?? Przecież czy auto z kraju, czy z zagranicy to i tak robisz to samo badanie - OKRESOWE.

Napisano

wiem ,ale widzisz chłop tam nie robi bo powiedzieli nie wolno

Napisano
wiem ,ale widzisz chłop tam nie robi bo powiedzieli nie wolno

Nie słuchaj innych bo ten co to powiedział nie ma pojęcia , przeczytaj uprawnienia stacji - tam wszystko jest. A przy sprowadzonych od 996 robisz okresowe, a to może robić każda stacja

Napisano
Przecież czy auto z kraju, czy z zagranicy to i tak robisz to samo badanie - OKRESOWE.

Niby tak, od niedawna (10.2011), a jednak nie wszyscy się z tym zgodzą, zwłaszcza, iż w uprawnieniach diagnosty nadal pozostały sprowadzone w punkcie piątym ,,,

Napisano
sorry ale, jakoś wybiłem się z tego co było dla mnie jasne do tej pory

Też przez chwilę pracowałem na takiej stacji i na początku trudno powiedzieć klientowi, że tego nie możesz zrobić na tej stacji skoro do nie dawna na innej robiłeś. Trzeba przywyknąć :D