barteq Napisano 5 Maj 2014 Napisano 5 Maj 2014 Witam serdecznie, Mam możliwość kupienia Ducato Maxi na ramie jako Izoterme/chłodnie, lecz chciałbym przerobić go na autolawetę (pomoc drowowa). W związku z tym mam do Was kilka pytań: Wiem, że potrzebuję faktury za zbudowanie najazdu od firmy się tym zajmującej, Kogutów, oraz oznakowanie żółte. Masa całkowita 3490 a Masa własna 2590 więc Ładowność 900 kg, Jak przerobię na autolawete to muszę pojechać na legalizowaną wagę aby zmienić ładowność ? (koniecznie muszę zmienić bo Seicenta tylko zostają ) Czy konieczny jest rzeczoznawca ? Czy po całej przeróbce i zarejestrowaniu na pojazd specjalny można odliczyć pełen vat od całych kosztów ( zakup samochodu + przeróbka) Czego jeszcze potrzebuję do zarejestrowania na pojazd specjalny? Dziękuje z góry i pozdrawiam. Cytuj
blakop Napisano 5 Maj 2014 Napisano 5 Maj 2014 Wiem, że potrzebuję faktury za zbudowanie najazdu od firmy się tym zajmującej, Lub oświadczenie tej firmy Masa całkowita 3490 a Masa własna 2590 więc Ładowność 900 kg, Tak. Ładowność to różnica tych dwóch wartości. Jak przerobię na autolawete to muszę pojechać na legalizowaną wagę aby zmienić ładowność ? (koniecznie muszę zmienić bo Seicenta tylko zostają ) Czy konieczny jest rzeczoznawca ? Konkretny kwit z wagi powinien starczyć. Myślę że wielu diagnostów woli to od opinii... Cytuj
barteq Napisano 6 Maj 2014 Autor Napisano 6 Maj 2014 Ok dzięki bardzo, czyli nie powinno być problemów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi