Skocz do zawartości

BHP na SKP

Featured Replies

Napisano

tylko co sprawdzają , czy jest instalacja grzewcza ? czy grzeje , bo to dwie różne sprawy :)

Napisano

Powiem Ci tak, że według mnie, interesuje ich "czy grzeje" i czy jest "ciepła woda"... Podobnie zrobiłem z powietrzem w rozporządzeniu jest mowa tylko, że ma być sprężone powietrze, więc ja podciągnąłem sobie instalację z powietrzem z budynku sąsiedniego i liczę na to, że nie będzie z tym problemu. Podobnie właśnie z instalacją grzewczą, podciągnąłem z budynku obok i rozprowadziłem, w pomieszczeniach i na hali... Mam nadzieję, że będzie OK:)

Napisano
Powiem Ci tak, że według mnie, interesuje ich "czy grzeje" i czy jest "ciepła woda"... Podobnie zrobiłem z powietrzem w rozporządzeniu jest mowa tylko, że ma być sprężone powietrze, więc ja podciągnąłem sobie instalację z powietrzem z budynku sąsiedniego i liczę na to, że nie będzie z tym problemu. Podobnie właśnie z instalacją grzewczą, podciągnąłem z budynku obok i rozprowadziłem, w pomieszczeniach i na hali... Mam nadzieję, że będzie OK:)

Będzie OK. Bo ma być i nie ważne z skąd.

Napisano
I raczej bez ogrzewania i ciepłej wody nie dostaniesz odbioru.

tylko teraz zastanawia mnie jedna rzecz - stacja już działa parę , dużo lat - i nie ma wc i ogrzewania pomieszczenia kontroli pojazdów - i jeżeli występuje się po ponowne dopuszczenie to nie trzeba przedstawiać takiej kwitologi jak przy nowej ....

dz.ustaw.40 poz275 z 2006

§ 8.1.Na stacji kontroli pojazdów powinny znajdować się:

4)kopia decyzji w sprawie pozwolenia na użytkowanie obiektu budowlanego, o której mowa w Prawie budowlanym.

§ 20.Do stacji kontroli pojazdów przeprowadzającej badania techniczne pojazdów w dniu wejścia w życie rozporządzenia nie stosuje się przepisów § 8 ust. 1 pkt 4 oraz § 13 ust. 5.

Napisano
a nie inspekcja pracy:)

IP to co najwyżej zamknie zakład pracy jak dopatrzy się takich uchybień na kontroli.

Napisano
a nie inspekcja pracy:)

IP to co najwyżej zamknie zakład pracy jak dopatrzy się takich uchybień na kontroli.

Ciekawe, że nie dopatrzyła się przez wiele lat istnienia SKP. :shock:

Napisano

Ciekawe, że nie dopatrzyła się przez wiele lat istnienia SKP.

Zawsze możesz ją poinformować o jego istnieniu :cool:

Napisano

Jest w kraju już wiele stacji nowoczesnych spełniających normy 21 wieku - czy są gdzieś jeszcze takie .....

Napisano
czy są gdzieś jeszcze takie .....

Kolega pracuje na podobnej klasy okręgówce. Ciągną praktycznie na przepisach przejściowych...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Na dzień dzisiejszy po konsultacjach z Unimetalem i przeglądając wszystkie oferty i informację trzeba wrzucić gdzieś około 80 tyś .aby dostosować ją do tego aby TDT mógł ją w przyszłym roku odebrać bo kończy się dopuszczenie -a pracy jest nie mało ...................................... :shock:

Napisano

Nie mów Jacku że to ta gdzie pracujesz :x

Napisano
:D:D:D
Napisano
:D:D:D

:ok::hey:piwo

Napisano

Jest prawie taka sama jak na zdjęciu, w Zabrzu

Napisano
trzeba wrzucić gdzieś około 80 tyś

To i tak grosze, bo i kolegi to trza zrobić wszystko - zaczynając od kanału, a kończąc na urządzeniach...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

• 1 year later...
Napisano

Dokładnie chcesz czy nie trzeba odbyć szkolenie bhp - ono jest obowiązkowe. Co innego wybór osoby szkolące. Teraz aby ciąć koszy robi się również szkolenia online, jednak ciekawe jakie jest przełożenie na podniesienie bezpieczeństwa.