Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, czy mogę wykonać badanie potwierdzające sprawność techniczną sam. osobowego zarejestrowanego w Wielkiej Brytanii i przystosowanego do ruchu lewostronnego?

Coś mi kołacze o "konwencji wiedeńskiej" ale nie pamiętam o co chodziło, bo to było na kursie parę lat temu.

Napisano
badanie potwierdzające sprawność techniczną sam.
:?

Zgodnie z ustawą PoRD badania dzieli się na okresowe dodatkowe i zgodności z war.tech.poj.zab.

Czyli napisz jakie dokładnie badanie chcesz wykonać.

Napisano

Wg mnie nie ma takiego badania,konwencja w dużym skrócie zezwala na poruszanie się takim pojazdem w naszym kraju.

Napisano

Klientowi mieszkającemu w Anglii skończyła się ważność badania, a jeszcze ponad miesiąc będzie w Polsce i chciałby legalnie jeździć. Chodzi o badanie okresowe, ale bez określenia wyniku ,tylko z ew. adnotacją o sprawności technicznej.

Napisano
Witam, czy mogę wykonać badanie potwierdzające sprawność techniczną sam. osobowego zarejestrowanego w Wielkiej Brytanii i przystosowanego do ruchu lewostronnego?

- chyba w wyniku artykułu 132 ustęp 5 (6).

Napisano
Chodzi o badanie okresowe, ale bez określenia wyniku

Według mnie nie ma takiej możliwości.Dz.u.poz 996 nie przewiduje badania okresowego bez wyniku :?

Napisano

Ok, dzięki za pomoc , klient pojechał szukać szczęścia gdzieś indziej.

Napisano

będzie wynik N

z powodu 2.2.2. d) = UI

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano
Ok, dzięki za pomoc , klient pojechał szukać szczęścia gdzieś indziej.

Dziwne, że nie wyśle dowodu do Anglii ,,,

Napisano

Co byśmy bez Ciebie zrobili :D

Napisano
:evil::evil::evil: za lotność umysłu :piwo