jurek014 Napisano 3 Lipiec 2014 Napisano 3 Lipiec 2014 CO Z TYM MOŻNA ZROBIĆ. TEN POJAZD JAKO KARETKA NIE ŁAPIE SIĘ NA POLSKIE PRZEPISY. Klient chce zarejestrować jako samochód ciężarowy ii tu mam zonka bo pierwszy raz z czymś takim się spotykam. W chwili obecnej wnętrze jest zabudowane jak w karetce. Proszę o pomoc w nakierowaniu klienta i oczywiście Mnie abym nie umoczył czterech liter Cytuj
Psuj Napisano 3 Lipiec 2014 Napisano 3 Lipiec 2014 TEN POJAZD JAKO KARETKA NIE ŁAPIE SIĘ NA POLSKIE PRZEPISY Czemu? Klient chce zarejestrować jako samochód ciężarowy Dokonuje zmian w uprawnionym warsztacie, diagnosta robi okresowe przed rejestracje i zmiany konstrukcyjne - rejestruje w kraju jako ciężarowy. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
jurek014 Napisano 3 Lipiec 2014 Autor Napisano 3 Lipiec 2014 Tylko koguty są odpowiednie. kolor zielony w niebieski pasy Cytuj
Psuj Napisano 3 Lipiec 2014 Napisano 3 Lipiec 2014 Może z demobilu??? Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Jacdiag Napisano 3 Lipiec 2014 Napisano 3 Lipiec 2014 kolor zielony w niebieskie pasy taki to skieruj do lakiernika i do MSW Art. 53. 1. Pojazdem uprzywilejowanym w ruchu drogowym może być pojazd samochodowy: 12) jednostki niewymienionej w pkt 1 - 11, jeżeli jest używany w związku z ratowaniem życia lub zdrowia ludzkiego - na podstawie zezwolenia ministra właściwego do spraw wewnętrznych. Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
jurek014 Napisano 3 Lipiec 2014 Autor Napisano 3 Lipiec 2014 Nie, inny . Jak wpiszesz ambulans Szwecja to to w grafice Google wyświetli się jako pierwszy. Chciałem dodać link ale wszystkie są nieaktywne. Cytuj
Jacdiag Napisano 4 Lipiec 2014 Napisano 4 Lipiec 2014 to w grafice Google wyświetli się jako pierwszy. pierwszy pojawił się ten Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
jurek014 Napisano 5 Lipiec 2014 Autor Napisano 5 Lipiec 2014 Taki kolor tylko pasy inne. właśnie dostałem skan tłumaczenia i tu zdziwienie. samochód zarejestrowany jako osobowy ambulans i tu już kompletnie zgłupiałem. Cytuj
jast Napisano 5 Lipiec 2014 Napisano 5 Lipiec 2014 samochód zarejestrowany jako osobowy ambulans Jakieś 7,8 lat temu u nas też karetki były rejestrowane jako osobowe. Dopiero później zmieniano na specjalne. Cytuj
jurek014 Napisano 5 Lipiec 2014 Autor Napisano 5 Lipiec 2014 Panowie w jakiej kolejności mam zrobić badania. ja myślę że tak, może się mylę proszę o poprawienie. 1. Okresowe przed pierwszą rejestracją z wynikiem "N" (karetka nie spełnia war.tech.) 2.Zmiany konstrukcyjne z karetki osobowej na ciężarowy 3.Ponowne sprawdzenie usterek (jak się wyrobią w terminie) lub okresowe z wynikiem "P" Drugi i trzeci punkt jednocześnie Cytuj
jast Napisano 5 Lipiec 2014 Napisano 5 Lipiec 2014 Też tak bym zrobił. A dlaczego nie chce przerobić przed rejestracją? Cytuj
jurek014 Napisano 5 Lipiec 2014 Autor Napisano 5 Lipiec 2014 Może przerobić przed pierwszą rejestracją, tylko Ja się zastanawiam jak i w jakiej kolejności zrobić kwity do WK. Cytuj
michal_k Napisano 5 Lipiec 2014 Napisano 5 Lipiec 2014 Może przerobić przed pierwszą rejestracją, tylko Ja się zastanawiam jak i w jakiej kolejności zrobić kwity do WK. - oświadczenie/rachunek/faktura od przedsiębiorcy o przeróbce - badanie okresowe + dodatkowe z opisem zmian - WK A jeśli nie ma tablic to najpierw WK. Cytuj
Psuj Napisano 6 Lipiec 2014 Napisano 6 Lipiec 2014 Dokonuje zmian w uprawnionym warsztacie, diagnosta robi okresowe przed rejestracje i zmiany konstrukcyjne - rejestruje w kraju jako ciężarowy. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Rekomendowane odpowiedzi