Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , czy rejestrował ktoś może naczepe dwuczłonową , ma ona dwa numery ramy , widziałem takie coś zarejestrowane jedna jako 4 osiwa do przewozu kontenerów a druga jako 2 osiowa do przewozu kontenerów . miał ktoś styczność z takim czymś ? Przyjechało takie coś do mnie z holandi i nie wiem jak to ugryść

Napisano

Rozmawiałem kiedyś z p. Karpińskim z ITS-u i twierdził, że są to dwie niezależne pojazdy używane razem i każdy powinien mieć osobną rejestrację. Możesz to sprawdzić dzwoniąc do ITS.

Napisano
to dwie niezależne pojazdy używane razem i każdy powinien mieć osobną rejestrację.

Czyli de facto po naszych drogach takim zestawem poruszać się nie wolno, no może ciągnąc ja ciągnikiem rolniczym na wózku dolly.

Napisano

Badanie pierwsze pojazdu sprowadzonego każdej naczepy oddzielnie z dopiskiem w uwagach, że muszą jeździć razem w zestawie (każda oczywiście ma swój nr rejestracyjny)

Warunki techniczne zgodnie z Dz.U poz.951, z zakres i sposób badania technicznego zgodnie z Dz.U poz.996

IMG_6922.thumb.JPG.d3c34cfe6240e2ab6f2f4ad4718f60b7.JPG

IMG_6925.thumb.JPG.6dbfa1ef6bf66f7af5bea26fb6d2ec1f.JPG

IMG_6915.thumb.JPG.377096a0c0dbc9783bc2326c20296846.JPG

IMG_6927.thumb.JPG.4ed4f3b4de9302e980c37218ed534a3f.JPG

Napisano
Badanie pierwsze pojazdu sprowadzonego każdej naczepy oddzielnie z dopiskiem w uwagach, że muszą jeździć razem w zestawie (każda oczywiście ma swój nr rejestracyjny)

To dlaczego muszą skoro to 2 oddzielne pojazdy?

Napisano

michal_k, zarejestrował byś taki pojazd bez odstępstwa z MI?

Napisano
michal_k, zarejestrował byś taki pojazd bez odstępstwa z MI?

Gdyby miał pozytywne badanie i nie zauważyłbym w DIP-ie przekroczonych parametrów. Ale to w końcu jeden czy dwa pojazdy?

Napisano
W/g mnie dwa pojazdy tak jak ciągnik siodłowy i naczepa.

Według mnie też 2 niezależne pojazdy z dwoma numerami VIN.

Napisano

Według mnie też 2 niezależne pojazdy z dwoma numerami VIN.

A jak z DIP-u (na z zapisu w uwagach) będzie wynikało, że:

są to dwie niezależne pojazdy używane razem i każdy powinien mieć osobną rejestrację.

to jak postapisz?

Domyślam się, że zarejestrujesz i nie będziesz w to wnikał, że takim zestawem nie będzie mozna sie poruszać po drogach.

Napisano
Domyślam się, że zarejestrujesz i nie będziesz w to wnikał, że takim zestawem nie będzie mozna sie poruszać po drogach.

Dokładnie tak. Każdy pojazd zarejestruję oddzielnie i więcej mnie nie interesuje.