hary Napisano 4 Lipiec 2014 Napisano 4 Lipiec 2014 Witam , czy rejestrował ktoś może naczepe dwuczłonową , ma ona dwa numery ramy , widziałem takie coś zarejestrowane jedna jako 4 osiwa do przewozu kontenerów a druga jako 2 osiowa do przewozu kontenerów . miał ktoś styczność z takim czymś ? Przyjechało takie coś do mnie z holandi i nie wiem jak to ugryść Cytuj
jast Napisano 4 Lipiec 2014 Napisano 4 Lipiec 2014 Rozmawiałem kiedyś z p. Karpińskim z ITS-u i twierdził, że są to dwie niezależne pojazdy używane razem i każdy powinien mieć osobną rejestrację. Możesz to sprawdzić dzwoniąc do ITS. Cytuj
danielg539 Napisano 6 Lipiec 2014 Napisano 6 Lipiec 2014 to dwie niezależne pojazdy używane razem i każdy powinien mieć osobną rejestrację. Czyli de facto po naszych drogach takim zestawem poruszać się nie wolno, no może ciągnąc ja ciągnikiem rolniczym na wózku dolly. Cytuj
Darek :-) Napisano 6 Lipiec 2014 Napisano 6 Lipiec 2014 Badanie pierwsze pojazdu sprowadzonego każdej naczepy oddzielnie z dopiskiem w uwagach, że muszą jeździć razem w zestawie (każda oczywiście ma swój nr rejestracyjny) Warunki techniczne zgodnie z Dz.U poz.951, z zakres i sposób badania technicznego zgodnie z Dz.U poz.996 Cytuj
michal_k Napisano 6 Lipiec 2014 Napisano 6 Lipiec 2014 Badanie pierwsze pojazdu sprowadzonego każdej naczepy oddzielnie z dopiskiem w uwagach, że muszą jeździć razem w zestawie (każda oczywiście ma swój nr rejestracyjny) To dlaczego muszą skoro to 2 oddzielne pojazdy? Cytuj
danielg539 Napisano 7 Lipiec 2014 Napisano 7 Lipiec 2014 michal_k, zarejestrował byś taki pojazd bez odstępstwa z MI? Cytuj
michal_k Napisano 7 Lipiec 2014 Napisano 7 Lipiec 2014 michal_k, zarejestrował byś taki pojazd bez odstępstwa z MI? Gdyby miał pozytywne badanie i nie zauważyłbym w DIP-ie przekroczonych parametrów. Ale to w końcu jeden czy dwa pojazdy? Cytuj
jast Napisano 8 Lipiec 2014 Napisano 8 Lipiec 2014 W/g mnie dwa pojazdy tak jak ciągnik siodłowy i naczepa. Cytuj
michal_k Napisano 8 Lipiec 2014 Napisano 8 Lipiec 2014 W/g mnie dwa pojazdy tak jak ciągnik siodłowy i naczepa. Według mnie też 2 niezależne pojazdy z dwoma numerami VIN. Cytuj
Jacdiag Napisano 8 Lipiec 2014 Napisano 8 Lipiec 2014 http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=7610 Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
danielg539 Napisano 9 Lipiec 2014 Napisano 9 Lipiec 2014 Według mnie też 2 niezależne pojazdy z dwoma numerami VIN. A jak z DIP-u (na z zapisu w uwagach) będzie wynikało, że: są to dwie niezależne pojazdy używane razem i każdy powinien mieć osobną rejestrację. to jak postapisz? Domyślam się, że zarejestrujesz i nie będziesz w to wnikał, że takim zestawem nie będzie mozna sie poruszać po drogach. Cytuj
michal_k Napisano 9 Lipiec 2014 Napisano 9 Lipiec 2014 Domyślam się, że zarejestrujesz i nie będziesz w to wnikał, że takim zestawem nie będzie mozna sie poruszać po drogach. Dokładnie tak. Każdy pojazd zarejestruję oddzielnie i więcej mnie nie interesuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi