pawelt Napisano 7 Sierpień 2014 Napisano 7 Sierpień 2014 Witam. jak to jest z tym numerkiem z wydziału komunikacji? WK ma dwa dni na sprawdzenie danej osoby i nadanie mu numeru, to rozumiem. A jak to jest gdy zabrano mi prawo jazdy około 3 lat temu? Czy to prawda że taka osoba która miała zabrane prawo jazdy kat B może nie dostać tego numeru i zarazem nie rozpocząć nowego kursu? Jak to jest? Bardzo Proszę o Pomoc i jakieś info. Z góry Dziękuje i Pozdrawiam Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 7 Sierpień 2014 Napisano 7 Sierpień 2014 jak to jest z tym numerkiem z wydziału komunikacji? A co to za numerek? Cytuj
pawelt Napisano 7 Sierpień 2014 Autor Napisano 7 Sierpień 2014 Tzw Numer na profil kandydata na kierowce Cytuj
jast Napisano 7 Sierpień 2014 Napisano 7 Sierpień 2014 A nie potrzebne są wcześniej psychotesty? Bo jak byłem na wstępnym badaniu do pracy to gościu mi się najpierw zapytał czy nie mam zatrzymanego prawa jazdy. Cytuj
pawelt Napisano 7 Sierpień 2014 Autor Napisano 7 Sierpień 2014 No właśnie o to chodzi że nie robiłem psychotestów i tu nasuwa sie pytanie... czy nie będzie problemu z otrzymaniem tego PKK Cytuj
blakop Napisano 8 Sierpień 2014 Napisano 8 Sierpień 2014 No właśnie o to chodzi że nie robiłem psychotestów i tu nasuwa sie pytanie... czy nie będzie problemu z otrzymaniem tego PKK Przeczytaj papiery przy cofaniu, czy właśnie na testy Cię nie skierowali. To może być teraz powód odmowy... Cytuj
marek4017 Napisano 8 Sierpień 2014 Napisano 8 Sierpień 2014 Wydaje mi sie,że Ty nie otrzymasz numeru PKK,ponieważ taki numer otrzymują tylko nowi kierowcy chcący zrobić kurs na prawo jazdy i zdawać egzamin w Word-ie.Ty nie musisz takiego kursu przechodzić,tylko w Word-ie uzgodnić termin egzaminu.Powodzenia. Cytuj
IVVO Napisano 8 Sierpień 2014 Napisano 8 Sierpień 2014 Wymagane wnioski i dokumenty do wglądu: Wniosek o wydanie prawa jazdy Fotografia o wymiarach 3,5 x 4,5 cm, lewy półprofil, odsłonięte lewe ucho, aktualna, wyraźna, kolorowa Orzeczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do kierowania pojazdami Orzeczenie psychologiczne o braku przeciwwskazań do kierowania pojazdami – nie dotyczy prawa jazdy kat AM, A1,A2, A, B1,B B+E, T Kserokopia prawa jazdy, jeżeli było wcześniej wydane W przypadku osób niepełnoletnich wymagana jest pisemna zgoda rodziców (przynajmniej jeden rodzic składa podpis przy urzędniku) Dokument tożsamości (dowód osobisty lub paszport i potwierdzenie zameldowania) Cytuj
Olga Napisano 8 Sierpień 2014 Napisano 8 Sierpień 2014 No właśnie o to chodzi że nie robiłem psychotestów i tu nasuwa sie pytanie... czy nie będzie problemu z otrzymaniem tego PKK Przeczytaj papiery przy cofaniu, czy właśnie na testy Cię nie skierowali. To może być teraz powód odmowy... Dokładnie tak, jak napisał blakop - jeśli miałeś skierowanie na badania, to teraz bez tych badań PKK nie otrzymasz, a żeby iść czy na kurs, czy tylko na egzamin musisz to PKK mieć. Proponuję udać się do swojego WK i tam zapytać o szczegóły, bo trudno doradzać, jeśli nie wiadomo, co masz w dokumentach. Cytuj
pawelt Napisano 8 Sierpień 2014 Autor Napisano 8 Sierpień 2014 Miałem skierowanie na badania psychologiczne ale jak większość ich nie zrobiłem. Chyba będę musiał dowiedzieć się w Wk i w najgorszym wypadku czekają mnie testy a w najlepszym nowy kurs. Wielkie dzięki za zainteresowanie i pomoc.Te informacje są bardzo przydatne [ Dodano: 08-08-2014, 16:51 ] Teraz mi sie przypomniało że robiłem psychotesty jakiś rok temu na "kierowce wózka jezdniowego z napędem silnikowym (ważne 5 lat) " i teraz pytanie... czy te orzeczenie lekarskie jest tak samo ważne jak te co robi się na kierowce samochodu? Cytuj
jast Napisano 9 Sierpień 2014 Napisano 9 Sierpień 2014 Myślę, że po zatrzymaniu Prawa Jazdy przechodzi się ostrzejsze psychotesty (to jest moje zdanie), ale spróbuj z tymi które masz, może wystarczą. Cytuj
Kryczynski A Napisano 9 Sierpień 2014 Napisano 9 Sierpień 2014 Napisz za co miałeś cofnięte to Ci dokładnie odpowiem Cytuj
pawelt Napisano 10 Sierpień 2014 Autor Napisano 10 Sierpień 2014 Jazda pod wpływem alk. PJ zabrane na 3 lata i psychotesty nie zrobione. Z tego co kazdy mówi to bez psychotestów nie da rady nic zrobić... a chyba nie łatwo je zaliczyć... [ Dodano: 10-08-2014, 08:04 ] No i chciałbym zrobić od nowa kurs na PJ ale raczej bez psychotestow nie dadzą mi PKK z wydziału komunikacji ;/ Cytuj
Kryczynski A Napisano 10 Sierpień 2014 Napisano 10 Sierpień 2014 Musisz wykonać badanie psychologiczne u psychologa to nie żadne psychotesty na decyzji o skierowaniu masz podaną podstawę prawną w każdej pracowni psychologicznej na terenie kraju a badania lekarskie w Wojewódzkim Ośrodku Medycyny Pracy najlepiej w swoim województwie bo WK różnie to interpretują dostarczyć do WK i zostanie Ci wydany PKK na egzamin , przywrócenie po cofnięciu zdajesz do bólu teorie następnie praktykę .Żadnego nowego kursu ni musisz robić zresztą Wk nie wyda ci na to PKK , wyjątek jest tyko jeden jeśli w okresie roku od uzyskania dostaniesz 20 punktów tracisz uprawnienia i kurs od nowa , nie zapomni o foto do WK powodzenia i bez emocji na badaniach myśl jak udzielasz odpowiedzi dla psychologa , dasz rade Cytuj
blakop Napisano 11 Sierpień 2014 Napisano 11 Sierpień 2014 Musisz wykonać badanie psychologiczne u psychologa to nie żadne psychotesty Dokładnie tak. Mylisz pewne pojęcia @pawelt. Zdajesz jeszcze raz egzamin, ale kurs niewymagany. Natomiast badania owszem. Co ciekawe - owe badania mogłeś zrobić od razu - nawet w okresie zatrzymania PJ. Ale lepiej po upływie, żeby były "aktualne". Nie ma to nic wspólnego z psychotestami... Cytuj
pawelt Napisano 11 Sierpień 2014 Autor Napisano 11 Sierpień 2014 Chyba Macie racje Panowie. Mam Skierowanie na Badanie Lekarskie i Psychologiczne. A na czym Polegają te drugie może wiecie? Cytuj
Kryczynski A Napisano 11 Sierpień 2014 Napisano 11 Sierpień 2014 Tak krótko Ci napisz 1.Wywiad i ocena psychologiczna 2.Test na sprawność intelektualną 3.Test na osobowość 4 Test oceny procesów poznawczych 5.Sprawdzenie sprawności psychologicznej , to jest refleks ,koordynacja wzrokowa ruchowa ,ocena prędkości wszystko testy i oczywiście ocena samego badanego wizualna . To na tyle dasz rade . Cytuj
pawelt Napisano 17 Sierpień 2014 Autor Napisano 17 Sierpień 2014 A czy nie będzie problemu jeżeli nie zrobie badań psychologicznych w WOMPie tylko w innej placówce do tego uprawnionej? I Czy nie Bedzie problemu żeby Iść na samo badanie lekarskie do WOMPu albo u innego lekarza medycyny pracy niż WOMP? ;/ Cytuj
Kryczynski A Napisano 18 Sierpień 2014 Napisano 18 Sierpień 2014 Badania psychologiczne już Ci pisałem na terenie całej Polski , lekarskie tylko w WOMP z wydanym badaniem psychologicznym lub wszystko możesz zrobić w WOMP Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi