-
Aktualne tematy
-
-
Aktywni użytkownicy
-
1aboz
19 -
2cezary
5 -
3michal_k
4 -
4Solaris
4 -
5Mecher
3
-
-
Aktualne posty
-
Przez eldicoran · Napisano
no narobiliście tych kot serwisów tyle w okolicy warszawy nawet samej że ohohoh. np taki halinów dwa różne adresy juz nawet są -
Przez wojteczek · Napisano
Chyba z kimś mnie mylisz. -
Przez eldicoran · Napisano
Jako diagnosta mam prawo rządać opini rzeczoznawcy do wszystkiego. jeśli nie znajdę w ten ani inny sposób moge skontaktowac się z aso które nawet jesli jest już nie czynne mogę powiedzieć przyjedzie Pan/Pani jutro gdy rano dodzwonie się do aso i zdobęde potrzebne mi informację. A że przyjeło się włażenie w dupe klientowi to nikt nie wnika już w przepisy i WT. Ale 99% pojazdów ma takie jakie powinno mieć i tak. zazwyczaj tylko wynalazki lub " TUNING" nie ma takich jakie powinien. A ich to nawet mi nie szkoda nigdy nie było i nie będzie. Ale wmawiaj sobie co tam chcesz. Trochę wciąż bawi że coś co powinieneś pilnować i karcić a diagnosta sam praktykuje to tak jakby policjant sam otwarcie przyznawał się do łamania przepisów za które innych musi karać na komisariacie. ps twoje w internecie jest że do 18 masz otwarte. to jak to w końcu jest w tej Warszawce ? i na żegańskiej też twierdzą że wszystko masz jak trzeba i jest lepsze? w sumie jak masz 7 stacji w obrębie 5 km to się już nie dziwię że tak łaskawie omijasz prawdę często sorki. do 19. za dużo tych kot serwisów nie na ten spojrzałem -
Przez TeDe · Napisano
Pani Naczelnik w tej sprawie jest nieugięta, to że ktoś nie dopełnił ustawowego obowiązku nie oznacza, że diagnosta może zrobić DBT bez pobrania danych. Należy wysłać klienta żeby sobie wyjaśniał z Policją czy inną służbą dlaczego nie wprowadzili danych. Inna sprawa jest taka, że bez ustalenia danych ciężko je wprowadzić... -
Przez wojteczek · Napisano
A no właśnie. Mało tego nr który zapisałem to nr z TZ, gdybym poszukał teczki od tego pojazdu to tam będzie jeszcze * i 2 cyfry. Dlatego powtarzanie za ministrami bez praktycznej wiedzy jak to działa nic nie wnosi. Te instytucje nadzorujące odsyłają do przepisu ale nie widzą że skp nie ma narzędzi żeby postąpić zgodnie z przepisem. Zostaje ASO, i tu kolejny problem bo skp czynne np do godz 20 a ASO o 18 zamykają, albo na naszym rynku nie ma przedstawiciela, marka przestała istnieć, tego modelu od x lat nie produkują itd. a nawet tak z biznesowego punktu, jak ktoś ma odebrać kilkadziesiąt tel dziennie i po Vin ustalić co to za pojazd i jakie gumy to za kilka dni nr zostanie odłączony. Do tego trzeba posadzić człowieka,zapłacić pensje, stworzyć warunki i ostatecznie skp zarobi na badaniu, a ASO poniesie koszty.
-
-
Najbliższe urodziny
Brak użytkowników do pokazania
-
Statystyki użytkowników
-
Użytkowników10 952
-
Najwięcej online1 667
Najnowszy użytkownik
skp006