Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szanowny Panie

W odpowiedzi na powyższe zapytanie informuję, że cylinder hydrauliczny

(siłownik) do urządzenia SZ-15 jest produkowany przez naszą firmę.

Jednocześnie informuję, że nie ma możliwości zakupu zestawu naprawczego.

Istnieje możliwość zakupu tej części w cenie 580,00 zł netto/szt.

Wymagane

jest złożenie pisemnego zamówienia, może być w formie faxu 067/263 26 37

lub

listownie.

taką odpowiedz dostałem dziś z firmy unimetal i zwracam się do was z pytaniem

czy ktoś ma taki szarpak ,od dłuższego czasu cieknie mi jeden siłownik ,może ktoś wie gdzie dostać jakiś zestaw naprawczy . Podejście firmy jest dla mnie niezrozumiałe . Rozumiem kasa , ale dlaczego mam płaćić tyle kasy skoro sądze że naprawa wyniesie mnie mniej

Napisano

Ja bym poszukał w warsztatach naprawiających hydraulikę siłową. Czy pneumatyczny czy hydrauliczny siłowniki wiele soę nie różnią a pakiet naprawczy może załatwią...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

panowie z unimetalu mają jeszcze stare nawyki, chcą tylko sprzedać, a potem niech się klient martwi co z tym zrobić.

coś na ten temat wiem, chodziło o tuz-a.

pozdrawiam

Napisano

No w tym wypadku się z kolegą za bardzo nie chcę zgodzić co do Unimetalu. Jak na razie wszystko chodzi jak najlepiej, RH-30Ex2szt, SZ-15x2szt, UNC- 6A, UNO-2- ,TUZ-1. Pan Wrzeszcz z serwisu zawsze jest na każde wezwanie.

:D Darek

Napisano

Pan Janek jest napewno rozrywkowy a pamietam jak jeszcze obsługiwał nam RH-3000 :D

Napisano

Darek - podaj tylko ile cię panowie za to wszystko kasują . :shock:

Napisano

Widzę że mamy znajomych z unimetalu

" UNIMETAL--HURT I DETAL"

a tak na poważnie to ja mam również RHE – 30/6 S, SZ-15 M produkcji Unimetalu

Działają poprawnie jak do tej pory to nie miałem większych problemów z tymi urządzeniami. Jeżeli chodzi o serwis to sami fachowcy oczywiście z panem Wrzeszczem na czele, tylko dużo liczą sobie za dojazd. :D :D :D

• 1 year later...
Napisano

Panowie czym się różni szarpak Unimetalu SZ-15 od SZ-15M mam urządzenie SZ-15 z 2004r i certyfikat z/15/107/02 na Sz-15M . Przejdzie to przez TDT ? Ma ktoś może certyfikat na SZ-15 zawierający 2004r?