Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Badanie układu hamulcowego różnymi przyrządami.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koledzy

potrzebuję wyniki badań układu hamulcowego wykonane dla jednego pojazdu na trzech przyrządach. Rolki, opóźnieniomierz, płyty. Jeżeli jest ktoś w stanie przesłać mi wyniki lub protokoły pomiarowe wraz z opisem pojazdu (marka, model, masy) będę bardzo wdzięczny. Materiały potrzebne do pracy magisterskiej.

Napisano
dla jednego pojazdu na trzech przyrządach.

wygląda to na zadanie dla "krążownika" :evil:

bo która SKP ma jednocześnie rolki i płyty :?:

a praktycznie to potrzeba:

auto - 1 szt

materiały promocyjne np - wg uznania (wiedza kosztuje)

przed wjazdem na SKP - rozmowa z UDS o celu wizyty

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano
potrzebuję wyniki badań układu hamulcowego

Rzeczywiście Jacdiag ma rację:

bo która SKP ma jednocześnie rolki i płyty
- bez sensu.

Robiłem pracę inżynierską, ale były to pomiary na jednym urządzeniu - na płytach Maha.

Było to dawno i dotyczyło to jednego pojazdu, z różnymi rozwiązaniami ukł. hamulcowych.

Temat dotyczył "kurdupla" - tam były dwa rodzaje ham. Tzn. różna średnica cylinderków.

Było to , naprawdę dawno.

Rozumiem, że chodzi Ci Adaś , o pomiary z różnych źródeł ???

Technicznie jest to do rozwiązania - potrzeba tylko zaangarzowania iluś tam osób........

Napisano

Mogę Ci podpowiedzieć , że w Elblągu w JW mają płyty oraz rolki może oni pomogą.

Napisano
materiały promocyjne

Tego dostatek, jak trzeba nawet kurierem lub na konto :viva:

która SKP ma jednocześnie rolki i płyty :?:

Sama w sobie pewnie żadna, natomiast bywają warsztaty,które posiadają na wyposażeniu płyty a na SKP rolki.

Rozumiem, że chodzi Ci Adaś , o pomiary z różnych źródeł ???

Dokładnie tak.

Mam nadzieję, że znajdę kilku chętnych i wspólnymi siłami przez ten rok nazbieram niezbędne dane.

Napisano

A swoją ścieżką : pozazdrościć ambicji - w pozytywnym tego słowa znaczeniu!!!

Napisano

Opóźnieniomierz i rolki mam w pracy więc sprawdzenie tymi przyrządami bez problemu, natomiast nie mam w okolicy płyt i tu jest problem :sad:

Napisano

Jeśli masz możliwość przyjechania do woj Łódzkiego to mogę załatwić ci stanowisko płytowe Heki u kolegów w Tomaszowie Maz. lub w Walewicach k/Łowicza.

Napisano

Koledzy, dziękuję za zaangażowanie. Skorygowałem z promotorem zagadnienie do rolek i opóźnieniomierza i tylko na tych dwóch urządzeniach dokonam analizy. Oczywiście jakby ktoś był w stanie podrzucić jakieś badanie przeprowadzone na płytach i np. na rolkach z podaniem danych pojazdu (technicznych oczywiście), to nadal jestem zainteresowany, ponieważ płyty są dopuszczone na SKP to warto byłoby o nich wspomnieć.