Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koledzy po fachu,mam pytanie.Miałem dziś telefon z WK,robiłem OBT na zaświadzceniu przyczepy ciężarowo-rolniczej,,Sam,,.Następny termin OBT wyznaczyłem za dwa lata i tu zonk.Pni z Wk mnie pyta jaka podstawę prawną zastosowałem.Może mi ktoś ten temat dosłownie wyjaśnić...

Napisano
Art.81 pkt.7 ustawy PORD.

bardziej pkt.6 Pen :)

Napisano
(...)przyczepy ciężarowo-rolniczej,,Sam,(....)

Chyba pen ma rację, a ty nie ;)

[ Dodano: 26-03-2015, 16:14 ]

6. (...) Nie dotyczy to (...) pojazdu marki „SAM” (....)

Widzę, że SAM doszedłeś :evil:

Napisano

Kiedyś nie tak dawno WK kierowało SAM lekkie na przeglądy - przypuszczam, iż w tym wypadku głosy podzieliły by się 50/50 między punktem 6 i 7

Napisano
czyli autobus marki SAM na roczek :)

Niestety nie, ponieważ "...9. Okresowe badanie techniczne autobusu przeprowadza się przed upływem roku od dnia pierwszej rejestracji i następnie co 6 miesięcy..."

Napisano
.9. Okresowe badanie techniczne autobusu przeprowadza się przed upływem roku od dnia pierwszej rejestracji i następnie co 6 miesięcy..."

Jak również:

7. Okresowe badanie techniczne ciągnika rolniczego, przyczepy rolniczej oraz motoroweru przeprowadza się przed upływem 3 lat od dnia pierwszej rejestracji, a następnie przed upływem każdych kolejnych 2 lat od dnia przeprowadzenia badania.

I SAM jest tu bez znaczenia.

Napisano

ja robię tak jak to kiedyś napisał chyba blakop,że decyduje rodzaj pojazdu,a nie jego marka

[ Dodano: 26-03-2015, 16:57 ]

czyli autobus marki SAM na roczek :)

Niestety nie, ponieważ "...9. Okresowe badanie techniczne autobusu przeprowadza się przed upływem roku od dnia pierwszej rejestracji i następnie co 6 miesięcy..."

adaś,to był żarcik,tylko trochę niefortunnie ujęty :)
Napisano
:ok , ja tak gwoli uściślenia tematu, jakby jakiś młody Jinx czytał i nie "poniał aluzji"
Napisano

5. Okresowe badanie przeprowadza się coroczni z wyjątkiem 6-10

6. Wymienione mamy rodzaje pojazdów i termin 3,2,1 i to właśnie tych pojazdów dotyczy rok jeżeli marka jest określona jako SAM.

7. Przyczepa rolniczej i ciągnika oraz motoroweru 3,2. Tu nie ma znaczenia jaka marka, fabryczna czy SAM i tak 2 lata.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.