Sebi36 Napisano 31 Marzec 2015 Napisano 31 Marzec 2015 Witam.Czy butle na gaz CNG muszą posiadać jakieś pośrednie badanie/co trzy lata/oględziny organoleptyczne przez inspektora TDT i pieczątka.Pomijając przeglądy co 10 lat Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 31 Marzec 2015 Napisano 31 Marzec 2015 Tak na szybko -co trzy lata. http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20140001465 FORMY DOZORU TECHNICZNEGO I TERMINY BADAŃ SPECJALISTYCZNYCH URZĄDZEŃ CIŚNIENIOWYCH 14 Zbiorniki CNG zamontowane na stałe w pojazdach samochodowych Cytuj
cortez76 Napisano 31 Marzec 2015 Napisano 31 Marzec 2015 to też zależy od zaleceń inspektora , który wykonywał ostatnie badanie butli. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 1 Kwiecień 2015 Napisano 1 Kwiecień 2015 zależy od zaleceń inspektora Masz nadzieję, że inspektor okres ten wydłuży ?, bo ja nie ,,, Cytuj
danielg539 Napisano 1 Kwiecień 2015 Napisano 1 Kwiecień 2015 .Czy butle na gaz CNG muszą posiadać jakieś pośrednie badanie Mają posiadać ważną decyzje TDT a jakie badanie TDT wykonuje to nas specjalnie nie interesuje. Te protokoły które ja widziałem były wystawione na 2 lata i z tego co dowiedziałem się w TDT to po tym okresie trzeba przeprowadzić badanie organoleptyczne zbiornika (zbiorników) gazu bez demontażu ich z pojazdu. Cytuj
cortez76 Napisano 1 Kwiecień 2015 Napisano 1 Kwiecień 2015 Mają posiadać ważną decyzje TDT a jakie badanie TDT wykonuje to nas specjalnie nie interesuje. Te protokoły które ja widziałem były wystawione na 2 lata i z tego co dowiedziałem się w TDT to po tym okresie trzeba przeprowadzić badanie organoleptyczne zbiornika (zbiorników) gazu bez demontażu ich z pojazdu. miałem przypadek , że dwie butle miały rok , a pozostałe dwie dwa lata. Cytuj
danielg539 Napisano 1 Kwiecień 2015 Napisano 1 Kwiecień 2015 Czy wszystkie te butle były z jednego roku? Cytuj
aboz Napisano 1 Kwiecień 2015 Napisano 1 Kwiecień 2015 Jak dla mnie to wystarczy Mają posiadać ważną decyzje TDT a jakie badanie TDT wykonuje to nas specjalnie nie interesuje.Nie wchodźmy w nie swoje kompetencje. Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 1 Kwiecień 2015 Napisano 1 Kwiecień 2015 Dziękuję JANUSZ60, i Lukasz0417 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi