markes30 Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 Czytając protokół kontrolny WK z Bydgoszczy wyczytałem "1.Szyld barwy niebieskiej z białymi napisami o brzmieniu: „PODSTAWOWA STACJA KONTROLI POJAZDÓW”." W Dz U 25 mamy § 1. Stacja kontroli pojazdów powinna być oznaczona na zewnątrz, w miejscu widocznym szyldem barwy niebieskiej z białymi napisami, zawierającymi co najmniej: określenie rodzaju i godziny otwarcia stacji kontroli pojazdów. Pytanie moje jest następujące :Czy pod pojęciem określenie rodzaju stacji mieści się " Stacja Kontroli Pojazdów " + literki ABTE cdef czy koniecznie musi być napisane " Podstawowa ...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WOJT999 Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 Tak na 1000000% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzakol Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 "PODSTAWOWA" - koniecznie, nieodwołalnie musi być rodzaje SKP są dwa: podstawowa i okręgowa ale literki też można umieścić ale czy to coś zmienia i tak sądzę że mało kto z klientów wie co się pod nimi kryje, jak czasami dzwonią i pytają "ILE U WAS KOSZTUJE PRZEGLĄD" tak jakby cena była inna w każdej SKP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Jania Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 Musi byc "podstawowa", na odbiorze panowie z TDT sprawdzali, czy tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grand Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 o cene przegladu to pytaja wszedzie, nie pracuje na SKP ale wciaz slysze krazac po SKP raz po raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 24 Listopad 2005 Autor Share Napisano 24 Listopad 2005 Trzy odpowiedzi na TAK jestem prawie przekonany ale tak zimno na dworze jak sobie pomyśle że z rusztowania mam to kleić to ża mnie szczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 dobrz wiedziałeś, że bedziesz musiał dokleić ale liczyłeś że może się uda ale nie: prawo o ruchu drogowym Art. 83. 1. Badanie techniczne jest przeprowadzane na koszt właściciela pojazdu, przez: 1) podstawową stację kontroli pojazdów - 2) okręgową stację kontroli pojazdów - ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 1 października 2004 r. Dziennik Ustaw Nr 223, poz. 2264 z 2004 r. w sprawie wzorów dokumentów wymaganych dla wykonywania działalności gospodarczej w zakresie prowadzenia stacji kontroli pojazdów (Dz. U. z dnia 14 października 2004 r.) **) Należy wpisać właściwy rodzaj stacji kontroli pojazdów: - okręgowa stacja kontroli pojazdów, - podstawowa stacja kontroli pojazdów. itd tak więc współczuję ale TDT nie odpuści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 24 Listopad 2005 Autor Share Napisano 24 Listopad 2005 ABC podobają mi się twoje odpowiedzi ( zawsze z podztawą prawną) staram się naśladować i zachęcam innych forumowiczów do takiego podejścia do naszego forum. Ps nie zapomniałem o punktach pomógł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław Maćkowski Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 Włączam się do dyskusji ponieważ bezwzględnie egzekwuje ten przepis nie tylko dlatego by bydgoskie stacje nie padły podczas certyfikacji TDT, ale również dlatego, że prawo tak stanowi. Również bardzo mi się podoba odpowiedź ABC. Po prostu odpowiedział dokładnie tak jak ja bym to zrobił i nie śmiem nic dodać. Może tylko uściśle. Jeżeli na stacji w Bydgoszczy mam SKP będącego jednocześnie dealerem Mitschubishi, Opel czy IVECO i ma on kolorystykę danej marki pojazdu bo musi, wówczas traktuję napis "Stacja Kontroli Pojazdów" jako reklamowy i wystarczy, że stacja na ścianie przy bramie wjazdowej zawiesi dodatkowy szyld o mniejszych rozmiarach z zachowaniem kolorystyki i z określeniem rodzaju stacji "podstawowa" / "okręgowa" oraz godzin otwarcia i dni bo niektórzy pracują w soboty i niedziele w różnych godzinach. Takie podejście jest życiowe i dealer jest zadowolony, że ma kolorystykę wymaganą przez producenta pojazdu i ja, że mam właściwy szyld na stacji. PS. Dodam co do literek zakresu. Cóż pozostawiam wolną rękę przedsiębiorcy. I wiem, że niektórzy chcą pisać swoje literki i robią to. Słyszałem, że TDT w niektórych miastach wymaga oprócz napisu rodzaju również literki. A ponieważ nie umiem sobie odpowiedzieć na pytanie skąd kierowca ma wiedzieć co oznacza literka ABCD/cdefgh więc zostawiam wolną rękę i zalecam kontakt z przedstawicielami TDT jak oni się do tego ustosunkują. Swoją drogą szkoda, że przedstawiciele TDT nie włączają się do dyskusji. Choć wiem, że wielu fachowców z Ministerstw i TDT przygląda się wypowiedziom na forum i przyznam, że brakuje nam ich wsparcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 Choć wiem, że wielu fachowców z Ministerstw i TDT przygląda się wypowiedziom na forum i przyznam, że brakuje nam ich wsparcia. Masz rację - brakuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2005 Słyszałem, że TDT w niektórych miastach wymaga oprócz napisu rodzaju również literki. Ja też mam takie informacje czieszę się że ktos to potwierdził bo zamówiłem napis podstawowa + literki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WOJT999 Napisano 3 Grudzień 2005 Share Napisano 3 Grudzień 2005 Literki nie musza byc wystarczy napisz podstawowa lub okregowa i godziny pracy stacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Widocznie napis nie musi być na niebieskim tle ,,, http://www.beskidus.eu/5-okregowa-stacja-kontroli-pojazdow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Widocznie napis nie musi być na niebieskim tle ,,, To całkiem jak z kolorem pojazdu pomocy drogowej niby powinien miec njadwozie lub kabine barwy żółtej ale często mają one inną barwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 http://www.beskidus.eu/5-...ntroli-pojazdow Krotko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Widocznie napis nie musi być na niebieskim tle ,,, Ale zwróć uwagę, że te na czerwonym to są tylko informacyjne i faktycznie nie muszą być na niebieskim. Ta odpowiednia, urzędowa jest obok bramy i jest na niebieskim tle - wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Ale zwróć uwagę, że te na czerwonym to są tylko informacyjne To jak zwykle u nas kwestia interpretacji ,,, § 1. 1. Stacja kontroli pojazdów powinna być oznaczona na zewnątrz, w miejscu widocznym, szyldem barwy niebieskiej z białymi napisami, zawierającym co najmniej: kod rozpoznawczy, określenie rodzaju i godziny otwarcia stacji kontroli pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 § 1. 1. Stacja kontroli pojazdów powinna być oznaczona na zewnątrz, w miejscu widocznym, szyldem barwy niebieskiej z białymi napisami, zawierającym co najmniej: kod rozpoznawczy, określenie rodzaju i godziny otwarcia stacji kontroli pojazdów. No i jest, więc o co kaman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Wejdź na tą stronę http://www.certus-diagnostic.pl/index.php/nasze-stacje.html i zobaczysz jak są oznakowane stacje w sieci Certus ,a że ja 2 tygodnie temu przechodziłem odbiór TDT i nie było żadnych uwag do tego , bo było tak jak pisze Psuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Ale zwróć uwagę, że te na czerwonym to są tylko informacyjne i faktycznie nie muszą być na niebieskim. Ta odpowiednia, urzędowa jest obok bramy i jest na niebieskim tle - wystarczy. Podobnie jest u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentagram Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 U mnie też niebieska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi