Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam i zwracam sie z prosba do kolegow i kolezanek , a mianowicie potrzebuje danych technicznych do pojzadu:

Kochnia polowa KP-340

Moze ktos posiada dane do tego masy DMC itd.

Kuchnia odkupiona od wojska ma mieki dowod jako przyczepa specjalna - kuchnia polowa i zadnych danych.

Napisano

Tamten temat przesledzilem, klient przyjechal zapytac co i jak zdazyl czasowke odebrac nr 4 cyfrowy mial wpisany i mowil ze na ramie tez jest.

[ Dodano: 20-04-2015, 12:55 ]

http://www.zabytki-techniki.org.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=730:kuchnia-polowa-kp-340&catid=136&Itemid=215

Tu podaja jeszcze wieksza wage no nic trzeba bedzie powazyc i pomierzyc ;)

Bo widze ze ciezko znalesc jakies dane do tego dziwactwa :D

Napisano

DMC - 820 kg tak wszedzie pisza, ile wazy pusta bede wiedzial jak pojedzie na wage

Napisano

Czekam czy sie zjawi bo jak uslyszal co musi miec to zrobil wielkie oczy.

Napisano
bede wiedzial jak pojedzie na wage

.....................bez grochówki! :-P

Napisano

ma najazdowy
--HA HA .na pewno ????.Podejrzewam ,że została sama antrapa tzn .blacha na dyszlu.
Napisano
.Podejrzewam ,że została sama antrapa tzn
no nie można tak myśleć - super sprawna przygotowana do działania :D
Napisano

No pewnie że tak, ależ nic złego nie miałem na myśli P.Jacku. :x

• 6 years later...
Napisano

Odgrzewam temat 🤪 Miałem pytnie od klienta o taką samą kuchnie polową. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć/wytłumaczyć jak podejść do tematu rejestracji takiego sprzętu? Jest to możliwe? Zauważyłem, że są takie same kuchnie polowe i to jedne posiadają jakieś rzekomo dokumenty do rejestracji, natomiast inne są bez jakich kolwiek dokumentów i być może numerów ramy etc. Może ktoś się wypowie na ten temat co miał taką sytuację i zaciągnał info z WK lub przeprowadził BT do rejestracji takowego cuda techniki??

Napisano
16 minut temu, czynastka napisał:

przeprowadził BT do rejestracji takowego cuda techniki??

Bez numeru ramy i dokumentów (w zamyśle PC) ? Kto się przyzna ...

Napisano

Kuchnia polowa w resorcie nie podlegała rejestracji. Natomiast w cywilu traktuje się ją jak każdą inna przyczepę i aby być zarejestrowaną musi spęłniać warunki techniczne.

Napisano
W dniu 12.04.2022 o 12:38, adam1501 napisał:

aby być zarejestrowaną musi spęłniać warunki techniczne.

I tu się zaczynają schody, bo one mają DMC ponad 750 i brak hamulców. Jedynie jako rolnicza inna to to można puścić na drogi bez przerabiania. Ewentualnie na zabytek.

Napisano
W dniu 12.04.2022 o 12:38, adam1501 napisał:

Kuchnia polowa w resorcie nie podlegała rejestracji.

Pewnie nie wszystkie, bo kilkanaście lat temu miałem na OBT kuchnię polową zarejestrowaną.

Napisano

To tak na pokaz, no przecież w czymś grochówkę na imprezach militarnych, kapral Kucharek, musiał w czymś przygotować

Napisano
17 minut temu, danielg539 napisał:

Pewnie nie wszystkie

Literalnie żadnej nie powinno się rejestrować w resorcie:

"...§ 2. Rejestracji na warunkach i w trybie określonych w rozporządzeniu podlegają:

1) pojazdy Sił Zbrojnych, z wyjątkiem ciągnionego sprzętu artyleryjskiego, kuchni polowych ..."

21 minut temu, danielg539 napisał:

miałem na OBT kuchnię polową zarejestrowaną

Chyba cywilną.

Napisano

Nie - była to kuchnia resortowa. Badanie robiłem w epoce wymiany DR w armii, czyli okolice roku 2007.