Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy dotarło do Was pismo jak w załączniku

CEPIK.thumb.jpg.1e0b35c3da161b509c8f7495cfb2f546.jpg

Napisano

Nie dotarło, ale nadzór mnie (SKP) opierniczywszy za nieterminowe przesyłanie.

Pismo datowane na 16 kwietnia, a kontrolę miałem dzień później.

Napisano
"podjęcie działań naprawczych"

Najbardziej wskazane takie działania to są ale po stronie CEPIKU, bo jak karta wygaśnie to nie przesyłanie badań przez 5-8 tygodni jakoś nikomu nie przeszkadza. O nie terminowym dostosowaniu aplikacji do nowyc wersji Jawy czu FF nie wspominając.

Napisano

Dotarło wczoraj + kilka zdań ze starostwa.

Napisano

Do mnie też dotarło wczoraj , przywieźli przy okazji kontroli z od razu z kontrolowali

Napisano
od razu z kontrolowali

Możesz zdradzić co i jak sprawdzali bo zastanawiam sie nad podstawa prawną takiego sprawdzenia.

Napisano

To nie wina SKP tylko nieudolnego systemu. Gdyby system działał tak jak w bankach to nie byłoby problemu z przesyłem, gdyby certyfikaty były tak jak karty bankomatowe, również nie byłoby przerw w paczkach. Gdyby nadzór nad systemem był prawidłowy, to każdy błąd można by skorygować za pomocą jednego telefonu do właściwej stacji, a nie komedie w stylu protokołów zwrotnych - a na stronie przekazano poprawnie. O jakich trzech dniach mówimy, jak czekam już miesiąc na certyfikat. Niech porządek zrobią najpierw u siebie, a później wymagają niżej.

Napisano

dotarło
Napisano
To nie wina SKP tylko nieudolnego systemu
jeżeli nadzór pozwala aby SKP nie wysyłały lub wysyłały nie kompletne - to dalej tak będzie -system za ogromne pieniądze nie spełnia swojej roli -a tu już się mówi o nowym .......... :shock::shock:
Napisano

A skąd oni mają wiedzieć ile jest stacji, kto ma wysyłać, jak nie ma rejestru :evil:

Napisano
ile jest stacji

Do 23.01.2015 liczba stacji to 4434 (przynajmniej te, które wysyłają dane do CEP-a)

Napisano
od razu z kontrolowali

Możesz zdradzić co i jak sprawdzali bo zastanawiam sie nad podstawa prawną takiego sprawdzenia.

Proszę bardzo:

Naczelnik poprosił abym zalogował się do cepiku i pokazał mu kiedy wysyłamy paczki , później potwierdziłem to z programem . Dodatkowo sprawdził sprawozdania i wpłaty do cepiku czy w terminie opłacane .

Napisano
Dodatkowo sprawdził sprawozdania i wpłaty do cepiku czy w terminie opłacane .

u nas też tak TDT poprosił ale akurat te opłaty to pilnują Panie z księgowości :P

Napisano
A skąd oni mają wiedzieć ile jest stacji, kto ma wysyłać, jak nie ma rejestru :evil:

A wróż Maciej na tej EZO TV , to ciul? :evil:

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.