Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam pytanie czy ktoś przerabiał taki temat ? Mam takie auto i nie mogę znaleźć nr Vin to znaczy jest na kielichu ale tylko połowa, tabliczki zn nie ma auto z Niemiec ale produkcja USA czytałem o tym ale i tak nie wiem jak to ugryźć.

Napisano

Jak auto produkowane w USA i na rynek amerykański to za numer VIN można uznać nr umieszczony za szybą na metalowej blaszce. TZ zwykle jest w formie naklejki z podanymi masami w funtach lub funtach i kg oraz z nr VIN, ,najczęściej jest naklejona na drzwi kierowcy.

Napisano

pod szybą jest tabliczka z vin na 2 nity przymocowana

tabliczki znamionowej brak przy słupkach drzwi całe auto obleciałem nie ma

no ale czy nie dobrze by mieć jakiś kwit od rzeczoznawcy w razie W?

Napisano
ale tylko połowa

W "rasowym" amerykańcu więcej nie znajdziesz... uznajemy vin pod szybą.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

tabliczka nie na słupkach tylko na drzwiach

to taka duża naklejka z nr vin

Napisano

A to tak tylko dla dodania kontrastu dlatego dwa paragrafy czego, a raczej jakich pojazdów nasze przepisy dotyczą, czy tych zagranicznych, czy tych między Bugiem a Odrą produkowanych:

2) powinien być umieszczony na nadwoziu, ramie lub innym podobnym podstawowym elemencie konstrukcyjnym po prawej stronie pojazdu, a także na tabliczce znamionowej
2. Kierownica w pojeździe o liczbie kół większej niż trzy, którego konstrukcja umożliwia rozwijanie prędkości przekraczającej 40 km/h, nie powinna być umieszczona po prawej stronie pojazdu

I jeszcze takie coś:

Numer identyfikacyjny pojazdu VIN to nadana przez producenta kombinacja znaków przeznaczona do oznaczenia danego pojazdu. (...)
Ten cytat nie dotyczy cech identyfikacyjnych nadanych zgodnie z odrębnymi przepisami.
Napisano

Cytat:

2) powinien być umieszczony na nadwoziu, ramie lub innym podobnym podstawowym elemencie konstrukcyjnym po prawej stronie pojazdu, a także na tabliczce znamionowej

Takie mamy prawo - niestety :(

Napisano

skoro tak mówicie to chyba mu to zrobię ale w poniedziałek go jeszcze profilaktycznie przeczepię;] bo TZ nie rzuciła mi się w oczy.. a klient miał strach w oczach jak mu powiedziałem ze nie będzie ciężko to zarejestrować

A tak czysto teoretycznie to takie blaszki z numerami za szybą i TZ to można na nie patrzeć z lekkim dystansem. Bo fabryczny vin ciężko podrobić

Napisano
A tak czysto teoretycznie to takie blaszki z numerami za szybą i TZ to można na nie patrzeć z lekkim dystansem. Bo fabryczny vin ciężko podrobić

Ale w USA tak to robią i nic na to nie poradzimy.