cwiara Napisano 21 Maj 2015 Share Napisano 21 Maj 2015 Witam. Dziś nadszedł ten dzień w którym odebrałem uprawnienia. Jakie dalsze kroki właściciel stacji musi poczynić abym mógł przeprowadzać badania. Najpierw wyrabia pieczątki a później z ich wzorami oraz wzorem podpisu zgłasza mnie do WK swojej stacji czy w odwrotnej kolejności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal Napisano 21 Maj 2015 Share Napisano 21 Maj 2015 Najpierw przedsiębiorca zatrudnia uprawnionych diagnostów. a następniewyrabia pieczątki a później z ich wzorami oraz wzorem podpisu zgłasza mnie do WK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 21 Maj 2015 Share Napisano 21 Maj 2015 Jakie dalsze kroki właściciel stacji musi poczynić Przede wszystkim musi się doszkolić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cwiara Napisano 21 Maj 2015 Autor Share Napisano 21 Maj 2015 Najpierw przedsiębiorca zatrudnia uprawnionych diagnostów. a następniewyrabia pieczątki a później z ich wzorami oraz wzorem podpisu zgłasza mnie do WK Ja w tej firmie pracuje juz 11 lat więc zatrudniony jestem [ Dodano: 21-05-2015' date=' 18:21[/i'] ] Jakie dalsze kroki właściciel stacji musi poczynić Przede wszystkim musi się doszkolić. To pytanie zadałem ja a nie właściciel stacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 21 Maj 2015 Share Napisano 21 Maj 2015 więc zatrudniony jestem Na pewno jako diagnosta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cwiara Napisano 21 Maj 2015 Autor Share Napisano 21 Maj 2015 Stanowisko mam jako "mechanik" , czyli trzeba zmienić umowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 21 Maj 2015 Share Napisano 21 Maj 2015 To pytanie zadałem ja a nie właściciel stacji No właśnie dziwię się bo właściciel powinien takie rzeczy wiedzieć i jeszcze więcej jakie obowiązki na nim spoczywają w związku z prowadzeniem SKP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cwiara Napisano 21 Maj 2015 Autor Share Napisano 21 Maj 2015 Skoro prowadzi stacje to zapewne wie. Ja chciałem sie dowiedzieć z pewniejszego źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 21 Maj 2015 Share Napisano 21 Maj 2015 Ja chciałem sie dowiedzieć z pewniejszego źródła Ok.Już nic nie piszę bo ręce i ..opadaja Chyba,ze pytasz prywatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cwiara Napisano 21 Maj 2015 Autor Share Napisano 21 Maj 2015 No pewnie że prywatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 21 Maj 2015 Share Napisano 21 Maj 2015 Zmiana umowy zatrudnienia, właściciel do magistratu - dopisanie nowego diagnosty, po tej czynności pieczątki i do boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 22 Maj 2015 Share Napisano 22 Maj 2015 odebrałem uprawnienia. Jakie dalsze kroki właściciel stacji musi poczynić abym mógł przeprowadzać badania. Skoro prowadzi stacje to zapewne wie. Wybacz, ale jakoś nie dowierzam,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 22 Maj 2015 Share Napisano 22 Maj 2015 jakoś nie dowierzam,,, Janusz zmień nick na Tomasz60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 23 Maj 2015 Share Napisano 23 Maj 2015 Zmiana umowy zatrudnienia, właściciel do magistratu - dopisanie nowego diagnosty, po tej czynności pieczątki i do boju. O ile pamięć mnie nie myli to ma na zgłoszenie 14 dni od momentu podjęcia pracy na SKP - ale z tym to bywa różnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 23 Maj 2015 Share Napisano 23 Maj 2015 Diagnosta może wykonywać swoje obowiązki jeżeli jest zatrudniony. Czyli pierwszy stempel w dniu wystawienia umowy, w przeciwnym wypadku jest niezgodność dat i takowy diagnosta nie może wykonywać swoich obowiązków, bo nie jest formalnie zatrudniony. Pracodawca może pracownika zgłosić później ale umowę ma mieć od dnia podjęcia pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cwiara Napisano 23 Maj 2015 Autor Share Napisano 23 Maj 2015 Czyli w moim przypadku zacząć trzeba od aneksu do umowy i zmianie w niej stanowiska na "diagnosta" lub "diagnosta, mechanik" , potem wydział komunikacji i pieczątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal Napisano 23 Maj 2015 Share Napisano 23 Maj 2015 lub "diagnosta, mechanik" to życzę powodzenia w przypadku tak zawartej umowy albo chciałeś sobie polepszyć albo pogorszyć - wszystko zależy od ciebie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 23 Maj 2015 Share Napisano 23 Maj 2015 Coś mi się zdaję, że forma umowy oraz jej treść za wiele do znaczenia tu nie ma. Podmiot prowadzący SKP zgłasza, że ma do wykarmienia kolejnego diagnostę i tyle. Mało to "słupków" wisi po stacjach, a kiedy nie zajedziesz to jeden i ten sam nagniata. No w porywach do dwóch czasem na zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cwiara Napisano 28 Maj 2015 Autor Share Napisano 28 Maj 2015 Wszystko załatwione. Najpierw trzeba było zrobic aneks do umowy ze zmianą stanowiska, następnie wyrobic pieczątki a na samym końcu z wzorami pieczątek i podpisu do starostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOGDANKAR Napisano 29 Maj 2015 Share Napisano 29 Maj 2015 Zmiana umowy zatrudnienia, właściciel do magistratu - dopisanie nowego diagnosty, po tej czynności pieczątki i do boju. NO I ADMINISTRATOR MUSI DOPISAĆ NOWEGO DIAGNOSTĘ DO PROGRAMU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 31 Maj 2015 Share Napisano 31 Maj 2015 Ja siebie sam dopisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro290476 Napisano 15 Listopad 2023 Share Napisano 15 Listopad 2023 Witam. Mam pytanie. Jest jakiś wzór do zgłoszenia, wykreślenia z listy diagnostów w starostwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecher Napisano 15 Listopad 2023 Share Napisano 15 Listopad 2023 Nie ma takowego wzoru. Ale jakie wykreślenie, emerytura, więc definitywny koniec pracy ? Czy z powodu rozwiązania umowy o pracę i idziesz do innego starostwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro290476 Napisano 15 Listopad 2023 Share Napisano 15 Listopad 2023 15 minut temu, Mecher napisał: Nie ma takowego wzoru. Ale jakie wykreślenie, emerytura, więc definitywny koniec pracy ? Czy z powodu rozwiązania umowy o pracę i idziesz do innego starostwa ? Zatrzymanie uprawnień przez NSA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecher Napisano 15 Listopad 2023 Share Napisano 15 Listopad 2023 Według mnie, to nie twoja działka, by to zgłaszać. 3 godziny temu, maro290476 napisał: Zatrzymanie uprawnień Przykro ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi