wewe Napisano 25 Maj 2015 Share Napisano 25 Maj 2015 Witajcie, Jestem nowy na tym forum, szukałem wszędzie ale nie mogę odnaleźć jak sprawdzać świata. Proszę o jakąś podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 25 Maj 2015 Share Napisano 25 Maj 2015 Możesz coś więcej na temat tych świateł? Masz problemy ze wzrokiem i nie widzisz włączonych świateł, nie wiesz gdzie się włącza, nie wiesz jak użyć przyrządu, nie wiesz co to jest odchylenie strumienia świetlnego, nie wiesz co to jest światłość.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wewe Napisano 25 Maj 2015 Autor Share Napisano 25 Maj 2015 Światełko w tunelu jeszcze jakos widze, nie wiem jak używać przyrządu i jak interpretować wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 25 Maj 2015 Share Napisano 25 Maj 2015 Na jakim przyrządzie chcesz to robić? Najlepiej zajrzeć do instrukcji danego urządzenia. Ogólnie dla każdego przyrządu to: Przyrząd musi być ustawiony do wzdłużnej osi pojazdu (wskazania lusterka, promienia świetlnego czy też laserowego muszą być do tej prostej prostopadłe), następnie ustawiasz wysokość i odległość przyrządu od reflektora (najczęściej jest to ok 300 mm od reflektora na jednakowej wysokości), nie piszę o przygotowaniu pojazdu (ciśnienie, korektor...) bo to oczywista oczywistość. Następnie patrzymy jakie jest pochylenie strumienia (najczęściej podane na reflektorze np. 1,2%, lub tabliczce znamionowej, a jak nie ma w ogóle to można się posłużyć skalą na przyrządzie (o ile takowa występuje) lub policzyć). Tak przygotowany przyrząd jest gotowy do pomiarów. Wartości odchylenia strumienia świetlnego oraz światłości masz w 996 w tabelce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 25 Maj 2015 Share Napisano 25 Maj 2015 Może będzie pomocne. I zobacz tutaj http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=161876#161876 Oswietlenie_podstawy.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 25 Maj 2015 Share Napisano 25 Maj 2015 jak sprawdzać świata Dobre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wewe Napisano 25 Maj 2015 Autor Share Napisano 25 Maj 2015 dobre, ale tak nas nauczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 25 Maj 2015 Share Napisano 25 Maj 2015 ale tak nas nauczyli Co nauczyli? jak sprawdzać świata? czy światŁa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 25 Maj 2015 Share Napisano 25 Maj 2015 Co nauczyli? To jest dobre pytanie. Literówka to mały pikuś. http://forum.osds.org.pl/viewtopic.php?t=466 Tam były jeszcze inne kwiatki. Uczą czy tylko kasę biorą? Jak przez forum nauczyć obsługi urządzenia kogoś kto prawdopodobnie takowego na oczy nie widział. Ja bym proponował podjechać na SKP ,może trafisz na życzliwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal Napisano 26 Maj 2015 Share Napisano 26 Maj 2015 szukałem wszędzie ale nie mogę odnaleźć jak sprawdzać świata -widzę ciemność super wszystko idzie ku lepszemu ........................................ Uczą czy tylko kasę biorą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 27 Maj 2015 Share Napisano 27 Maj 2015 A pokazali jak wygląda załamanie dla bixenona - Tylko trzepać kasę - ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz28 Napisano 4 Lipiec 2015 Share Napisano 4 Lipiec 2015 Witajcie, Jestem nowy na tym forum, szukałem odpowiedzi na pytanie opisz szszeglowo sposb badania si< hamowania przyczepy o dmc 1200 kg wyposazonej w hamulec najazdowy na urzadzeniu plytowym do badania sily hamowania z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 4 Lipiec 2015 Share Napisano 4 Lipiec 2015 Jestem nowy I to Cię uratowało szukałem Troszkę słabo.Ale pomogę.Zobacz tutaj i pobierz plik. http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=182867#182867 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi