Norbert Jezierski Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 Jakie książki (i nie tylko książki) dotyczące ADR-ów posiadacie w swoich archiwach ? Jakie są wymagane przez Wasz nadzór (UM, SP) ? Jakich żąda TDT ? Będę wdzięczny za wszelkie informacje na ten temat Cytuj
wlodas Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 TDT jak wchodz na stacje to jedno z pierwszych pytan to wlasnie przepisy ADR tam gdzie pracuje jest niedawno otwarta stacja . na dzien dobry kontrolujacy spytali o przepisy ADR ja pokazaBem wszystkie tomy dziennika ustaw ADR nawet te po angielsku. korzystam rowniez z ksiazek "TOWARY NIEBEZPIECZNE W TRANSPORCIE DROGOWYM " opracowane przez KRZYSZTOF GRZEGORCZYK, BOLESLAW HANCYK, RAFAL BUCHCAR mam ADR 2003-2005 i 2005-2007 Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 14 Czerwiec 2005 Autor Napisano 14 Czerwiec 2005 Prawdę powiedziawszy też obstawiam te pozycje jako konieczne na każdej OSKP ... Dzięki Jeśli ktoś dorzuci jakąś inna interesującą (lub mniej) pozycję - nie obrażę się Cytuj
wlodas Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 Zeszyt specjalny NIEBEZPIECZNE TOWARY Transport.Pakowani.Magazynowanie. jest to tzw, kwartalnik praktykow ADR-RID-IMDG sa to przedruki z niemieckiech zeszytow "GEFAHRGUT PROFI" WYDAWCA www.adr.edu.pl. i www.towary-niebezpiczne.pl Cytuj
wlodas Napisano 8 Sierpień 2005 Napisano 8 Sierpień 2005 Z gory dzieki !! ale tak, jak wczesniej zawsze udawalo mi sie wszystko sciagac , tak tych informacji nie moge . Co prawda jestem facetem starej daty i na kompie za dobrze sie nie znam ....ale wczesniej zawsze bylo OK. Mozna jakies podpowiedzi [ Dodano: 08-08-2005, 17:20 ] kolega z innej stacji tez nie mogl {mlodszy i bardziej obeznany} Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Napisano 8 Sierpień 2005 Prawy przcisk myszki na słówku "POBIERZ" i wybór "Zapisz element docelowy jako ..." Taraz trzeba wskazać, gdzie chcemy zapisać pliki (np. pulpit) W momencie ściągania można odznaczyć krateczkę "Zamknij to okno dialogowe ..." - po ściągnięciu pliku Windows zapyta się, czy plik ma zostać w tym momencie otwarty. I to wszystko W/w opis ma zastosowanie do wszystkich załączników zamieszczanych na forum ... Cytuj
wlodas Napisano 8 Sierpień 2005 Napisano 8 Sierpień 2005 Ok. Ok. juz wszystko wiem - sprawa sie wyjasnia bede obserwowal [ Dodano: 08-08-2005, 17:26 ] Dzieki szefie Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Napisano 8 Sierpień 2005 Akurat te załączniki można ściągać bez problemów Cytuj
markes30 Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 Troszke materiełów ARD Czy można umieścić ten plik do pobrania jeszcze raz bo gdzieś go wcieło lub na PM Cytuj
ryba Napisano 22 Lipiec 2006 Napisano 22 Lipiec 2006 cześć!!! może ci to pomoże z tego się uczyłem to są materiały sklecone przezemnie pozdrawiam i życze miłego weekendu ryba http://sb50.internetdsl.tpnet.pl/~ryba/kurs/egzamin/ADR.doc Cytuj
markes30 Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 cześć!!!może ci to pomoże z tego się uczyłem to są materiały sklecone przezemnie pozdrawiam i życze miłego weekendu ryba http://sb50.internetdsl.tpnet.pl/~ryba/kurs/egzamin/ADR.doc Fajne opracowanie myśle że kolega ryba zasłużył na punkt pomógł ( Norbert to twój temat ) Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 Fajne opracowanie myśle że kolega ryba zasłużył na punkt pomógł ( Norbert to twój temat ) Mówisz - masz Gdzieś mi to wcześniej umknęło ... Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 http://www.mt.gov.pl/article/transport_drogowy/uslugi_transportowe/dostep_do_rynku/przewozy_specjalne/towary_niebezpieczne/projekty/projekty_ustaw/article.php/id_item_tree/6ce747b12fc764954294095b01396c90/id_art/ee011e82395382d3c88e675186aab40e/idl/1 Interesująca część IX-Wymagania techniczne Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi