nowicjusz55555 Napisano 3 Czerwiec 2015 Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Witam, Panowie ile kasujecie za badanie poprawkowe pojazdu z gazem, tzn. w zeszłym tygodniu u kolegi na zmianie był klient osobówką z gazem ale nie miał przy sobie dozoru butli i nie miał wpisu LPG w DR. Kolega dał mu negatywa a dzisiaj klient zapowiedział się na badanie poprawkowe ile w takim przypadku za badanie należy skasować - poz.2.10 ? czy 1.15 ? kurcze pierwszy raz trafiła mi się taka sytuacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jast Napisano 3 Czerwiec 2015 Share Napisano 3 Czerwiec 2015 2.10- wszystkich usterek łącznie. Bo rozumię, że badanie okresowe doprowadził do końca i pobrał opłatę 1.02+1.15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz55555 Napisano 3 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Cześć Jast, tak kolega pobrał 98 + 63. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BarAnt Napisano 3 Czerwiec 2015 Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Negatyw jeżeli dozór jest nieważny, natomiast gdy nie ma go w ogóle to nie podchodzimy do badania, dopiero jak dowiezie. Jeżeli chodzi o brak wpisu LPG w DR to UD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz55555 Napisano 3 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Z tego co mi kolega mówił to klient uparł się że on "chce badanie i nie będzie nigdzie latał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jast Napisano 3 Czerwiec 2015 Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Usterka UI 10.5a. + UD 10.5.d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BarAnt Napisano 3 Czerwiec 2015 Share Napisano 3 Czerwiec 2015 A z Dz. U. 996 Zał. nr 1 mamy 6.5 Brak ważnego w dniu badania technicznego dokumentu stwierdzającego sprawność urządzenia technicznego wydanego przez właściwy organ dozoru technicznego - UI. Natomiast w usterkach z listy w programie mamy 10.5.a) POZOSTAŁE WARUNKI DODATKOWE/ Pojazd przystosowany do zasilania gazem/ Brak dokumentu wydanego przez Transportowy Dozór Techniczny i tabliczki znamionowej na zbiornik lub butlę, potwierdzających jego sprawność. [uI] Czyli mała różnica. Dlatego jeżeli dozór jest ale nieważny do wynik negatywny, natomiast jeżeli klient nie ma dokumentu w ogóle to nie podchodzimy do badania. To moje zdanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_k Napisano 3 Czerwiec 2015 Share Napisano 3 Czerwiec 2015 był klient osobówką z gazem ale nie miał przy sobie dozoru butli Zgodnie z ustawą diagnosta nie miał prawa wykonać badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BarAnt Napisano 3 Czerwiec 2015 Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Pamiętam, że na egzaminie praktycznym miałem pytanie właśnie jak postępujemy, gdy na badaniu jest dozór ale nieważny, a jak jeżeli nie ma go w ogóle. Odpowiedziałem jak powyżej i zostało to zaliczone, więc teraz tak postępuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 3 Czerwiec 2015 Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Pytanie dotyczyło opłaty "po fakcie" a nie ponownego rozkminiania tematu dozorów i badań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aboz Napisano 3 Czerwiec 2015 Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Pytanie dotyczyło opłaty "po fakcie"To może odpowiem.Panowie ile kasujecie za badanie poprawkowe pojazdu z gazem' date=' tzn. w zeszłym tygodniu u kolegi na zmianie był klient osobówką z gazem ale nie miał przy sobie dozoru butli i nie miał wpisu LPG w DR.[/quote']Nic, bo OBT w ogóle nie powinno mieć miejsca, o czym pisał już BarAnt.klient uparł się że on "chce badanie i nie będzie nigdzie latał"A ja się upieram żeby trafić szóstkę w totka i dalej nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 3 Czerwiec 2015 Share Napisano 3 Czerwiec 2015 A ja się upieram żeby trafić szóstkę w totka i dalej nic A kupon wysyłasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 3 Czerwiec 2015 Share Napisano 3 Czerwiec 2015 OBT w ogóle nie powinno mieć miejsca, Tym bardziej że SKP wykonuje badania pojazdów samochodowych a nie lotniczych. nie będzie nigdzie latał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aboz Napisano 3 Czerwiec 2015 Share Napisano 3 Czerwiec 2015 A kupon wysyłasz? Od nastu lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 4 Czerwiec 2015 Share Napisano 4 Czerwiec 2015 Od nastu lat To jest nadzieja, że im się kiedyś spod kontroli wymkniesz,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 6 Czerwiec 2015 Share Napisano 6 Czerwiec 2015 Dla mnie na kontroli i tak by nieważne było ile gość wziął. Nie tylko dla mnie z tego co wiem i widzę. Więc o czym ta dyskusja? I tak po uprawnieniach i tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek4017 Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Myślę ,że do straty uprawnień ,to jeszcze daleko...Ale trzeba uważać na takich cwaniaków,którzy specjalnie nie wpisują do dowodu montażu gazu i próbują wykonać badanie techniczne taniej.Znam taki przypadek u nas.Diagnosta wykonał badanie okresowe bez gazu,bo nie było wpisu( nie zauważył instalacji,parownik lekko pod silnikiem ,nie jesteśmy nieomylni) i po sprzedaży samochody,nowy właściciel legalizuje gaz po 2 latach od założenia .Teraz diagnosta ma postępowanie wyjaśniające...Myślę ,że tu był podobny przypadek ,że diagnosta zorientował się w trakcie badania ,że jest instalacja i dobrze ,że dokończył badanie ,dając N.Moim zdaniem błędu nie popełnił.Teraz tylko skasować 20 zł za usterki i jest czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 11 Czerwiec 2015 Share Napisano 11 Czerwiec 2015 Oj to mało znasz przypadków z praktyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi