Matiasq Napisano 13 Czerwiec 2015 Share Napisano 13 Czerwiec 2015 jak koledzy zapatrują się na montaż butli w miejsce zbiornika benzynowego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aboz Napisano 13 Czerwiec 2015 Share Napisano 13 Czerwiec 2015 A pojazd jest zasilany tylko z lpg? Co z pozostałościami po oryginalnym układzie zasilania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matiasq Napisano 13 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2015 gość twierdzi ze jest bak zalozony 20 litrowy a butla w miejscu zbiornika paliwa auta nie widziałem ma przyjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aboz Napisano 13 Czerwiec 2015 Share Napisano 13 Czerwiec 2015 Są firmy, które takie przeróbki robią. Jeśli zbiornik lpg spełnia wymagania dla montowanych na zewnątrz, a zbiornik paliwa posiada odpowiednie znaki homologacyjne i jest zamontowany w odpowiedni sposób, to nie widzę problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiodzio Napisano 13 Czerwiec 2015 Share Napisano 13 Czerwiec 2015 "Matiasq"] gość twierdzi ze jest bak zalozony 20 litrowy a butla w miejscu zbiornika paliwa -- lipa mój drogi , "bak"-różnie to można rozumieć, nie można zmieniać zbiorników w aucie ,mało tego - to ma spełniać [§ 9. 1pkt.] i [§ 10. 1.], a ciekawe czy na tą butle bedzie miał TDT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aboz Napisano 13 Czerwiec 2015 Share Napisano 13 Czerwiec 2015 mmiodzio, a czemu niby nie wolno zmieniać zbiorników? I czemu zbiornik lpg ma nie mieć dopuszczenia TDT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiodzio Napisano 13 Czerwiec 2015 Share Napisano 13 Czerwiec 2015 "aboz" I czemu zbiornik lpg ma nie mieć dopuszczenia TDT?-- no jak czemu, jak pisze kolega "Matiasq" butla zamiast zbiornika pb to chyba coś nie chalo. Widziałeś auto z butlą tzn. dosłownie butla taka jak do kuchenki ,chyba że żle kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aboz Napisano 13 Czerwiec 2015 Share Napisano 13 Czerwiec 2015 chyba że żle kumam.Chyba. Tu chodzi o montaż zbiornika lpg we wnęce oryginalnego zbiornika. Taki zabieg jest dopuszczalny. Jeśli chodzi o zbiornik paliwa bazowego (bo benzyna takowym była w dniu, kiedy pojazd opuszczał fabrykę) to ja nie widzę problemu wymiany na mniejszy o ile jest on homologowany i właściwie zamontowany. Pomijam kwestię spełniania odpowiednich regulaminów, bo to idzie razem z homo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiodzio Napisano 13 Czerwiec 2015 Share Napisano 13 Czerwiec 2015 A to takie buty, no dobra to co z paliwem bazowym (bo benzyna takowym była w dniu, kiedy pojazd opuszczał fabrykę) to już nie nie ma. Chyba dalej nie kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 13 Czerwiec 2015 Share Napisano 13 Czerwiec 2015 Widziałeś auto z butlą tzn. dosłownie butla taka jak do kuchenki Tak , i to nie jedno ... np. ps. to nie moje ręce & facjata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 13 Czerwiec 2015 Share Napisano 13 Czerwiec 2015 nie jedno ... Protokół TDT-u, posiadała każda z nich, oczywiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 13 Czerwiec 2015 Share Napisano 13 Czerwiec 2015 Do tego po każdej wymianie butli nowy protokół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiodzio Napisano 14 Czerwiec 2015 Share Napisano 14 Czerwiec 2015 No super. Szkoda słów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matiasq Napisano 15 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2015 butla toroidalna w miejscu oryginalnego baku paliwa instalacja pb odpowietrzenie i wskaźnik paliwa nie ruszane. Przynajmniej ja go tak zrozumiałem zobacze jak przyjedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 15 Czerwiec 2015 Share Napisano 15 Czerwiec 2015 butla toroidalna ZBIORNIK toroidalny, bo aż trzepie jak się to czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi