radex Napisano 1 Lipiec 2015 Napisano 1 Lipiec 2015 Panowie. czy są jakieś wytyczne co do strefy głosnosci bo u mnie wychodzi w miejscu wyjazdu ze stacji i nie wiem czy tak może być, jestem przed odbiorem i muszę wytyczyć linie parkingów i strefy głośności i nie wiem czy mogą się pokrywać. Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 1 Lipiec 2015 Napisano 1 Lipiec 2015 § 2. Stacja kontroli pojazdów powinna posiadać co najmniej jedno stanowisko kontrolne do wykonywania badaƒ technicznych pojazdów, zwane dalej „stanowiskiem kontrolnym”, oraz stanowisko zewnętrzne do pomiarów akustycznych, zwane dalej „stanowiskiem zewnętrznym”. Rozdział 3 Stanowisko zewnętrzne § 17. 1. Stanowisko zewnętrzne powinno znajdować się na zewnątrz pomieszczenia stacji kontroli pojazdów. 2. Wymiary stanowiska zewnętrznego nie powinny być mniejsze niż: 1) 8,5 m x 10,5 m — dla stacji kontroli pojazdów przeprowadzającej badania techniczne pojazdów o dopuszczalnej masie całkowitej do 3,5 t; 2) 8,5 m x 16,5 m — dla stacji kontroli pojazdów przeprowadzającej badania techniczne pojazdów o dopuszczalnej masie całkowitej powyżej 3,5 t. 3. Nawierzchnia stanowiska zewnętrznego powinna mieć nawierzchnię bitumiczną, betonową, kostkową, klinkierową, z płyt betonowych lub kamienno-betonowych. Cytuj
jast Napisano 2 Lipiec 2015 Napisano 2 Lipiec 2015 bo u mnie wychodzi w miejscu wyjazdu ze stacji i nie wiem czy tak może być Jeżeli wymiary się mieszczą to może być. Cytuj
radex Napisano 2 Lipiec 2015 Autor Napisano 2 Lipiec 2015 ok, właśnie w ustawie nie ma sprecyzowanej lokalizacji więc też myślę, że moze być gdziejkolwiek oby zgadzały się wymiary. pozdrawiam Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 2 Lipiec 2015 Napisano 2 Lipiec 2015 właśnie w ustawie nie ma sprecyzowanej lokalizacji więc też myślę, że moze być gdziejkolwiek oby zgadzały się wymiary. Po pierwsze nie w ustawie a rozporządzeniu. Po drugie-lokalizacja czego nie jest sprecyzowana? SKP ma mieć: co najmniej jedno stanowisko kontrolne do wykonywania badań technicznych pojazdów, zwane dalej „stanowiskiem kontrolnym”, oraz stanowisko zewnętrzne do pomiarów akustycznych, zwane dalej „stanowiskiem zewnętrznym”. Czyli po chłopsku-ma mieć "stanowisko kontrolne" ORAZ "stanowisko zewnętrzne". Oprócz tego: § 5. 1. Stacja kontroli pojazdów powinna zapewniać możliwość zaparkowania pojazdów oczekujących na badanie techniczne. 2. Liczba miejsc do parkowania powinna wynosić co najmniej: 1) 4 miejsca — dla pojazdów o dopuszczalnej masie całkowitej do 3,5 t; 2) 2 miejsca — dla pozostałych pojazdów. I teraz odpowiedz sobie na pytanie muszę wytyczyć linie parkingów i strefy głośności i nie wiem czy mogą się pokrywać. Pomocne będzie też poczytać: D z i a ł I I I Szczegółowy sposób oceny stanu technicznego układu wydechowego i pomiaru poziomu hałasu zewnętrznego podczas postoju pojazdu oraz sposób kontroli stanu technicznego sygnału dźwiękowego podczas przeprowadzania badania technicznego pojazdu I. Kontrola stanu technicznego układu wydechowego i poziomu hałasu zewnętrznego podczas postoju pojazdu II. Kontrola stanu technicznego i poziomu dźwięku sygnału dźwiękowego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi