Michal1992o2 Napisano 8 Lipiec 2015 Share Napisano 8 Lipiec 2015 Panowie kto dzisiaj byl na egzaminie w Krakowie??? Wypowie sie ktos o opisówkach jakie były? bede wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talib1990 Napisano 8 Lipiec 2015 Share Napisano 8 Lipiec 2015 8.30 Opisówka Na OBT przyjeżdża pojazd asenizacyjny DMC 1940 kg* ( coś koło tego ) pojemność zbiornika 6m3?* ciśnienie robocze 4bar?* Jakich dokumentów oczekujesz ? Opisz SZCZEGÓŁOWO zakres badania oraz jakie badanie dokonujesz ? Jaki dokument powinna wystawić SKP ? ( elementy z * mogą się różnić delikatnie ) sens całej opisówki napisałem. Byłem dzisiaj " zielony " pierwszy raz na egzaminie i nie zdałem tylko części 5 ... opisówka uważam, że była jedna z prostszych ... chociaż wielu nie zdało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianLKR Napisano 8 Lipiec 2015 Share Napisano 8 Lipiec 2015 Na drugiej zmianie pojazd zasilany gazem z holandii etc:D dużo osób zdało bo temat już oklepany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 8 Lipiec 2015 Share Napisano 8 Lipiec 2015 pojazd asenizacyjny DMC 1940 kg* ( coś koło tego )pojemność zbiornika 6m3?* 1m³ = 1000 litrów czyli sam ładunek to 6 t, przy DMC 1940 kg* ( coś koło tego ) a to raczej nie są delikatne różnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 8 Lipiec 2015 Share Napisano 8 Lipiec 2015 No cóż jaki poziom kandydata takie pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 8 Lipiec 2015 Share Napisano 8 Lipiec 2015 coś koło tego I z takiego czegoś tworzą się później różne bajeczki i o zdaniu egzaminu można zapomnieć.Właśnie od tych "cyferek" najbardziej zależy czy się zda czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talib1990 Napisano 9 Lipiec 2015 Share Napisano 9 Lipiec 2015 Akurat z wyniku swojego egzaminu jestem w miare zadowolony ... połowa grupy nie zaliczyła podstawy Napisałem to co mi sie kojarzylo.. Sens zachowałem : Zbiornik powyżej 0,5 bar wiec potrzebny tdt na dzień badania .. Reszta jak przy okresowym dla poj. Ciężarowych z układem pneumatycznym... Nie czepiajcie sie juz tak ... Stres na egzaminie zrobil swoje... Wolałem napisać COŚ co pamiętam niż być kolejnym użytkownikiem tego forum który tylko czyta co go interesuje... Specjalnie te dane zaznaczylem z gwiazdkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 9 Lipiec 2015 Share Napisano 9 Lipiec 2015 No widać emocje trzymają Ciebie do dzisiaj Dlatego teraz (po twoim wpisie) wszyscy Ci już wybaczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz28 Napisano 9 Lipiec 2015 Share Napisano 9 Lipiec 2015 witam potrzebuje pomocy przy pytaniuW jaki sposób dokonasz pomiaru oporu toczenia kół jezdnych oraz owalizacji bębnów (tarcz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 9 Lipiec 2015 Share Napisano 9 Lipiec 2015 jaki sposób dokonasz Pomiaru należy dokonać na urządzeniu rolkowym do badania hamulców. "e) Nadmierne wahania siły hamowania w czasie każdego pełnego obrotu koła." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecher Napisano 9 Lipiec 2015 Share Napisano 9 Lipiec 2015 .... jaki sposób dokonasz pomiaru oporu toczenia kół jezdnych oraz owalizacji bębnów (tarcz) Zgodnie z instrukcją danego urządzenia np taką na str 14 Jednak należy pamiętać by dopisać o sprawdzeniu i wyrównaniu ciśnienia w kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firmowka Napisano 9 Lipiec 2015 Share Napisano 9 Lipiec 2015 Witam, czy moglibyście napisać jak prawidłowo powinna brzmieć odpowiedź na pytanie odn wozu asenizacyjnego -kraków 8.07godz 8:30 Wydawało mi sie że poszło mi dobrze a tu niestety i nie wiem co miałem źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal1992o2 Napisano 9 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2015 Napisz chociaz jak Ty napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 9 Lipiec 2015 Share Napisano 9 Lipiec 2015 jak prawidłowo powinna brzmieć odpowiedź na pytanie odn wozu asenizacyjnego żeby podać prawidłową odpowiedź trzeba na 100% znać treść pytania bo pytania na "coś koło tego" są omówione powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talib1990 Napisano 10 Lipiec 2015 Share Napisano 10 Lipiec 2015 Witam, czy moglibyście napisać jak prawidłowo powinna brzmieć odpowiedź na pytanie odn wozu asenizacyjnego -kraków 8.07godz 8:30Wydawało mi sie że poszło mi dobrze a tu niestety i nie wiem co miałem źle Ja zdałem tą opisówke a napisałem tak: Dokumenty potrzebne - protokół TDT na zbiornik ważny na dzień badania - dowód rejestracyjny pojazdu Przebieg badania - wypisalem wszystkie grupy ( identyfikacja, hamulce, oświetlenie itp. ) - wypisalem szczegółowo sposób sprawdzenia hamulców pneumatycznych ( rolki lub ewentualnie opoznieniomierz jesli nie można ba rolkach sprawdzić , manometr w układ ) - sprawdzenie tacho legalizacji i ogranicznik czy jest naklejka... Wydajemy dokumenty -zaświadczenie z badania z wynikiem - w razie wyniku pozytywnego ustalamy termin kolejnego badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 10 Lipiec 2015 Share Napisano 10 Lipiec 2015 w razie wyniku pozytywnego ustalamy termin kolejnego badania. I dokonujemy wpisu do DR (przepraszam za wtrącenie się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jast Napisano 10 Lipiec 2015 Share Napisano 10 Lipiec 2015 A co z ciśnieniem lub podciśnieniem napełniania? Pewnie tu był haczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firmowka Napisano 10 Lipiec 2015 Share Napisano 10 Lipiec 2015 Przebieg badania - wypisalem wszystkie grupy ( identyfikacja, hamulce, oświetlenie itp. ) - wypisalem szczegółowo sposób sprawdzenia hamulców pneumatycznych ( rolki lub ewentualnie opoznieniomierz jesli nie można ba rolkach sprawdzić , manometr w układ ) - sprawdzenie tacho legalizacji i ogranicznik czy jest naklejka... Wydajemy dokumenty -zaświadczenie z badania z wynikiem - w razie wyniku pozytywnego ustalamy termin kolejnego badania. Dzięki wielkie - zapomniałem o tacho i ograniczniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz28 Napisano 12 Lipiec 2015 Share Napisano 12 Lipiec 2015 Witam mam pytanie czy przy badaniu opóznieniomierzem trzeba uzyc miernika cisnienia w siłownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 12 Lipiec 2015 Share Napisano 12 Lipiec 2015 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz28 Napisano 12 Lipiec 2015 Share Napisano 12 Lipiec 2015 witam gdzie mozna namiezyć opisówke z multicarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 12 Lipiec 2015 Share Napisano 12 Lipiec 2015 Na forum:w opcji "szukaj"."Wybrane zagadnienie" wpisujesz "multikar".W "opcjach wyszukiwania"zaznaczasz "egzaminy TDT "i klikasz "szukaj" http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/search.php Zapamiętaj to raz na całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi