canter Napisano 24 Lipiec 2015 Share Napisano 24 Lipiec 2015 Może ktoś mi doradzi co zrobić: Mam klienta dżwig o udżwigu 500T o masie własnej 100T, Posiada wszystkie odstępstwa i wszystko legal tylko jak mu przeprowadzić BT. Jakby tu przyjechał to nie zmieści się w hali i za szeroki i za wysoki i oczywiści za ciężki Na wjżdzie nawet by kostka nie wytrzymała nie mówiąc o kafelkach na hali/jak by się zmiescił/ Pytanie brzmi : Jak przeprowadzić takie BT i gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 24 Lipiec 2015 Share Napisano 24 Lipiec 2015 Może ktoś mi doradzi co zrobić:Mam klienta dżwig o udżwigu 500T o masie własnej 100T, Ciekawy przypadekWięc nie licz na wile odopowiedzi Posiada wszystkie odstępstwa i wszystko legal tylko jak mu przeprowadzić BT. Z pełnym "wypasem" Jakby tu przyjechał to nie zmieści się w hali i za szeroki i za wysoki Nie rozumiem tego mógłbyś trochę rozwinąć? Mam nadzieje, że nie pracujesz na podstawowej, a to na podstawie:Wysokość 4,1 m, szerokość 4,2 m dalej i oczywiści za ciężkiNa wjżdzie nawet by kostka nie wytrzymała nie mówiąc o kafelkach na hali/jak by się zmiescił/ Pytanie brzmi : Jak przeprowadzić takie BT i gdzie. Uważam, że z kostką nic by się nie stało - zobacz naciski na oś - bo one są najważniejsze. Pytanie brzmi : Jak przeprowadzić takie BT i gdzie. Na Okręgowej Stacji Kontroli Pojazdów (bez ograniczeń ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canter Napisano 24 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2015 To oczywiste ,że na OSKP. Kostka to małe piwo ale przy jego wadze i długości nie zmieści się na drodze gminnej. Przy skrętach zwijał by asfalt naciski na os to 13000 jest 8 osi. Jak jeżdzi na zlecenia to tylko głównymi drogami ,a przy dojeżdzie gdzieś w bok musi mieć drogi specjalnie wzmacniane /utwardzane/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jast Napisano 24 Lipiec 2015 Share Napisano 24 Lipiec 2015 ketiw38 napisał: Na Okręgowej Stacji Kontroli Pojazdów Znam ten przypadek bo rozmawialiśmy przez telefon. Problem jest w nośności drogi dojazdowej, bo można wykonać pomiar hamulców opóźnieniomierzem. Ten żuraw ma 8 osi, musi mieć wyznaczoną trasę przejazdu i godziny http://www.eurosprzet.pl/uploads/LTM_1200.png [ Komentarz dodany przez: Jacdiag: 24-07-2015, 13:39 ] to ten ma 8 osi http://www.eurosprzet.pl/_ltm_1500.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 24 Lipiec 2015 Share Napisano 24 Lipiec 2015 nie zmieści się na drodze gminnej. W takim razie pozostaje specjalne pozwolenie, albo zmiana stacji Nie rozumiem jednak co tu ma wysokość i szerokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canter Napisano 24 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2015 Szerokość 3,25 m wysokość 4,7 m. Bramy za niskie i nie zmieścił by się chyba na rolkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 24 Lipiec 2015 Share Napisano 24 Lipiec 2015 To wszystko tłumaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 24 Lipiec 2015 Share Napisano 24 Lipiec 2015 Ten przypadek obnaża bezsens naszego prawa Swego czasu na egzaminie Panowie z TDT wałkowali temat sprawdzania hamulców w Multicarze, który nie mieścił się na rolkach ale jak w takim pojeździe sprawdzić zawieszenia czy ustawienie świateł to już nikt nie myślał. Inny przypadek to badanie quada, którym na kanał nie da się wjechać i jak w nim sprawdzić zawieszenie, skoro SKP nie musi posiadać żadnego dodatkowego dźwignika oprócz kanałowego? Pozostaje jeszcze temat badań technicznych ciągników rolniczych i przyczep poza SKP, bo jest parcie polityczne aby wprowadzić takie badania ale jak na jakimś placu placu przeprowadzić badania zgodnie z przepisami to już nikt nie myśli Ja widzę jedną możliwość wyjścia z tej chorej sytuacji, któro będzie polegało na zwolnieniu pewnych grup pojazdu z konieczności wykonywania im OBT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 24 Lipiec 2015 Share Napisano 24 Lipiec 2015 Bo nasze przepisy są dobre tylko na egzaminy oraz kontrole, w życiu nigdy się nie sprawdziły. Dlatego twierdzę, że nikt z nas nie wykonał jeszcze badania zgodnie z przepisami ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 24 Lipiec 2015 Share Napisano 24 Lipiec 2015 Dawno o tym pisałem, aby jednego mądrego wysłali do Niemiec, przepisać toćka w toćkę ich przepisy, a jak spróbuje dopisać "i " "albo" "lub" to dostanie w ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 24 Lipiec 2015 Share Napisano 24 Lipiec 2015 Liebherr mobile crane LTM 1500-8.1 wys 4,00 m dł 20,48 m szer (zależy od wymiaru opon) 3,00 / 3,23 m http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=135496#135496 Liebherr mobile crane LTM 1500-8.1 dane tech.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 24 Lipiec 2015 Share Napisano 24 Lipiec 2015 Dlatego twierdzę, że nikt z nas nie wykonał jeszcze badania zgodnie z przepisami ,,, Od razu się przyznaję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canter Napisano 24 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2015 na tych zdjęciach są same maluszki [ Dodano: 24-07-2015, 14:02 ] napisałem e-mei do TDT ciekawe co odpowiedzą jak odpowiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 24 Lipiec 2015 Share Napisano 24 Lipiec 2015 a 3 posty wyżej jest taki i adres strony, gdzie są wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 24 Lipiec 2015 Share Napisano 24 Lipiec 2015 Takie cuda to codziennie stoją koło Elektrowni Opole przy budowie bloków energetycznych - czasami się zatrzymam i pooglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 24 Lipiec 2015 Share Napisano 24 Lipiec 2015 Dawno o tym pisałem, Tak pamiętam naszą dyskusję z przed kilku lat i jak na razie problem nie został zauważony przez ustawodawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 24 Lipiec 2015 Share Napisano 24 Lipiec 2015 jak na razie problem nie został zauważony przez ustawodawcę. pewnie nie ma konta na norcom-ie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canter Napisano 27 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2015 Witam . Nie otrzymałem do tej pory żadnej odpowiedzi z TDT na mojego e-mei. Chyba maja problem jak odpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 27 Lipiec 2015 Share Napisano 27 Lipiec 2015 Bo jadą do Ciebie .................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 27 Lipiec 2015 Share Napisano 27 Lipiec 2015 Witam . Nie otrzymałem do tej pory żadnej odpowiedzi z TDT na mojego e-mei.Chyba maja problem jak odpowiedzieć Jeśli już odpowiedzą to coś w tym stylu: "TDT nie jest od interpretowania przepisów". - na więcej bym nie liczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canter Napisano 30 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2015 Miałeś rację TDT wykpiło się od odpowiedzi . Zostałem poinformowany że od takich spraw są Starostwa jako jednostka nadrzędna .Czyli w czystym wydaniu spychologia . ZA co im płacą . Ta instytucja powinna być zlikwidowana może by była mniejsza dziura budżetowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hugol22 Napisano 30 Lipiec 2015 Share Napisano 30 Lipiec 2015 Zadzwoń do ITS może tam ci coś pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi