Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuję instrukcji obsługi tego urządzenia, sprawa dość pilna.

Napisano

Zapodaj e-mail to postaram się Ci te 28 stron jakoś przesłać.

• Piwo 1
Napisano

Moment, podzielić muszę bo w jednym pliku nie pójdzię. I takie małe coś... po mojemu to TECNOCOLOR... no ale mogli się normalnie nazwać, a nie wydziwiać.

Bez urazy, ale wiesz... Przyjdą czepialscy na kontrolę, czy coś i będą sapać, że nie taka nazwa. :hah:

:piwo

Napisano

To jak to leciało?

Mój piękny panie, raz zobaczony w technikolorze...

:P:P:P

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

No i sfiksowała podobno babka...

Ale! Teraz BASTA na topie! u-karen162.gif

(to tak trochę na ochłodę)

Napisano

Jak wygląda ekran tego urządzenia, który uwzględnia "Odchylenie strumienia światła mijania w płaszczyźnie poziomej"?

Napisano

U góry ekranu jest taka mała skala, a pokrętło z boku obudowy przyrządu.

5ae1a6e980722_Technik3(skala).jpg.e708db6ef7240cbae43afe207b5d8aef.jpg

Technik2.jpg.6c1cdedf9fdb55ee235d09fafd3a7e9b.jpg

Technik1.jpg.c3d6dcbf5c23f213534455602fd3af46.jpg

Napisano

Dziękuję bardzo, niestety brak bocznego pokrętła wymusza zakup nowego urządzenia.

Napisano

Kup sobie FUDIM POLMO USP-20 PLA, posiada regulacje góra-dól i lewo-prawo i do tego pętlę a nie lusterko.

Napisano
pętlę

Żeby się powiesić?

Czy spełni warunki nowych przepisów od 2018 roku.

Napisano
Czy spełni warunki nowych przepisów od 2018 roku.

A tu ośmielę się napisać że to zależy też od Ciebie.

Napisano

Dzięki IVVO, ale podany temat też nie do końca rozjaśnia sprawę.

[ Dodano: 13-08-2015, 09:22 ]

zależy też od Ciebie.

Się waham.

Napisano
Dzięki IVVO, ale podany temat też nie do końca rozjaśnia sprawę

Ogólnie SKP które znam a mają odbiór w tym roku wymieniają na Te z możliwością regulacji L-P G-D. Mój będzie modyfikowany przez Cartech z dostosowaniem do bixenonów

[ Dodano: 13-08-2015, 15:20 ]

U góry ekranu jest taka mała skala, a pokrętło z boku obudowy przyrządu.

Ten też będzie musiał być modyfikowany :D

Napisano
z dostosowaniem do bixenonów

Z ciekawości - co to za modyfikacja?

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

• 1 year later...
Napisano

Czy urządzenie z takim ekranem jest dopuszczone prze TDT?? Regulacje góra dół prawo lewo posiada, ale czy ekran jest dobry?

IMG_5174.thumb.JPG.82ab2ff29fafc3786873b4165d075550.JPG

Napisano

U mnie jest jedna kreska więcej, ale jest dopuszczony.

Napisano

To kiedy jest nie dopuszczony?? Jak nie ma w ogóle tych kresek u góry ekrany?? Może jeszcze ktoś się wypowiedzieć w tym temacie?? Może ktoś ma taki sam ekran jak u nie??

Napisano

Ale ktoś postawił zarzuty temu ekranowi czy o co chodzi? Są papiery, dopuszczenia, certyfikaty, atesty, czy nie ma?? Może o brak cyferek skali się rozchodzi, moża skala za krótka albo do ilu ma być ta skala rozpisana, a może o brak przelicznika (cm/10m)???

U mnie na stacji jest taki ekran w przyrządzie POLMO zakupionym w tym roku z pokrętłem na obudowie do "pomiaru w poziomie", a resztę foto prezentuje:

(Na pierwszej stronie też wklejałem foto sprzętu ponad 15-letniego, który do dzisiaj bez zastrzeżeń pełni swoją funkcję.)

5ae1a7e68bdf9_Ekranprzyrzdudowiate.gif.dc94d5053f454a6ffda47eeff25df1ad.gif

Napisano
Czy urządzenie z takim ekranem jest dopuszczone prze TDT??
Nie powinno, bo nie zmierzysz odchyłki w poziomie dla obowiązujących przepisów. Podziałka powinna być do 3/30, tak jak pokazał Paprock.
Napisano

Jeszcze nikt nie zarzuciła, że ekran jest nie odpowiedni ale zbliża mi się odbiór i chce używać tego starszego urządzenia. Teraz już wiem o którą skale chodzi. Dzięki za pomoc.

• 5 years later...