waga50 Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Ale młyn z tym autobusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Pewnie chodzi o to Magazyn Ekspresu Reporterów 22.09.2015 Andrzej Tomczak, Polska masa administracyjna Pan Andrzej twierdzi, że jest bezsilny w toczącym się już od pół roku sporze o autobus z Urzędem Miasta w Bydgoszczy. Jego zdaniem, działania urzędników podejmowane wobec niego mogą zniszczyć każdą firmę. Urzędnicy uznali, że autobus, który jeździ od 20 lat, okazał się za ciężki i nakazali wymontowanie części siedzeń. Dyrektor wydziału komunikacji bydgoskiego UM zapewnia z kolei, że nikt niczego przedsiębiorcy nie utrudnia. http://vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/22092015/21468702 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Żeby mi się nikt nie wyrwał z "poradami" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 "poradami" . no chyba, że będzie to "porada techniczna" z centralnej polski ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max72 Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Żeby mi się nikt nie wyrwał z "poradami" . Ale po co jak już temat jest wyjaśniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 się nikt nie wyrwał a po co przecież sprawa jest już wyprostowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 i tak oto pojawiły się z centrum dwie porady jednocześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 a po co Nie dane mi było dokładanie i do końca obejrzeć , i z tego co mi wiadomo nie o jeden autobus chodzi . To co napisałem nadal aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 strach co napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 40 minuta 50 s filmu ... ... błąd popełnił diagnosta, który przed laty podczas pierwszego przeglądu rejestracyjnego na terenie Polski, omyłkowo przepisał z oryginalnych dokumentów hiszpańską masę tj. 18700 kg a może diagnosta napisał prawidłowo F1= 18700, F2= 18000 a ktoś inny omyłkowo przepisał z oryginalnych dokumentów hiszpańską masę DIP-u jako dowodu winy nie pokazali Pojemność silnika: 11945 cm³Moc silnika: 244 kW Paliwo: olej napędowy Liczba miejsc ogółem: 57 Liczba miejsc siedzących: 57 Masa własna pojazdu: 13196 kg Maks. masa całkowita ciągniętej przyczepy z hamulcem: 3500 kg Maks. masa całkowita ciągniętej przyczepy bez hamulca: 750 kg Dopuszczalna ładowność: 5504 kg Dopuszczalna masa całkowita: 18000 kg Liczba osi: 2 13196+5504=18700 to historia DR tego pojazdu 2008 10 16 wydano DR nr 1 2011 12 19 wydano DR nr 2 2014 02 07 wydano DR nr 3 (to ten zatrzymany przez ITD) 2015 08 12 wydano DR nr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Lepsze było skąd się wzięło dwadzieścia kilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 to nie słyszałeś - było w walizce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Miałem ostatnio też tą nie przyjemność - bo przyjemnością było picie kawy z kolegą diagnostą-widzieć jak drugi diagnosta wykonywał pierwsze badanie autobusu z Francji i przepisał z dowodu dmc a na tabliczce znamionowej wartość ta była mniejsza o 300 kg ...................... i wszystko mu grało jak kolega powiedział ,że robi źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Żeby mi się nikt nie wyrwał z "poradami" . Wybacz ale trzy grosze swoje muszę. Podobną batalię przeprowadziłem kiedyś na spotkaniu, u Pani Marii, w Bydgoszczy, odnośnie ładowności pojazdów, gdzie do betonu urzędniczego nie docierało, że różnica mas to ładowność, na podstawie konkretnej pozycji z ustawy. Pan urzędnik nie chciał przyjąć do wiadomości, że zgodnie z tym aktem prawnym samochód osobowy ma ładowność, ciągnik siodłowy ma ładowność, a na wieść, że motorower też ją ma, stwierdził tylko, że mam szczęście, że nie pracuję pod jego kuratelą, bo po tym co mówię tu uprawnienia by poleciały. Dzisiaj chyba w dalszym ciągu mają problem z czytaniem przepisów, skoro wynajdują magiczne 20 kg, skoro przepis mówi wyraźnie "...2. Przyjmuje się, że średnia masa jednego pasażera wraz z bagażem wynosi: 1) dla autobusu miejskiego – 68 kg; 2) dla pozostałych autobusów – 71 kg..." Warunki techniczne §17. Na podstawie przedstawionej TZ to również uważam, że ... ale miało nie być porad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aboz Napisano 24 Wrzesień 2015 Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Dzisiaj chyba w dalszym ciągu mają problem z czytaniem przepisów, skoro wynajdują magiczne 20 kgI to nie kto inny jak nasz forumowy Boguś z Bydgoszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 24 Wrzesień 2015 Share Napisano 24 Wrzesień 2015 forumowy Boguś z Bydgoszczy nie ten sam co to u P. Marii prelegentem jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 24 Wrzesień 2015 Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Oj wredziole, wredziole. Nie wiecie jak to przed kamerami jest... ciut zapultał się. Też mi wielkie halo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aboz Napisano 24 Wrzesień 2015 Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Nie wiecie jak to przed kamerami jest... ciut zapultał się.A co kamery mają do dziwnych 20 kg, o których mówił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S.K.P-POZNAŃ Napisano 24 Wrzesień 2015 Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Dzisiaj chyba w dalszym ciągu mają problem z czytaniem przepisów, skoro wynajdują magiczne 20 kg Za dużo latał samolotami i nadbagaż mu sie popiórkował.... Mamy tu bardzo dobry przykład co może diagnosta ????...zmieniać zaświadczenia w/g "widzi mi się " urzędnika. Dobrze że nie stracił uprawnień. Inspektor-ZAKAZ wykonywania zawodu przez 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 24 Wrzesień 2015 Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Inspektor-ZAKAZ wykonywania zawodu przez 5 lat. starszy inspektor na 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diagnosi Napisano 24 Wrzesień 2015 Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Skończyło się "rumakowanie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megalex Napisano 24 Wrzesień 2015 Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Może "zainteresowany" się wypowie, co go olśniło. [ Dodano: 24-09-2015, 16:17 ] Cyt" pan dyrektor przeprosił itd.... .Ja widzę tylko butę pana dyrektora , który "nie rozumie tej całej burzy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 24 Wrzesień 2015 Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Cyt" pan dyrektor przeprosił itd.... .Ja widzę tylko butę pana dyrektora , który "nie rozumie tej całej burzy". diagnostom, którym nakazywał sprawdzenie warunków sanitarnych w "pogotowiu" i "pogrzebowym" myślę, że również powinien przeprosić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal Napisano 24 Wrzesień 2015 Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Cyt" pan dyrektor przeprosił itd.... .Ja widzę tylko butę pana dyrektora , który "nie rozumie tej całej burzy". a może pan dyrektor ma złych doradców którzy wymyślają swoje przepisy i warunki techniczne............... a do tego diagnosta który zmienia wynik badania na wyraźne polecenie słowne tych panów słowne -tak sądzę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 25 Wrzesień 2015 Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Może "zainteresowany" się wypowie, co go olśniło. Co ma powiedzieć ? Że wymieniona przez niego instytucja wystawiła go do wiatru.Bo wyszło to z królestwa. Mam swoją teorię na temat tych 20kg. Poczytajcie Regulamin 36 i ewentualnie Polską Normę, ciekawy jestem czy dojdziecie jak mogła ta teoria zostać stworzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi