Skocz do zawartości

Nr VIN Fiat Seicento

biker100

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro taki sam w DR i w systemie to znaczy że zgodny :D
Adaś, nie kombinuj ;-)

Poz. 1522 OBWIESZCZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY I ROZWOJU z dnia 11 lipca 2014 r.

w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu rozporządzenia Ministra Infrastruktury w sprawie rejestracji i oznaczania pojazdów.

"§ 5. Dla znaków określonych w numerach, o których mowa w § 1 i 2, powinny być stosowane wielkie litery alfabetu łacińskiego i cyfry arabskie. Minimalna wysokość liter i cyfr numerów powinna wynosić 7 mm, a w przypadku motocykli i motorowerów – 4 mm. W numerze VIN zabrania się stosowania liter: I, O oraz Q, myślnika, gwiazdki (*) oraz innych znaków specjalnych, o których mowa w § 1 pkt 3."

[ Dodano: 23-09-2015, 17:48 ]

ktoś z rozpędu wklepał * w połowie numeru
zgadza się ...

Adaś, nie kombinuj ;-)

Przecież to nie ja kombinuję, to producent tam to umieścił. Czyżby nie znał naszego rozporządzenia o oznaczaniu pojazdów... :D A stary numer z pojazdami radzieckimi? Jak nagminnie zamieniano rosyjski X na H.

to producent tam to umieścił.

To jest typowy rozdzielnik fiata. Zazwyczaj stosowany jeśli vin jest buty w dwóch wierszach. Oddziela część vinu określającą typ auta od numeru fabrycznego. Niestety w tym przypadku vin jest jednorzędowy, a ktoś w WK po prostu nie pomyślał...

a ktoś w WK po prostu nie pomyślał...

Mi się wydaje, że wkradł się znaczek w trakcie pisania i urzędnik nie zwrócił uwagi, tak zamówił DR, tak poszło do Cepa (który to system łyka wszystko jak pelikan żaby) i stąd ta cała komedia.

Mi się wydaje, że wkradł się znaczek w trakcie pisania i urzędnik nie zwrócił uwagi
też tak uważam Adamie, tak czy inaczej dzisiaj dowiem się co na to w starostwie powiedzą.

Ty mi powiedz lepiej Kolego jak wyślesz CEP, a rozumiem że gwiazdki w zapisie się pozbyłeś, jak to za kilka dni w historiipeel wyglądało będzie.

Coś mi się zdaje, że tylko termin badania do VINU z gwiazdką się dopisze no i przebieg jeszcze. Nie wiem...

y mi powiedz lepiej Kolego jak wyślesz CEP,
nic nie będę na razie wysyłał wydrukowałem panu odpowiednie zapisy żeby przy okienku nie musiał zbyt dużo tłumaczyć i zobaczymy jak wróci chociaż znając ten magistrat będą telefony, że ... zobaczymy.

No dobrze, dobrze. Te przepisy, żeby dowód wymienili na petenta koszt.

Ale jak VIN bez gwiazdki w adnotacje wklepią, bo tak najczęściej bywa z resztą, to co...

Tak sobie gdybam. Bo dla mnie osobiście zapis VINU w adnotacjach to tej samego kalibru "przestępstwo" co w zapisie VINU gwiazdka. :x

Poczekamy zobaczymy. ;)

No dobrze, dobrze. Te przepisy, żeby dowód wymienili na petenta koszt.
wręcz odwrotnie. :-D

[ Dodano: 28-09-2015, 13:39 ]

W dniu dzisiejszym Pan pojawił się z korektą nr VIN w adnotacjach urzędowych DR. W magistracie nikt nie negował pomyłki i nie potrzebne były materiały pomocnicze...

z korektą nr VIN w adnotacjach urzędowych DR

oczywiście zgodnie z DzU 2014 1727 §11.1.

30)w rubryce "ADNOTACJE URZĘDOWE" - wpisuje się następujące skróty odpowiadające treści adnotacji:
:faint: