biker100 Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Identyczny nr w DR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Z początku nie załapałem ... ktoś z rozpędu wklepał * w połowie numeru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Skoro taki sam w DR i w systemie to znaczy że zgodny , a z pojazdem również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Nie inaczej. Na bank po trzech zerach ma gwiazdkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 a z pojazdem również? jak widać ... cały obrazek na http://forum.osds.org.pl/viewtopic.php?p=5954#5954 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 23 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Skoro taki sam w DR i w systemie to znaczy że zgodny Adaś, nie kombinuj Poz. 1522 OBWIESZCZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY I ROZWOJU z dnia 11 lipca 2014 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu rozporządzenia Ministra Infrastruktury w sprawie rejestracji i oznaczania pojazdów. "§ 5. Dla znaków określonych w numerach, o których mowa w § 1 i 2, powinny być stosowane wielkie litery alfabetu łacińskiego i cyfry arabskie. Minimalna wysokość liter i cyfr numerów powinna wynosić 7 mm, a w przypadku motocykli i motorowerów – 4 mm. W numerze VIN zabrania się stosowania liter: I, O oraz Q, myślnika, gwiazdki (*) oraz innych znaków specjalnych, o których mowa w § 1 pkt 3." [ Dodano: 23-09-2015, 17:48 ] ktoś z rozpędu wklepał * w połowie numeru zgadza się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Adaś, nie kombinuj Przecież to nie ja kombinuję, to producent tam to umieścił. Czyżby nie znał naszego rozporządzenia o oznaczaniu pojazdów... A stary numer z pojazdami radzieckimi? Jak nagminnie zamieniano rosyjski X na H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 to producent tam to umieścił. To jest typowy rozdzielnik fiata. Zazwyczaj stosowany jeśli vin jest buty w dwóch wierszach. Oddziela część vinu określającą typ auta od numeru fabrycznego. Niestety w tym przypadku vin jest jednorzędowy, a ktoś w WK po prostu nie pomyślał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 a ktoś w WK po prostu nie pomyślał... Mi się wydaje, że wkradł się znaczek w trakcie pisania i urzędnik nie zwrócił uwagi, tak zamówił DR, tak poszło do Cepa (który to system łyka wszystko jak pelikan żaby) i stąd ta cała komedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 24 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Mi się wydaje, że wkradł się znaczek w trakcie pisania i urzędnik nie zwrócił uwagi też tak uważam Adamie, tak czy inaczej dzisiaj dowiem się co na to w starostwie powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 24 Wrzesień 2015 Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Ty mi powiedz lepiej Kolego jak wyślesz CEP, a rozumiem że gwiazdki w zapisie się pozbyłeś, jak to za kilka dni w historiipeel wyglądało będzie. Coś mi się zdaje, że tylko termin badania do VINU z gwiazdką się dopisze no i przebieg jeszcze. Nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 24 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2015 y mi powiedz lepiej Kolego jak wyślesz CEP, nic nie będę na razie wysyłał wydrukowałem panu odpowiednie zapisy żeby przy okienku nie musiał zbyt dużo tłumaczyć i zobaczymy jak wróci chociaż znając ten magistrat będą telefony, że ... zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 24 Wrzesień 2015 Share Napisano 24 Wrzesień 2015 No dobrze, dobrze. Te przepisy, żeby dowód wymienili na petenta koszt. Ale jak VIN bez gwiazdki w adnotacje wklepią, bo tak najczęściej bywa z resztą, to co... Tak sobie gdybam. Bo dla mnie osobiście zapis VINU w adnotacjach to tej samego kalibru "przestępstwo" co w zapisie VINU gwiazdka. Poczekamy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 24 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2015 No dobrze, dobrze. Te przepisy, żeby dowód wymienili na petenta koszt. wręcz odwrotnie. [ Dodano: 28-09-2015, 13:39 ] W dniu dzisiejszym Pan pojawił się z korektą nr VIN w adnotacjach urzędowych DR. W magistracie nikt nie negował pomyłki i nie potrzebne były materiały pomocnicze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 30 Wrzesień 2015 Share Napisano 30 Wrzesień 2015 z korektą nr VIN w adnotacjach urzędowych DR oczywiście zgodnie z DzU 2014 1727 §11.1. 30)w rubryce "ADNOTACJE URZĘDOWE" - wpisuje się następujące skróty odpowiadające treści adnotacji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 30 Wrzesień 2015 Share Napisano 30 Wrzesień 2015 I przez takie 'wręcz odwrotnie' mamy dwa byki w dowodzie. Bardzo mnie ciekawi zapis tego VINU w CEP oraz historii pe-el. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi