Demart Napisano 1 Listopad 2015 Napisano 1 Listopad 2015 Czy w jakimś programie do obsługi SKP można już wpisywać nr KP, Pokwitowania czy macie tak jak było DR,PC i PW. Bo na tym co ja robię nic się nie zmieniło, a wydaje mi się że skoro jest już jasne że można dokonać identyfikacji na podstawie KP i Pokwitowaniu to powinny być do wyboru w programie. Pytam bo nie wiem czy tylko ja nie mam? Cytuj
michal_k Napisano 1 Listopad 2015 Napisano 1 Listopad 2015 Ale po co miałoby to być, skoro w rejestrze gromadzi się jedynie: 4) numer rejestracyjny pojazdu/seria i numer dowodu rejestracyjnego Cytuj
JANUSZ60 Napisano 1 Listopad 2015 Napisano 1 Listopad 2015 Czy w jakimś programie do obsługi SKP można już wpisywać nr KP, Zawsze mogłeś takie dane w uwagach wpisać ,,, Cytuj
Lukasz0417 Napisano 1 Listopad 2015 Napisano 1 Listopad 2015 Czy w jakimś programie do obsługi SKP można już wpisywać nr KP W moim nie ma, ostatnio zaznaczyłem brak, a w uwagach wpisałem nr KP. Cytuj
Demart Napisano 1 Listopad 2015 Autor Napisano 1 Listopad 2015 Myślę że teraz mogło by być. Było by przejrzyściej, a nie jedni piszą w miejscu nr-u DR nr. pokwitowania inni piszą zamiast nr. "POKWITOWANIE'' jeszcze inni nr DR bo był już w rejestrze i każdy nie wie czy dobrze robi. Było by prościej. Tym bardziej że jest już jasne że można na pokwitowaniu i KP robić. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 2 Listopad 2015 Napisano 2 Listopad 2015 jedni piszą w miejscu nr-u DR nr. pokwitowania inni piszą A nie pomyślałeś, że byłoby poprawnie gdyby wszyscy wpisywali to czego wymagają rubryki a wierszyki i prywatne wypociny umieszczali w uwagach ??? Cytuj
Natasza Napisano 2 Listopad 2015 Napisano 2 Listopad 2015 Czy w jakimś programie do obsługi SKP można już wpisywać nr KP, Pokwitowania czy macie tak jak było DR,PC i PW. Bo na tym co ja robię nic się nie zmieniło, a wydaje mi się że skoro jest już jasne że można dokonać identyfikacji na podstawie KP i Pokwitowaniu to powinny być do wyboru w programie. Pytam bo nie wiem czy tylko ja nie mam? Pracujesz nadal na programie SKP PRO? Jeśli tak , to nie wprowadzaj w błąd. Wszystkie wymienione przez Ciebie opcje są dostępne w niniejszym programie. Sprawdź dobrze zanim napiszesz cokolwiek. Cytuj
Demart Napisano 2 Listopad 2015 Autor Napisano 2 Listopad 2015 Pracujesz nadal na programie SKP PRO? Na chwilę obecną nie pracuję na SKP PRO i nie będę pisać na jakim żeby nie siać fermentu. Cytuj
Natasza Napisano 2 Listopad 2015 Napisano 2 Listopad 2015 Pracujesz nadal na programie SKP PRO? Na chwilę obecną nie pracuję na SKP PRO i nie będę pisać na jakim żeby nie siać fermentu. Dzięki za stosowne wyjaśnienie. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 2 Listopad 2015 Napisano 2 Listopad 2015 tak to wygląda Zagraniczny, zbędny. Szkoda, że w każdym programie wygląda to inaczej ,,, Cytuj
IVVO Napisano 2 Listopad 2015 Napisano 2 Listopad 2015 Zagraniczny, zbędny Zawsze wybieram "brak" . Przy PP i KP automatyczne wpis przenosi do uwag - dobre ułatwienie Cytuj
adam1501 Napisano 2 Listopad 2015 Napisano 2 Listopad 2015 Zawsze wybieram "brak" O i tak właśnie się robi BT z natury. Cytuj
Demart Napisano 2 Listopad 2015 Autor Napisano 2 Listopad 2015 U mnie tak to wygląda Czyli da się. Na tym zabytku na którym obecnie pracuję jak nie wpiszę jakiegoś nr. w rubryce DR to nie zrobię w ogóle paczki do CEPA. Muszę zaznaczyć DR lub PC i wpisać nr. pokwitowania bo inaczej lipa. Cytuj
Paprock Napisano 2 Listopad 2015 Napisano 2 Listopad 2015 No ale to już raczej problem CEPiKu, że katalogu stosowanych skrótów nie rozwinął. Może od nowego roku zacznie łykać słowotwórczość w tym zakresie poszerzoną o Kartę Pojazdu, czy tam Pokwitowanie/Skierowanie. To co wkleił IVVO w większości stosowanych programów można uzupełniać, poprawiać, modyfikować samemu w tak zwanych 'słownikach' z pozycji operatora/użytkownika zacnej aplikacji służącej do obsługi badań technicznych wykonywanych na stacji. Cytuj
IVVO Napisano 2 Listopad 2015 Napisano 2 Listopad 2015 Czyli da się To wiem na czym pracujesz - kolega robi na tym samym i jak Ty ma takie same problemy Cytuj
Paprock Napisano 2 Listopad 2015 Napisano 2 Listopad 2015 Ja tam nie widzę tu żadnego problemu. W przypadku braku dowodu wybrać skrót DR a pola seria i numer wypełnić iksem/iksami. Z takiego przykładowego zapisu [DR|XXX|XXXXXXX] też można wywnioskować, że żadnego z zasadniczych dokumentów podczas badania nie było, a czym do identyfikacji się posłużono, to już na to może być rubryka UWAGI. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi