Skocz do zawartości

zmiana pracy

Featured Replies

Napisano

witam, szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem takiej sytuacji może podpowiecie: zmieniam miejsce pracy na podstawową skp która ma zakres AB i gaz, do tej pory nie robili ani ciągników , ani aut sprowadzonych-tych dlatego że diagnosta nie miał do tego wcześniej uprawnień, czy jak wejdę tam to moge ze swoimi pełnymi robić auta sprowadzone, i ciągniki do 3.5t dmc? myśle że sprowadzone moge, a ciągniki?

Napisano
AB
gdzie tu masz T ............
i ciągniki do 3.5t dmc?
Napisano
podstawową skp która ma zakres AB i gaz,

Znaczy, że ma literkę "c" po staremu, czy była już odbierana po nowemu ?

Napisano
  • Autor

jeszcze nie wiem czy po nowemu czy po staremu, ale zakładajmy że po nowemu, jacdiag dzięki ale nic mi nie wynikło z tego co tam jest bo sytuacja jest odwrotna w tych tematach tam diagnosta nie ma uprawnień tych co stacja i dla mnie raczej jasno, tu nie jestem pewien, bo co do tych sprowadzonych chyba się zgodzicie ze można

kowal _racja nie ma T

Napisano

ddaro, Ty ze swoimi uprawnieniami będziesz mógł badać wszystko co może wjechać na tą stację.

Pytanie co mają w decyzji.

Napisano
ale zakładajmy że po nowemu

1) podstawowej stacji kontroli pojazdów – w zakresie:

a) okresowego badania technicznego pojazdów o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 3,5 t, z zastrzeżeniem lit. c,

b) dodatkowych badań technicznych w odniesieniu do pojazdów, o których mowa w lit. a, z zastrzeżeniem ust. 1a,

Te badania są wyłączone:

1a. Badanie techniczne w zakresie badań co do zgodności z warunkami technicznymi autobusu, którego dopuszczalna prędkość na autostradzie i drodze ekspresowej wynosi 100 km/h, pojazdu przeznaczonego do przewozu towarów niebezpiecznych, pojazdu zabytkowego, pojazdu marki „SAM”, pojazdu, w którym dokonano zmian konstrukcyjnych lub wymiany elementów powodujących zmianę danych w dowodzie rejestracyjnym oraz pojazdu, dla którego określono wymagania techniczne w przepisach ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług, ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych lub ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych, a także dla którego określono dodatkowe wymagania w międzynarodowych porozumieniach dotyczących międzynarodowego transportu drogowego jest przeprowadzane wyłącznie w okręgowej stacji kontroli pojazdów.

Zerknij na zaświadczenie starosty dla stacji - tam będzie wszystko wskazane. A jeśli dane nieaktualne (np. zaświadczenie "po staremu", a odbiór "po nowemu") to przedsiębiorca może wystąpić z wnioskiem o zmianę wpisu w rejestrze.

Napisano
co do tych sprowadzonych chyba się zgodzicie ze można

To też nie jest wcale tak oczywiste, pomimo, że to niby zwykłe okresowe w uprawnieniach diagnosty pozostało w części V,,,