radekd2 Napisano 13 Listopad 2015 Share Napisano 13 Listopad 2015 Witam, proszę o pomoc w ustaleniu danych: Ford Transit WF0AXXGGVAVE94824 Rok produkcji: 1997 Zależy mi przede wszystkim na DMC ale jak będą też inne dane to super. Dziękuje i pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 13 Listopad 2015 Share Napisano 13 Listopad 2015 Zależy mi przede wszystkim na DMC podstawowy parametr na TZ http://www.autodna.pl/vin/WF0AXXGGVAVE94824 VIN - WF0AXXGGVAVE94824 Marka - Ford Producent - Ford Model - Transit 190L Typ paliwa - Diesel Pojemność silnika [cm3] - 2500 Kraj producenta - Niemcy Typ skrzyni biegów - Manualna Silnik - 2.5L Diesel Skrzynia biegów - 5-bieg. przekł. ręczn. Norma emisji spalin - 97 EC LDT Requirements Moc silnika - 56kW (75HP) Kolor lakieru - Biały Diamond 73 Napęd - RWD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekd2 Napisano 13 Listopad 2015 Autor Share Napisano 13 Listopad 2015 Zależy mi przede wszystkim na DMC podstawowy parametr na TZ Niestety ale brak brak na pojeździe TZ Zerwana. Klient przymierza się do badania VAT. Dane techniczne w DR jakieś dziwne i zaokrąglone. Auto na kołach bliźniakach. Jak załatwi sobie TZ zastępczą chcę być pewny czy rzeczywiście mieści się w 3,5 T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 13 Listopad 2015 Share Napisano 13 Listopad 2015 Oczywiście kapuję, że w poście wyżej mowa o tak zwanym "duplikacie" tabliczki fabrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekd2 Napisano 13 Listopad 2015 Autor Share Napisano 13 Listopad 2015 A jakie to ma znaczenie w przypadku, gdy proszę Forumowiczów o pomoc w ustaleniu DMC na podstawie numeru VIN? Chyba, że się mylę? Ja przekopałem "cały internet" i nie mogę znaleźć. Może ktoś ma dostęp do jakiegoś oprogramowania serwisowego Forda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 13 Listopad 2015 Share Napisano 13 Listopad 2015 Może ktoś ma dostęp do jakiegoś oprogramowania serwisowego Forda? https://www.etis.ford.com/vehicleSelection.do ale tam dane ogólne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekd2 Napisano 13 Listopad 2015 Autor Share Napisano 13 Listopad 2015 Dzięki za pomoc ale jak nie ma DMC to dalej szukam. Edit. Dzwoniłem do ASO Forda ale powiedzieli, że nie mają takich danych. Chyba polegnę w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 13 Listopad 2015 Share Napisano 13 Listopad 2015 Chyba polegnę w tym temacie. Nie wydaje mi się, zawsze jest opcja rzeczoznawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekd2 Napisano 13 Listopad 2015 Autor Share Napisano 13 Listopad 2015 Masz rację ale co będzie jak się okaże, że DMC w DR jest prawidłowa? Może mieć klient pretensje, że wydał kasę bo ja miałem jakieś urojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 13 Listopad 2015 Share Napisano 13 Listopad 2015 Mam takie dwa - 2720 i 3500 DMC G - 2453 i 1900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 13 Listopad 2015 Share Napisano 13 Listopad 2015 Mam takie dwa jest i trzeci: DMC-2800kg; G-1790 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekd2 Napisano 13 Listopad 2015 Autor Share Napisano 13 Listopad 2015 Dzięki. To może zadam pytanie inaczej. Czy występowały te Transity, wg modelu co zdekodował wcześniej @Jacdiag, z DMC powyżej 3,5T? Będę wiedział czy przynajmniej VAT jest legal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 13 Listopad 2015 Share Napisano 13 Listopad 2015 Motofakty.pl Samochody Ford Transit IV (1994 - 2000) Furgon 190 L Masa własna [kg] 1570 Masa całkowita [kg] 3500 ale na ile to wiarygodne to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 13 Listopad 2015 Share Napisano 13 Listopad 2015 przypuszczam iż rozmawiamy o czymś takim. Z decodera wychodzi iż to model 190L -- były tylko do 3,5 t http://pl.vindecoder.eu/check-vin/WF0AXXGGVAVE94824 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 13 Listopad 2015 Share Napisano 13 Listopad 2015 Klient przymierza się do badania VAT. "Blaszak " na VAT 1 ? Jeżeli tak , to proponuję sprawdzić podrodzaj w historiapojazdu.pl . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekd2 Napisano 13 Listopad 2015 Autor Share Napisano 13 Listopad 2015 Przepraszam, moja wina. Nie dodałem, że VAT-2, "skrzynia". Coś tak jak na załączniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 13 Listopad 2015 Share Napisano 13 Listopad 2015 Coś tak jak na załączniku A te to też były do 4600 - wiadomo już czemu brak TZ A czy ma tacho [ Dodano: 13-11-2015, 12:56 ] Jak będzie się Tobie chciało to zadzwoń do WK i prześledź "historię "rejestracji - ostatnio "śledziłem" naczepę która w pewnym momencie stała się przyczepą - 6 WK po numerach rejestracyjnych i doszedłem gdzie był wałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekd2 Napisano 13 Listopad 2015 Autor Share Napisano 13 Listopad 2015 A te to też były do 4600 - wiadomo już czemu brak TZ A czy ma tacho Właśnie tego się obawiam, że 4600, Jak jeszcze widzę bliźniaki na kołach to tym bardziej mam obawy. Na sprawdzenie czy jest tacho nie wpadłem. Jeżeli do mnie wróci to zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 13 Listopad 2015 Share Napisano 13 Listopad 2015 Właśnie tego się obawiam, że 4600 Dla tego warto poszperać po WK - gdzieś jakieś papiery leżą - moją przyczepo - naczepę prześledziłem do 91 r - dzięki uprzejmości różnych pań i panów z 6 WK - kto wydał decyzję na nabicie NR i TZ itd i na jakiej podstawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jast Napisano 13 Listopad 2015 Share Napisano 13 Listopad 2015 W/g XXX DMC 2830, 2990, 3025, 3480, 3500KG. Nie spotkałem powyżej 3500kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duchu Napisano 13 Listopad 2015 Share Napisano 13 Listopad 2015 moją przyczepo - naczepę prześledziłem do 91 r z i tak przekornie zapytam : co ci to dało? Chyba tylko sumienie sobie uspokoisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 13 Listopad 2015 Share Napisano 13 Listopad 2015 Chyba tylko sumienie sobie uspokoisz. Nie kolego - rejestrowane to było od wielu lat na powiedzmy "granicy wschodniej" i nikomu nie przeszkadzało że po VIN wyskakuje naczepa pewnej znanej firmy - w miedzy czsie zmieniło kilku właścicieli - i było by tak dalej ale trzeba było ustalić dane po zakupie tego cuda - F.1 34000 F.2 34000 - przyczepa 3- osiowa - teraz klient ma z niej fajny kwietnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 13 Listopad 2015 Share Napisano 13 Listopad 2015 A co to znaczy, że w DR są jakieś dziwne i zaokrąglone dane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekd2 Napisano 13 Listopad 2015 Autor Share Napisano 13 Listopad 2015 Nie pamiętam już dokładnie ale na pewno pojemność silnika była dokładnie 2500cm3, a moc 0 (zero) kW. Edit. Gdyby była fabryczna TZ, a na niej wpisy zgodne z DR to bez zastanowienia bym to wyprostował, a później "zrobił" VAT. Jednakże jej brak "zapalił mi lampkę". Błędny przegląd VAT zapewne ciężko się odkręca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 13 Listopad 2015 Share Napisano 13 Listopad 2015 No a DMC jakie było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi