fantom02 Napisano 2 Grudzień 2015 Share Napisano 2 Grudzień 2015 Witam wszystkich serdecznie. W dniu dzisiejszym przystąpiłem pierwszy raz do egzaminu teoretycznego w oddziale TDT. Pytanie opisowe brzmiało: Pojazd sprowadzony z zagranicy N3 zarejestrowany za granicą po 2010 roku przyjechał na badanie zadymienie spalin pojazdu z silnikiem wysokoprężnym z turbodoładowaniem. I dalej było mniej więcej że miał blisko do stacji i miał rozgrzany silnik do temp 30 stopni C oraz że spieszy się bardzo do firmy. Podaj szczegółowo pomiar zadymienia spalin, wymagania i jak zachowasz się w takiej sytuacji. Osobiście napisałem że należy poinformować właściciela pojazdu że pomiar zadymienia spalin należy wykonać przy rozgrzanym silniku i nie ma innego wyjścia i jeżeli mu się spieszy to niech przyjedzie innym razem a jak zostanie to badanie przeprowadzam następująco: Wszystkie warunki wypisałem z rozporządzenia w sprawie zakresu 996 Następnie wymagania napisałem zgodnie z warunkami technicznymi że pojazd ze względu na datę rejestracji zadymienie spalin nie powinno przekraczać 1,5m-1. Zaznaczam od razu że nic nie było o wymaganych dokumentach i jakie wystawiamy dokumenty żeby nie było nieścisłości. Zdałem całość za pierwszym razem i mam tylko 6 miesięcy od dzisiaj na zdanie praktycznego. życzę innym powodzenia i mam nadzieję że komuś się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekr Napisano 2 Grudzień 2015 Share Napisano 2 Grudzień 2015 Chyba z rozporządzenia 776 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hawk Napisano 2 Grudzień 2015 Share Napisano 2 Grudzień 2015 Gratulacje, kilku poległo W nowszym temacie podam opisówkę z 13.30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hawk Napisano 2 Grudzień 2015 Share Napisano 2 Grudzień 2015 Do badania przedstawiono pojazd przed pierwszą rejestracją w kraju z instalacją LPG. Data pierwszej rejestracji 2012r. Opisz wykonanie badania LPG. - jakich dokumentów wymagasz do badania - opisz szczegółowo przebieg badania - opisz czynności wstępne - jakie dokumenty wystawiasz po badaniu Haczyk tkwił w ostatnim punkcie. Kilku poległo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejb69 Napisano 2 Grudzień 2015 Share Napisano 2 Grudzień 2015 w Krakowie była taka sama opisówka rano jak w warszawie jedna osoba zdała całość a 6 osób zdało częściowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawcio81 Napisano 2 Grudzień 2015 Share Napisano 2 Grudzień 2015 02.12.15 - 13:30 warszawa - ja zdałem wystarczyło po swojemu spisać dz.u poz 776 56 str. oczywiście dopisac ze do dok. z badania tech. musi być dok. ze str 70 zal 4 (bo to pierwsza rej w polsce) i podobno zal nr 5 (zmiany w pojeździe) ale ja tego nie napisałem i zaliczyłem. podstawa to wiedzieć gdzie to znaleźć. zdawałem 2 razy, czytałem dzienniki ustaw, przygotowywalem się z pytań i nic to nie dalo bo na egzaminie nie korzystałem z dzienników. pierwszego modułu trzeba sie nauczyć poz 305, ale resztę idzie zaliczyć z pomocami. jak to mówią do 3 razy sztuka - mam nadzieje że sie i Wam uda - powodzenia. teraz praktyczny - zobaczymy. Do badania przedstawiono pojazd przed pierwszą rejestracją w kraju z instalacją LPG. Data pierwszej rejestracji 2012r. Opisz wykonanie badania LPG.- jakich dokumentów wymagasz do badania - opisz szczegółowo przebieg badania - opisz czynności wstępne - jakie dokumenty wystawiasz po badaniu Haczyk tkwił w ostatnim punkcie. Kilku poległo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prospector Napisano 9 Grudzień 2015 Share Napisano 9 Grudzień 2015 Witam. Teoretyczny Kraków 8.30, 09.12 Pytań z testu wiele nie pamiętam, ale opisówka była mniej więcej taka : Pojazd sprowadzony z zagranicy N3 zarejestrowany za granicą po 2012 roku przyjechał na badanie zadymienie spalin pojazdu z silnikiem wysokoprężnym z turbodoładowaniem. I dalej że siedzibę firmy ma blisko stacji, silnik rozgrzany do 30 stopni, bardzo mu się spieszy bo przewozi beton. Podaj szczegółowo pomiar zadymienia spalin, wymagania i jak zachowasz się w takiej sytuacji. Wypisałem prawie wszystko z działu IV część III, dopisałem mniej więcej jak kolega wyżej, że musi jechać go zagrzać i wtedy dopiero mogę wykonać pomiar. Do poprawki mam tylko część V. Było coś ok 25 osób, 1 zdała całość, 5 częściowo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 9 Grudzień 2015 Share Napisano 9 Grudzień 2015 Pojazd sprowadzony z zagranicy N3 zarejestrowany za granicą po 2010 roku przyjechał na badanie zadymienie spalin pojazdu z silnikiem wysokoprężnym z turbodoładowaniem.I dalej było mniej więcej że miał blisko do stacji i miał rozgrzany silnik do temp 30 stopni C oraz że spieszy się bardzo do firmy. Podaj szczegółowo pomiar zadymienia spalin, wymagania i jak zachowasz się w takiej sytuacji. Pojazd sprowadzony z zagranicy N3 zarejestrowany za granicą po 2012 roku przyjechał na badanie zadymienie spalin pojazdu z silnikiem wysokoprężnym z turbodoładowaniem. I dalej że siedzibę firmy ma blisko stacji, silnik rozgrzany do 30 stopni, bardzo mu się spieszy bo przewozi beton. Podaj szczegółowo pomiar zadymienia spalin, wymagania i jak zachowasz się w takiej sytuacji. Najlepszą odpowiedzią by było, że autor tego pytania słyszał że dzwonią, tylko nie wie w którym kościele bo który z §§ przewiduje wykonanie przyjechał na badanie zadymienie spalin Brakuje tu info o posiadaniu polskiego DR (lub jego zatrzymaniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 9 Grudzień 2015 Share Napisano 9 Grudzień 2015 Najlepszą odpowiedzią by było, że autor tego pytania słyszał że dzwonią, tylko nie wie w którym kościelebo który z §§ przewiduje wykonanie Cytat: przyjechał na badanie zadymienie spalin 2 Ponowne sprawdzenie mechanizmów i zespołów w pojeździe, w którym stwierdzono usterki w trakcie badań technicznych w zakresie: 2.6 toksyczności spalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 10 Grudzień 2015 Share Napisano 10 Grudzień 2015 Grześ to nie tabela opłat determinuje rodzaj badania, a ... Przecież dobrze wiesz Układający pytanie raczej tego nie wiedział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 10 Grudzień 2015 Share Napisano 10 Grudzień 2015 Układającemu chodziło według mnie tylko o Podaj szczegółowo pomiar zadymienia spalin, wymagania Nic na temat rodzaju badania,zakresu,dokumentów- nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 10 Grudzień 2015 Share Napisano 10 Grudzień 2015 I dalej że siedzibę firmy ma blisko stacji, silnik rozgrzany do 30 stopni, bardzo mu się spieszy bo przewozi beton. Wierzycie, że TDT wypisuje takie bzdury w pytaniach ? No chyba, że to z życia wzięli ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysius Napisano 10 Grudzień 2015 Share Napisano 10 Grudzień 2015 Układającemu chodziło według mnie tylko o Podaj szczegółowo pomiar zadymienia spalin' date=' wymagania[/quote'] Też tak uważam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skobel Napisano 11 Grudzień 2015 Share Napisano 11 Grudzień 2015 Jestem ciekaw kiedy zobaczę pytanie: Na SKP przyjeżdża pojazd z silnikiem wysokoprężnym wyposażony w elektroniczną blokadę obrotów silnika.Jak przeprowadzisz badanie zadymienia w pojeździe? Pomysłowość egzaminujących jest coraz większa, tylko czekać jak NIK poda statystyki ilości egzaminów poprawkowych i ile na tym zarobili WORD-y dały przykład jak zarabiać kasę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 11 Grudzień 2015 Share Napisano 11 Grudzień 2015 Na SKP przyjeżdża pojazd z silnikiem wysokoprężnym wyposażony w elektroniczną blokadę obrotów silnika.Jak przeprowadzisz badanie zadymienia w pojeździe? Zapomniałeś dodać "pojazd marki VW" - jak już zapętlić pytanie to p całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idzpiotr Napisano 12 Grudzień 2015 Share Napisano 12 Grudzień 2015 DZ U 996 ZAŁ I 8.2.2.2. Zadymienie spalin a) W przypadku pojazdów po raz pierwszy zarejestrowanych lub dopuszczonych do ruchu po dniu określonym w wymaganiach rozporządzenia o warunkach technicznych poziom zadymienia przekracza poziom podany na tabliczce producenta umieszczonej w pojeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 12 Grudzień 2015 Share Napisano 12 Grudzień 2015 A za pioruna o co chodzi nie kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 12 Grudzień 2015 Share Napisano 12 Grudzień 2015 o co chodzi nie kumam. spytaj zbitur-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi